back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Βερόνικα Αργέντζη SOLO… στον Αθήνα 9.84!

Διαβάστε επίσης

 

Κάθε Κυριακή στις 11.00 το πρωί και για μια ώρα ένας καλεσμένος αυτοσχεδιάζει στο μικρόφωνο του Αθήνα 984!

Αποκαλύπτεται, συγκινείται, χαμογελάει, θυμάται στιγμές της δημιουργικής του πορείας και μοιράζεται εικόνες από το παρόν και το μέλλον του.

 Αυτή την Κυριακή 30 Απριλίου καλεσμένη η ηθοποιός Βερόνικα Αργέντζη.

 Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη και παρακολούθησε μαθήματα Κλασικού χορού.

 Έγινε ευρύτερα γνωστή από τις επιτυχημένες σειρές της τηλεόρασης «Φάκελος Αμαζών» «Τμήμα Ηθών», «Ανατομία ενός εγκλήματος» «Εις θάνατον», «Βραδινές καμπάνες», «Οι κορυφές των βυθών» κ.α

Παράλληλα συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις δίπλα στους Αλίκη Βουγιουκλάκη, Ρένα Βλαχοπούλου, Κ. Αρζόγλου, Μαριέττα Ριάλδη ,Τζένη Ρουσσέα Κοραή Δαμάτη, Πέρη Μιχαηλίδη,κ.α

Παρακολούθησε σεμινάρια αυτογνωσίας και μετά τη γέννηση της κόρης της στράφηκε στο θέατρο για παιδιά, μέσω και της εκπαίδευσης αλλά και σε ιδρύματα εθελοντικά με σκοπό την φιλανθρωπική δράση.

Το 2017 επιστρέφει στο θέατρο με τον μονόλογο «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη.

Η παράσταση παίζεται με επιτυχία στην Ελλάδα (Ζάππειο ,Θέατρο Δωδώνης,  Μπάγκειον και σε Αρχαία Θέατρα) και στο εξωτερικό (Γερμανία και Γαλλία) με διθυραμβικές κριτικές από εφημερίδες όπως η Deutsche Welle.

Ακολουθούν οι παραστάσεις  «Ο Μέγα Αλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος», «Ένα γράμμα για την Τραπεζούντα» , ο μονόλογος «Η ωδή ενός μη γάμου», «Ευριπίδης Μαινόμενος», «Το Αίνιγμα του χαμένου Θεού» «Τουλούζ Λωτρέκ, Η φαντασία της αμαρτίας» κ.α.

Αυτή την άνοιξη η Βερόνικα Αργέντζη  ερμηνεύει και πάλι τον μονόλογο «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη για 5 παρατάσεις από Τετάρτη 3 Μαΐου έως Κυριακή 7 Μαΐου στο Θέατρο Αθηνών σε μια ενιαία παράσταση  με τον «Επιτάφιο Περικλή»  του Θουκυδίδη σε ερμηνεία Ιωάννας Σπανού.

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης επιστρέφει στη διδασκαλία και τη σκηνοθεσία αυτών των σημαντικών κειμένων, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει μαζί τις δύο παραστάσεις που διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν κατά τα προηγούμενα ανεβάσματά τους.

Επιμέλεια και παραγωγή εκπομπής: Αριστέα Γιάννου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα