back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Α. Σκέρτσος: Τα φληναφήματα περί προοδευτικής διακυβέρνησης κατέρρευσαν

Διαβάστε επίσης

«Το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ δεν υπερβαίνει σωρευτικά τα 8-9 δισ. την τετραετία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αντιπαραβάλλοντας το με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως υποστήριξε, έχει κοστολογηθεί από το Γενικό Λογιστήριο στα 46 δισ. και «αν δεν σκοπεύουν, όπως ισχυρίζονται, να αυξήσουν φόρους, τότε θα μας βάλουν αυτομάτως σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος και ξανά εποπτεία από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, δηλαδή νέα μνημόνια».

Αντιθέτως υποστήριξε ότι όλα τα μέτρα που εμπεριέχονται στα πρόγραμμα της ΝΔ είναι ενταγμένα στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής πολιτικής που έχει συζητηθεί και συμφωνηθεί με την Κομισιόν και γι’ αυτό και υπηρετεί τον τριπλό στόχο της κατάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας εντός του 2023, της δημοσιονομικής υπευθυνότητας και της δυναμικής και βιώσιμης ανάκαμψης της οικονομίας και των εισοδημάτων.

Ο κ. Σκέρτσος έκανε λόγο για «μεγάλη αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ» ως προς το πρόγραμμα της ΝΔ, ενώ υποστήριξε ότι «χρειάστηκαν μόλις πέντε ημέρες από την προκήρυξη των εκλογών για να καταρρεύσουν τα φληναφήματα περί προοδευτικής διακυβέρνησης» και έκανε λόγο για «βαβέλ» και «θέατρο του παραλόγου που αναδεικνύει γιατί είναι επικίνδυνο να πάμε στην κάλπη της 21ης Μαΐου με χαλαρή ψήφο».

Σύμφωνα εξάλλου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «με το οικονομικό πρόγραμμα των 46 δισ. ευρώ, αλλά και την κρατικοποίηση τραπεζών και εταιρειών ενέργειας που εξήγγειλε χθες ο κ. Σταθάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καν ανάγκη το σχέδιο «Δήμητρα» για να τινάξει την οικονομία στον αέρα και να αποχαιρετήσουμε και την επενδυτική βαθμίδα, αλλά και τη δημοσιονομική μας ανεξαρτησία ξανά».

Όπως υποστήριξε «οι ιδέες του κ. Βαρουφάκη βρίσκονται ήδη μέσα στο κόμμα και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον κ. Βαρουφάκη», ενώ τόνισε ότι «κρατικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας σημαίνει ξανά σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωσύστημα και παραβίαση των όρων του τρίτου μνημονίου- του επαχθέστερου -που οι ίδιοι υπέγραψαν».

«Είναι μια Βαρουφάκεια πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με τεράστιο κόστος που κλείνει οριστικά την πόρτα της επενδυτικής βαθμίδας και βάζει σε νέες περιπέτειες τη χώρα», υποστήριξε.
Όπως γνωστοποίησε ο κ. Σκέρτσος, αύριο το πρωί ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ και θα έχει συνάντηση με όλους τους υποψηφίους.

Για το κόμμα Κασιδιάρη

Ερωτηθείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος  εάν θα σταλεί από τη ΝΔ συμπληρωματικό υπόμνημα στον Άρειο Πάγο σχετικά με το κόμμα Κασιδιάρη και τους ελιγμούς του δήλωσε πως «η ΝΔ θα κάνει ότι  είναι αναγκαίο για να κρατήσουμε τις εγκληματικές οργανώσεις έξω από την Βουλή».
Σε ερώτηση εξάλλου για την έφοδο «χρυσαυγιτών» σε έκθεση καλλιτέχνη από την Βόρεια Μακεδονία στην Καλαμαριά, τόνισε: «Δεν υπάρχει καμία ανοχή σε λεγόμενα τάγματα εφόδου, καμία ανοχή στην ανομία, καμία ανοχή στον εκφοβισμό των πολιτών».
Απόστολος Χονδρόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα