back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Β. Κικίλιας: Έσοδα πάνω από 18 δισ. ευρώ περιμένει φέτος ο ελληνικός τουρισμός-Εξαργυρώνεται το εξαιρετικό Brand που χτίστηκε στην πανδημία

Διαβάστε επίσης

 

Στις εξαιρετικές προοπτικές για τη φετεινή τουριστική περίοδο με ακόμα περισσότερους ταξιδιώτες και έσοδα σε σχέση με το 2022 αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας και υποψήφιος με τη ΝΔ στην Α Αθηνών.

Μιλώντας στον Αθήνα 984 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο για την προεκλογική τακτική της Νέας Δημοκρατίας και την κριτική της αντιπολίτευσης ότι επισείονται φόβητρα ακυβερνησίας, κυβέρνησης τερατογέννεσης και νέων μνημονίων, τόνισε

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτάσσει την υλοποίηση των εξαγγελιών για μείωση 50 φόρων και εισφορών, ανάμεσά τους ο ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ κλπ. Στη συνέχεια της διακυβέρνησης έβαλε στόχο περαιτέρω αυξήσεις για τη στήριξη μισθωτών και συνταξιούχων, εφόσον επιτευχθεί ισχυρή ανάπτυξη, κομβικό στοιχείο για την μεσαία τάξη, τα λαϊκά στρώματα και την πλειοψηφία της κοινωνίας, που αποτελεί κομματικό ακροατήριο της ΝΔ, ενώ ταυτόχρονα διαχέεται σε όλα τα κόμματα και τις παρατάξεις».

Όπως εξήγησε «Επειδή το τουριστικό προϊόν είναι η λαϊκή οικονομία της χώρας, διότι συνδέεται με τη δυνατότητα ανάπτυξης άρα και στήριξης όλων των κοινωνικών ομάδων, όπως φάνηκε το 2022 και 2023 με τον πόλεμο κατά της Ευρώπης, τον πληθωρισμό και την ενεργειακή κρίση, αποδεικνύεται: Πρώτον ότι  ο Μητσοτάκης ό,τι είπε το εφάρμοσε παρά τις πολλαπλές κρίσεις αυτής της τετραετίας. Δεύτερον,  καθώς ο τουρισμός συνδέεται με την περαιτέρω ανάπτυξη και τις επενδύσεις άρα και με μέρισμα των πολιτών από τον πλούτο της χώρας, αποτέλεσε κύρια πηγή εσόδων,τα οποία το 2022 έφτασαν στα  17,6 δις και για το 2023 προβλέπεται να αυξηθούν κατά 10 με 20 % με επέκταση της τουριστικής περιόδου, ενίσχυση έως  20% των εσόδων από τις κρουαζιέρες και με 12 μηνο τουρισμό στην Αθήνα».

Σχολιάζοντας την παρατήρηση ότι αυτή η καλή πορεία δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την συμβολή προηγούμενων κυβερνήσεων, του διεθνούς περιβάλλοντος, καθώς και συγκεκριμένων  επιλογών ανταγωνιστών μας στη Μεσόγειο, ενώ ταυτόχρονα παραμένουν προβληματικά ένα κομμάτι του τουρισμού σε σχέση με τη στελέχωση υπηρεσιών, όπως  και η περίθαλψη στα νησιά, απάντησε ότι ουδέποτε μηδενίζει το έργο των προκατόχων του ούτε έχει ενδοιασμό να παραδεχθεί τη συμβολή τους στην αύξηση του πλούτου για τους πολλούς.

«Στα χρόνια των λοκντάουν και της πανδημίας, που ήμουν στο Υπουργείο Υγείας, όλα ήταν κλειστά και προμήνυαν καταστροφή. Το 2020 δεν υπήρχαν πτήσεις, τα ξενοδοχεία δεν λειτουργούσαν… Παρόλα αυτά αγωνιστήκαμε και χτίσαμε ένα εξαιρετικό brand για τη χώρα ως ασφαλή προορισμό , επειδή αντιμετωπίσαμε τα πρώτα κύματα της πανδημίας σε πολύ υψηλό επίπεδο, γεγονός που μας έδωσε ισχυρό προβάδισμα έναντι των υπολοίπων, με αποτέλεσμα να μας επισκέπτονται τουρίστες και ταξιδιώτες ακόμα και όταν δεν υπήρχαν εμβόλια. H κυβέρνηση έδωσε εξετάσεις σοβαρότητας και τις πέρασε με επιτυχία με όχημα τα πολλαπλά testing, ταύς γιατρούς και τους νοσηλευτές μας, τα νοσοκομεία, τις αεροδιακομιδές αν χρειαστεί και το προχωρημένο εμβολιαστικό πρόγραμμα» είπε χαρακτηριατικά.

Αναφορικά με την αγορά εργασίας, τόνισε πως «οι άνθρωποι που ζούσαν με το μεροκάματο όταν έκλεισε ο κλάδος, αναγκαστικά αναζήτησαν δουλειά στην Ευρώπη χωρίς να επιστρέψουν όλοι μετά τη φθίνουσα πορεία της πανδημίας. Τους στηρίξαμε με αύξηση 10% στις κλαδικές συμβάσεις, ώστε να έχουν ποιοτικές θέσεις εργασίας κάτι που ζητήθηκε απ όλους τους εργοδότες, οι οποίοι ελέγχονται συστηματικά από τις υπηρεσίες των υπουργείων Ανάπτυξης, Εργασίας και Τουρισμού… Επίσης, εξετάζουμε τη δυνατότητα διασύνδεσης των ανέργων με το τουριστικό προϊόν. Ακόμα, η βραχυχρόνια μίσθωση, όταν δεν λειτουργεί ασύδοτα, συνιστά αξιόλογο μοχλό στήριξης και συμπληρωματικό εισόδημα για τη μέση ελληνική οικογένεια, κυρίως στις δύσκολες εποχές που το κράτος δεν είχε να συνεισφέρει με επιδόματα…»

Ο κ Κικίλιας έκανε ειδική αναφορά στη συνεισφορά σε αυτή την κατεύθυνση του προγράμματος Σπίτι Μου ύψους 1,8 δις ευρώ για 137 χιλιάδες νέους ανθρώπους με στόχο την αύξηση των διαθέσιμων κατοικιών για μακροχρόνια μίσθωση και αγορά.

Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι γιατροί στις νησιωτικές περιοχές υπογράμμισε πως θα αγωνιστεί να δοθούν περαιτέρω φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα για την αξιοποίηση της παραμονής τους και του έργου που επιτελούν, ταυτόχρονα με πρόβλεψη μετακίνησης για τον ή τη σύζυγο αν υπάρχει ώστε να ζουν ως οικογένειες.

Τέλος, απευθυνόμενος στους πολίτες της Αθήνας ζήτησε να κριθεί από τη δουλειά του στον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων, καθώς και στα Υπουργεία Υγείας και Τουρισμού.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα