back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ν. Αβραμίδης: Να αποφύγουν προεκλογικά τα κόμματα τη χρήση υλικών που ρυπαίνουν και δυσκολεύουν τη ζωή των πολιτών στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Αγώνα για την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό της πόλης δίνουν καθημερινά τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων. Καθαρίζονται τοίχοι, βάφονται ρολά στο εμπορικό κέντρο, στις πλατείες, στους πεζόδρομους και στις γειτονιές της Αθήνας, με στόχο να σβηστούν οι μουντζούρες που επί πολλά χρόνια είχαν γίνει μόνιμη ταπετσαρία σε κάθε είδους επιφάνειες δημόσιων ή ιδιωτικών χώρων.

Οι εργασίες συνεχίζονται κάτω από κάθε συγκυρία, ιδίως μάλιστα στην προεκλογική περίοδο γιατί αυτή η δουλειά είναι ανεξάρτητη από κεντρικά γεγονότα όπως υπενθυμίζει  ο αντιδήμαχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Αθηναίων, Νίκος Αβραμίδης,  μιλώντας στον Αθήνα 984 και στον Γιώργο Αποστολίδη.

«Οφείλουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε απρόσκοπτα και με τον ίδιο ρυθμό, παρότι η προσφυγή στις κάλπες είναι από τα σημαντικότερα γεγονότα. Παλαιότερα η Αθήνα γέμιζε με πανώ, φέιγ βολάν, συνθήματα ή αφίσες, κολλημένες σε τοίχους και κολώνες, αλλά πλέον το φαινόμενο έχει περιοριστεί. Ευελπιστώ να μην υπάρξουν μεγάλες ανατροπές το επόμενο διάστημα και τα κόμματα να χρησιμοποιήσουν άλλους τρόπους για να επικοινωνήσουν τα μηνύματά τους στους πολίτες, αποφεύγοντας τη χρήση οποιουδήποτε υλικού λερώνει και δυσκολεύει τη ζωή των πολιτών».

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας συντελούν με το έργο τους και στην απαλλαγή χαρακτηριστικών σημείων ή μνημείων από τη ρύπανση των γκραφίτι. Όπως το «Μνημείο Ιερού Λόχου Χριστόδουλου Τσιγάντε» στην πλατεία Αιγύπτου. Ένα μαρμάρινο γλυπτό με ορειχάλκινα διακοσμητικά στοιχεία που είχε βανδαλιστεί και “διακοσμηθεί” με συνθήματα και αποκαταστάθηκε πρόσφατα ανακτώντας την αρχική του όψη.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα