back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ν. Ηλιόπουλος: Το κεντρικό δίλημμα για την επόμενη μέρα είναι αν θα έχουμε κυβέρνηση αλήθειας ή συγκάλυψης

Διαβάστε επίσης

Στα κριτήρια με τα οποία εκτιμά ότι πρόκειται να οδηγηθούν οι πολίτες στις κάλπες της 21ης Μαΐου, αναφέρθηκε ο Νάσος Ηλιόπουλος, υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ , υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθήνας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα -Ανοιχτή Πόλη».

Συζητώντας με τους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο στον ραδιοφωνικό αέρα του Αθήνα 9.84, έθεσε εκ νέου το δίλημμα των εκλογών: «Το κεντρικό δίλημμα για την επόμενη μέρα είναι αν θα έχουμε μια κυβέρνηση αλήθειας ή μια κυβέρνηση συγκάλυψης και για το ζήτημα των παρακολουθήσεων, με προσπάθειες παρέμβασης στο έργο της ΑΔΑΕ και του κ. Ράμμου, αλλά και σε ότι αφορά στο έγκλημα των Τεμπών. Ακόμα και η διορισμένη από την κυβέρνηση Επιτροπή, αποφάνθηκε ότι υπήρχε τηλεδιοίκηση στη Λάρισα μέχρι το καλοκαίρι του 2019 και εν συνεχεία καταστράφηκε, καθώς και ότι ο μοιραίος σταθμάρχης βρέθηκε με ρουσφέτι στη συγκεκριμένη θέση».

Σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, το πρόγραμμα των κομμάτων και οι συγκεκριμένες θέσεις τους σε όλους τους τομείς της πολιτικής και κυρίως στα μικρά και μεγάλα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών θα κρίνουν και το αποτέλεσμα των εκλογών: «Επειδή έχουμε μπροστά μας εκλογές με απλή αναλογική δηλαδή κυβέρνηση συνεργασίας, θεωρούμε ότι οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν βάσει των προγραμματικών εξαγγελιών».

Σημείωσε δε, ότι η προγραμματική πρόταση εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει τις βασικές προτεραιότητες που θα πρέπει να έχει μια προοδευτική κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων η ενίσχυση του Συστήματος Υγείας, η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών, η αντιμετώπιση της ακρίβειας, η αύξηση των μισθών, η προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς και η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους.

Σχετικά με την χθεσινή παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ, σχολίασε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ότι ο πρωθυπουργός εξαντλήθηκε σε κούφιες υποσχέσεις: «Βάσει των πρόσφατων στοιχείων του ΟΑΣΑ, η μείωση του πραγματικού μισθού στη χώρα μας την τελευταία χρονιά άγγιξε το 7.5% ενώ την ίδια στιγμή, η Ελλάδα καταγράφει την 4η χειρότερη θέση στην απώλεια εισοδήματος, την περίοδο 2019-2022. Επομένως, όταν ο κ. Μητσοτάκης τάζει καλύτερους μισθούς και πως θα κάνει ό,τι δεν έκανε 4 ολόκληρα χρόνια που κυβερνά, δεν πείθει κανέναν. Δεν είπε τίποτα για το ιδιωτικό χρέος ή για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Πρόκειται για μια κυβέρνηση η οποία ψήφισε την κατάργηση οποιασδήποτε προστασίας της. Η τετραετία κλείνει με την υπογραφή του σε περικοπές ύψους 4 δισ. ευρώ στους συνταξιούχους , 1 δισ. ευρώ το χρόνο από την περικοπή της 13ης σύνταξης και 3 δισ. ευρώ από τα αναδρομικά».

«Εμείς λέμε ότι κανένας πολίτης ο οποίος διαθέτει πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας έως 300.000 ευρώ. δεν θα χάσει το σπίτι του. Σήμερα, δεν υπάρχει αυτό το φίλτρο. Επίσης, θα αλλάξουν τα πράγματα ώστε η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα να έχει πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία, γιατί αυτή τη στιγμή το 80% είναι αποκλεισμένο από την πρόσβαση στην τραπεζική πίστη», συμπλήρωσε.

Ως προς το ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών και το αν υπάρχει πιθανότητα συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΜεΡΑ25, επισήμανε: «Δεν καθορίζει την πολιτική ενός πιθανού συνασπισμού το τελευταίο κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί να είναι το πρώτο κόμμα ώστε επί τη βάσει αυτού του προγράμματος να δημιουργήσουμε μια συμμαχική κυβέρνηση».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα