back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ το οποίο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν 8 γυναίκες και 7 άνδρες.

Πηγές του κυβερνώντος κόμματος κάνουν λόγο για “ένα διαφορετικό ψηφοδέλτιο Επικρατείας που δεν αποτελείται από εκπροσώπους του star system και από στενές κομματικές επιλογές, αλλά από ανθρώπους που αντιπροσωπεύουν την κοινωνία και τις ανάγκες της, που σηματοδοτούν τις δυνατότητες των Ελλήνων, τόσο στη χώρα μας, όσο και στη διασπορά”.

Σήμερα ανακοινώνει και ο Αλέξης Τσίπρας το ψηφοδέλτιο επικρατείας, καθώς και το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στο Ζάππειο.

Ισχυρό διψήφιο ποσοστό που θα δείχνει ότι συγκριτικά το ΠΑΣΟΚ έχει ανέβει πολύ περισσότερο από ό,τι οι αντίπαλοί μας, ζήτησε εκ νέου ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ. Στις 7 ο κ. Ανδρουλάκης θα μιλήσει στο Περιστέρι. Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κινήματος, σύμφωνα με πληροφορίες-αναμένεται να ανακοινωθεί έως αύριο.

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Πρωτομαγιά στις 11.00, στο Σύνταγμα, θα συμμετέχει ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε ακύρωση της περιοδείας, που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στο νομό Αιτωλοακαρνανίας την Κυριακή προχώρησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Η συγκεκριμένη επίσκεψη θα επαναπρογραμματιστεί.

O επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, επισκέπτεται σήμερα την Αλεξανδρούπολη και τις Σέρρες.

Τέσσερις προσφυγές για ονόματα και εμβλήματα κομμάτων εξετάζονται από την Ολομέλεια των ανώτατων δικαστών που συγκροτούν το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο έχει την αρμοδιότητα να κρίνει τα εκλογικά θέματα.

Οι δύο εξ αυτών είναι του κόμματος Έλληνες του Δημήτρη Μιχάκη και του Εθνικού Κόμματος Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη, που κατατέθηκαν χθες το βράδυ οπότε έληγε η σχετική προθεσμία.

Έχει ολοκληρωθεί Η διαδικασία επαναπατρισμού των Ελλήνων από το Σουδάν δήλωσε νωρίτερα στον ΑΘΗΝΑ984 ο υπ εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Πρόσθεσε ότι είναι κρίμα για την Ευρώπη καθώς στο θέμα της κρίσης στο Σουδάν υπήρξε κατώτερη των περιστάσεων. Εξαιρώ είπε τον Ζοζέπ Μπορέλ, που έκανε προσπάθεια, αλλά απέτυχε.

Επαναφορά των μισθολογικών τριετιών υπό την προϋπόθεση της επίτευξης των οικονομικών στόχων, με παράλληλη υποχώρηση της ανεργίας σε πόσοστο μικρότερο του 10%, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης από το Φόρουμ των Δελφών

Σε επιφυλακή από σήμερα η τροχαία για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς με αυξημένα μέτρα. Απαγόρευση της κυκλοφορίας μεγάλων φορτηγών στις εξόδους των εθνικών οδών από τις 4 το απόγευμα ως τις 10 το βράδυ. Αύριο το μέτρο θα ισχύσει 8:00 το πρωί με 1:00 μετά το μεσημέρι.

Γενική Απεργία, κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράς και συλλαλητήρια έχουν προγραμματίσει τα συνδικάτα στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Περισσότερα θα μας πει ο Δημήτρης Κωστάκος….

Τη Δευτέρα 1η Μαΐου 2023, οι Γραμμές 1, 2 & 3 του Μετρό και το Τραμ θα λειτουργήσουν με πρόγραμμα δρομολογίων Κυριακής.

Ο Ερντογάν δεν θα πραγματοποιήσει και σήμερα προεκλογική εμφάνιση λόγω της τελευταίας αδιαθεσία του εξαιτίας γαστρεντερίτιδας. Αποφάσισε να μην παραστεί στα προγραμματισμένα εγκαίνια μιας γέφυρας στα Άδανα. Ωστόσο θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης από το γραφείο του.

Η Αθήνα είναι ο Δήμος των Πολιτών της και θα αποκτήσει το δικό της Αρχαιολογικό Μουσείο στην Ακαδημία Πλάτωνος τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφο της Athens Voice στο πλαίσιο του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Ανακοίνωσε περαιτέρω μείωση φέτος των ανταποδοτικών δημοτικών τελών κατά ακόμη 5%. Για το θέατρο του Λυκαβηττού ο κος Μπακογιάννης επισήμανε είπε ότι ανοίγει ξανά στο τέλος του καλοκαιριού.

Και ο καιρός: Τοπικές νεφώσεις σήμερα στην Αττική, κυρίως στα ανατολικά. Η θερμοκρασία έως 21 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα