back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ το οποίο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν 8 γυναίκες και 7 άνδρες και την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν οι Θόδωρος Σκυλακάκης, Χρήστος Στυλιανίδης, Ιωάννα Λυτρίβη, Γιώργος Σταμάτης και Νεφέλη Χατζηιωαννίδου. Στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου βρίσκεται ο πρώην γενικός διευθυντής της ΝΔ Αντώνης Σγαρδέλης.

Σήμερα ανακοινώνει και ο Αλέξης Τσίπρας το ψηφοδέλτιο επικρατείας, καθώς και το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείνει το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ψηλά φιγουράρουν τα ονόματα του γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού Παναγιώτη Δουδωνή και του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μάντζου καθώς επίσης και της Ελένης Χρονοπούλου το όνομα της οποίας ήρθε στο προσκήνιο της επικαιρότητας μετά την καταγγελία της για σεξουαλική κακοποίηση.

Τέσσερις προσφυγές για ονόματα και εμβλήματα κομμάτων εξετάζονται αυτή την ώρα από την Ολομέλεια των ανώτατων δικαστών που συγκροτούν το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο έχει την αρμοδιότητα να κρίνει τα εκλογικά θέματα.

Σε επιφυλακή από σήμερα η τροχαία για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς με αυξημένα μέτρα. Απαγόρευση της κυκλοφορίας μεγάλων φορτηγών στις εξόδους των εθνικών οδών από τις 4 το απόγευμα ως τις 10 το βράδυ σήμερα, και αύριο από τις 8:00 το πρωί μέχρι τη 1:00 μετά το μεσημέρι.

Έκτακτα μέτρα θα ληφθούν και το απόγευμα της Πρωτομαγιάς για την επιστροφή των εκδρομέων.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της χώρας την Πρωτομαγιά στο πλαίσιο κινητοποιήσεων των εργαζομένων για τον εορτασμό της ημέρας.

Την ίδια ημέρα, λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

Οι παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης στο Σουδάν έπληξαν σήμερα τουρκικό αεροσκάφος το οποίο προσγειωνόταν σε αεροδρόμιο κοντά στο Χαρτούμ, για να απομακρύνει πολίτες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μέλος του πληρώματος και να προκληθεί ζημιά στην παροχή καυσίμων, ανακοίνωσε ο σουδανικός στρατός.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε το περιστατικό, όμως πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες.

Οι παραστρατιωτικοί από την πλευρά τους διέψευσαν ότι έπληξαν το αεροσκάφος και κατήγγειλαν ότι ο στρατός “διαδίδει ψέματα”.

Σοκ από την επίθεση που δέχτηκε 11χρονος μαθητής από ομάδα ανηλίκων στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου του στα Πατήσια. Νοσηλεύεται στο Παιδων με τραύματα σε όλο του σώμα. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του. Η μητέρα του κατήγγειλε το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Στις 18:00 το απόγευμα, σε ζωντανή μετάδοση από το κανάλι του υπουργείου Παιδείας στο Youtube, θα πραγματοποιηθεί η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία.

Αύριο οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα σχολεία, με ώρα προσέλευσης των υποψηφίων το αργότερο στις 9 το πρωί.

Εντός του Σαββατοκύριακου αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxis τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, για το 2023 σε 7,3 εκατομμύρια υπόχρεους ιδιοκτήτες. Η πρώτη δόση θα καταβληθεί στα τέλη Μαΐου. Η εξόφληση θα γίνει σε έως και 10 μηνιαίες δόσεις.

Πάνω από την Ακρόπολη αναμένεται να πετάξουν στις 2:30 το μεσημέρι, μαχητικά αεροσκάφη μεικτού σχηματισμού που συμμετέχουν στην πολυεθνική διακλαδική άσκηση «Ηνίοχος 2023».

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα ρωσικά νυκτερινά πλήγματα στην Ουκρανία, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας.

Στο Ντνίπρο θύματα ήταν μια γυναίκα και ένα παιδί 3 ετών.

Και ο καιρός: Τοπικές νεφώσεις σήμερα στην Αττική, κυρίως στα ανατολικά. Η θερμοκρασία έως 21 βαθμούς Κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα