back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Λέμε «ναι» σε μια δεύτερη ισχυρή εντολή στην προκοπή και «όχι» στο «δεύτερη φορά στη συμφορά», δήλωσε από την Ξάνθη ο πρωθυπουργός. Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, τόνισε ότι η Ελλάδα αντιστάθηκε και αντιστέκεται στις «καθημερινές απειλές των γειτόνων», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα σύνορά μας καταφέραμε να μείνουν απόρθητα» και να «καθιερωθούν ως τα ανατολικά όρια της Ευρώπης».
Παράλληλα, έστειλε μήνυμα προς την τουρκική ηγεσία, καλώντας την να αντιληφθεί πως «η πραγματικότητα δεν αλλάζει, δεν παραχαράσσονται η ιστορία και οι συνθήκες, ούτε βάφονται κόκκινες στο χάρτη περιοχές που ήταν και είναι γαλάζιες».
Αύριο στις 10.30 το πρωί ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

Στο ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. Απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα προς το ΠΑΣΟΚ για συνεργασία μετά την πρώτη κάλπη, και διατήρησε το σενάριο της “κυβέρνησης ανοχής”, καλώντας το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25 να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αύριο παρουσιάζεται το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το κυβερνητικό πρόγραμμα των “50 ημερών” του κόμματος.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, απέκλεισε και πάλι κυβέρνηση με πρωθυπουργούς τους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα. ” Aύριο το πρωί, ο κ. Ανδρουλάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη MEGA, ενώ στις 19:00 το απόγευμα θα μιλήσει στον πεζόδρομο Περιστερίου.

Στην πλ. Σαπφούς, στη Μυτιλήνη μιλάει αυτή την ώρα ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο Θανάσης Παφίλης επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος, σε τιμητικές θέσεις ο τραγουδιστής και συνθέτης Διονύσης Τσακνής και ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Γιώργος Ρούσης.

Σε Χανιά και Ηράκλειο περιοδεύει σήμερα και αύριο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι βρίσκεται πίσω από τους αποστάτες, όπως χαρακτήρισε, τα τρία στελέχη του κόμματός του.

Tο πρόγραμμα του ΜέΡΑ25 είναι απολύτως συμβατό με την ευρωζώνη και δεν αποσκοπεί στην έξοδο της χώρας από το ευρώ», τονίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο tvxs, απαντώντας στις αντιδράσεις που προκάλεσε η συζήτηση για το σχέδιο «Δήμητρα». Επανέλαβε ότι το ΜέΡΑ25 δεν πρόκειται να συμμετάσχει στα μετεκλογικά παζάρια τους, ούτε να δώσει ψήφο ανοχής.

Εκτός εκλογικής διαδικασίας οι Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, καθώς το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε να τους απαγορεύση την κάθοδο στην κάλπη εξαιτίας συμβόλου και ονόματος.

Στην αεροπορική βάση Ελευσίνας αναμένονται απόψε άλλοι 20 Έλληνες και 19 πολίτες άλλων κρατών-μελών της ΕΕ, καθώς και τρίτων χωρών από το Σουδάν.

Τους ταχύτατα αναπτυσσόμενους δεσμούς Μόσχας-Άγκυρας στον ενεργειακό κλάδο χαιρέτισε ο Ρώσος πρόεδρος, καθώς μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμμετείχαν διαδικτυακά στην τελετή εγκαινίων του πρώτου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας.
«Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής επικοινωνίας. «Αποφέρει αμοιβαία οικονομικά οφέλη και, φυσικά, συμβάλλει στην ενίσχυση της πολύπλευρης εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο κρατών μας».

ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά του νομού, προβλέπονται για αύριο στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
15 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα