back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Δεν τα βρήκαν τα κόμματα στη Διακομματική Επιτροπή για το debate. Στην μαραθώνια συνεδρίαση που διήρκησε σχεδόν έξι ώρες υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών Καλλιόπης Σπανού ο ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στη διεξαγωγή δύο τηλεμαχιών με την μία μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα. Τα υπόλοιπα κόμματα ζήτησαν να γίνει μόνο μία με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Υπό αυτό πλαίσιο αποφασίστηκε να υπάρξει νέα συνεδρίαση της επιτροπής το Σάββατο στις 10 το πρωί.

Με το δίλημμα “σταθερότητα ή μπάχαλο”, το οποίο ανέδειξε μιλώντας σε πολίτες στην Ελευθερούπολη, να βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας του, συνεχίζεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις περιφερειακές ενότητες Καβάλας και Ξάνθης. Από την Χρυσούπολη ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι στις εκλογές θα κριθεί “αν θα έχουμε τελικά μια σταθερή κυβέρνηση ή αν θα καταλήξουμε σ’ ένα κυβερνητικό αλαλούμ μιας δήθεν προοδευτικής διακυβέρνησης, μιας κυβέρνησης των ηττημένων, όπου θα ξαναβρούν θέση στο τραπέζι της εξουσίας, όχι μόνο ο κ. Τσίπρας, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο κ. Βαρουφάκης με το ωραίο σχέδιό του, όπως επισήμανε”. Στις επτά ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

Στο ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. Απηύθυνε και πάλι κάλεσμα προς το ΠΑΣΟΚ για συνεργασία μετά την πρώτη κάλπη, και διατήρησε το σενάριο της “κυβέρνησης ανοχής”, καλώντας το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ 25 να αναλάβουν τις ευθύνες τους. “Δεν ξέρω γιατί ο κ. Βαρουφάκης έχει αποφασίσει να είναι ο παρτενέρ του κ. Μητσοτάκη. Τον αβαντάρει όταν τον αφήνει να ξαναβγάλει από το συρτάρι τον φόβο”, ανέφερε για τον Γραμματέα του ΜΕΡΑ 25, που έχει αρνηθεί να προσφέρει ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ. Αύριο παρουσιάζεται το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το κυβερνητικό πρόγραμμα των “50 ημερών” του κόμματος.

Συνέντευξη στο πλαίσιο του Φόρουμ των Δελφών παραχωρεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Στις 8:00 το βράδυ ομιλία του ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην πλ. Σαπφούς, στη Μυτιλήνη. Ο Θανάσης Παφίλης επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος, που δόθηκε στη δημοσιότητα – σε τιμητικές θέσεις ο τραγουδιστής και συνθέτης Διονύσης Τσακνής και ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Γιώργος Ρούσης.

Σε Χανιά και Ηράκλειο περιοδεύει σήμερα και αύριο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Εξελίξεις στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Ομολόγησε ο δεύτερος κατηγορούμενος ότι αυτός ήταν που επέφερε το θανάσιμο χτύπημα στη μηριαία αρτηρία του 19χρονου Άλκη Καμπανού. “Εγώ είμαι αυτός που τον χτύπησε στο πόδι”, δήλωσε. Ωστόσο η εισαγγελέας, είπε στον 21ενός ετών κατηγορούμενο ότι δεν μπορεί να τον πιστέψει, γιατί αυτά που έχει στα χαρτιά της, αντικρούουν αυτά που είπε.

Η Ρωσία δεν προτίθεται να ακολουθήσει το μονοπάτι της πυρηνικής κλιμάκωσης στην αντιπαράθεση της με την Δύση για την Ουκρανία, αλλά οι άλλοι δεν πρέπει να δοκιμάζουν την υπομονή της, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η υγεία του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν είναι καλή και θα συνεχίσει το καθημερινό του πρόγραμμα το συντομότερο δυνατόν, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαρετίν Κοτσά, ο οποίος είπε ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει προσβληθεί από συμπτώματα λοιμώδους γαστρεντερίτιδας, τα οποία ωστόσο έχουν περιορισθεί. Νωρίτερα αναβλήθηκε και η διαδικτυακή σημερινή παρουσία του Ερντογάν στα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου.

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η εισβολή κουκουλοφόρων της νεολαίας της Χρυσής Αυγής που χθες το απόγευμα εισέβαλαν, σε έκθεση του καλλιτέχνη Σεργκέι Αντρέεφσκι, από τη Βόρεια Μακεδονία, στην αίθουσα τέχνης Remezzo, στην Αρετσού Καλαμαριάς. Θα διενεργηθεί επείγουσα προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες και να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες.

Σαράντα τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοιού την τελευταία εβδομάδα. 64εις ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι. Ένας θάνατος σημειώθηκε από γρίπη, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους πριν από λίγο στη Μαδρίτη όταν όχημα το οποίο καταδίωκε η Πολιτική Φρουρά έπεσε πάνω σε πεζούς. Σύμφωνα με την ισπανική El Mundo, υπάρχουν επίσης αρκετοί πεζοί ελαφρά τραυματισμένοι οι οποίοι μεταφέρονται σε κοντινά νοσοκομεία.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Ο Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, θα διεξαχθεί τελικά την Τετάρτη 24 Μάϊου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στις 20:30. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά.

Και ο καιρός: τοπικές νεφώσεις, αύριο στην Αττική, κυρίως στα ανατολικά του νομού. Άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου – 20 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα