back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Ερντογάν θα συνεχίσει το πρόγραμμα του το συντομότερο λέει ο Τούρκος υπ. Υγείας

Διαβάστε επίσης

Η υγεία του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν είναι καλή και θα συνεχίσει το καθημερινό του πρόγραμμα το συντομότερο δυνατόν, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαρετίν Κοτσά. «Τα συμπτώματα της λοιμώδους γαστρεντερίτιδας που τον έχει προσβάλει έχουν περιορισθεί», διευκρίνισε.

Ωστόσο, η προεδρία της Τουρκικής Δημοκρατίας ακύρωσε για σήμερα και αύριο όλες τις προγραμματισμένες δημόσιες εμφανίσεις του προέδρου Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογαν, εν μέσω φημών ότι ο 69χρονος πρόεδρος υπέστη έμφραγμα μυοκαρδίου και νοσηλεύεται. Σε ανάρτηση στον λογαριασμό του Προέδρου στο Twitter αναφέρεται: «Σήμερα θα ξεκουραστώ στο σπίτι, ύστερα από σύσταση των γιατρών μου».

Η ακύρωση των σημερινών εμφανίσεων του κ. Ερντογάν συμπαρασύρει και την πολυδιαφημισμένη παρουσία του στα σημερινά εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού του Άκουγιου. Όπως ανακοινώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα τελετή αφορά την παράδοση πυρηνικού καυσίμου και θα διεξαχθεί αργότερα εντός της ημέρας.

Η Διεύθυνση Επικοινωνίας του Προέδρου διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι «ο Πρόεδρος έπαθε καρδιακή προσβολή και νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο». Η Προεδρική Διεύθυνση Επικοινωνίας προέβη σε δήλωση σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αρρώστησε κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής και τα διήμερα προγράμματα του οποίου ακυρώθηκαν.

«Ο πρόεδρός μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παραστεί στην τελετή «Πρώτη φόρτωση καυσίμου στον πυρηνικό σταθμό Ακουγιού» που θα πραγματοποιηθεί αύριο μέσω ζωντανής σύνδεσης.

Ο Διευθυντής επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν διάψευσε τις φήμες που κυκλοφόρησαν γράφοντας στον λογαριασμό του στο Twitter:

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τέτοιους αβάσιμους ισχυρισμούς σχετικά με τον Πρόεδρο @RTErdogan για την υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Πρόεδρος θα παραστεί στα αυριανά εγκαίνια του πυρηνικού εργοστασίου μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Πρόεδρος Ερντογαν έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν προβλήματα υγείας. Το 2006 είχε λιποθυμήσει μέσα στο αυτοκίνητό του, στο οποίο είχε εγκλωβιστεί και οι σωματοφύλακές του τον είχαν απεγκλωβίσει σπάζοντας τα παράθυρα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας το 2011 και το 2012 χειρουργήθηκε δύο φορές στο έντερο. Επίσημα δεν είχε ανακοινωθεί κάτι, αλλά στη γειτονική χώρα κυκλοφορούσαν τότε φήμες για καρκίνο που αντιμετωπίστηκε με αποτελεσματικό τρόπο. Το 2021, η εικόνα του προέδρου της Τουρκίας να κοιμάται σε διάλογο που είχε με Τούρκους πολίτες μέσω βιντεοκλήσης, είχε προκαλέσει πάλι προβληματισμούς για την κατάστασή του.

Newsroom Aθήνα 9.84 με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα