back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Τρία ακόμη πρόσωπα μπαίνουν στο κάδρο των ποινικών διώξεων για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Λάρισας άσκησε διώξεις για παράβαση καθήκοντος όσον αφορά τη μετάταξη του σταθμάρχη Λάρισας που είχε βάρδια το μοιραίο βράδυ, σε βάρος του πρώην προέδρου του ΟΣΕ και δύο μελών της επιτροπής αξιολόγησης μετατάξεων.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη, ΓΓ Δημόσιας Διοίκησης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, το οποίο ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν 8 γυναίκες και 7 άνδρες. “Δεν είναι ψηφοδέλτιο με celebrities, θα πρέπει να τους googlαρετε”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Στις 7:20 το απόγευμα, συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πίτερ Σπίγκελ των Financial Times στο πλαίσιο του οικονομικού φόρουμ των Δελφών

Το κυβερνητικό του πρόγραμμα έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγο ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία το οποίο συνοψίζεται στον τίτλο “Δικαιοσύνη παντού – Για μια Δημοκρατική Προοδευτική Διακυβέρνηση”.

Όπως αναφέρεται με το πρόγραμμά του ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτάσσει την εναλλακτική λύση της δημοκρατικής προοδευτικής διακυβέρνησης απέναντι στην πολιτική της ΝΔ. Η άμεση αντιμετώπιση της ακρίβειας και η ενίσχυση των εισοδημάτων των μισθωτών αλλά και, η στήριξη του κοινωνικού κράτους με έμφαση στην Υγεία και την Παιδεία μεταξύ των ζητημάτων που βρίσκονται στο επίκεντρο του προγράμματος του κόμματος. Αναμένεται και η ανακοίνωση για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ενώ το κυβερνητικό πρόγραμμα θα παρουσιαστεί από τον Αλέξη Τσίπρα την ερχόμενη εβδομάδα. Απόψε, στις 11:15, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή “Kontra 24” του Kontra Channel.

Ισχυρό διψήφιο ποσοστό ζήτησε εκ νέου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στο MEGA ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίσκεται η νέα καμπάνια του Κινήματος με κεντρικό σύνθημα «Στις 21 Μαΐου κάνουμε μαζί την Αλλαγή δυνατή» Στις 7:00 το απόγευμα ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μιλήσει στον πεζόδρομο Περιστερίου. Έως αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος.

“Κάθε κυβέρνηση που έρχεται συνεχίζει στον δρόμο της προηγούμενης και είναι ακόμα χειρότερη, γιατί όλο και χειρότερο γίνεται το σύστημα που αυτά τα κόμματα υπηρετούν”, ανέφερε ο ΓΓ του ΚΚΕ χθες στην ομιλία του στη Μυτιλήνη. Ο κ. Κουτσούμπας, την Πρωτομαγιά, θα συμμετάσχει στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στο Σύνταγμα.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης σήμερα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Ακυρώθηκε και θα επαναπρογραμματιστεί το επόμενο διάστημα η περιοδεία του, την Κυριακή, στην Αιτωλοακαρνανία.

“Ο λαός θα μας επιστρέψει στη Βουλή πολύ πιο δυνατούς δήλωσε ο Γραμματέας του ΜΕΡΑ 25, Γιάννης Βαρουφάκης, από την Αλεξανδρούπολη. Ακολούθως θα επισκεφθεί τις Σέρρες.

Τέσσερις προσφυγές για ονόματα και εμβλήματα κομμάτων εξετάζονται από την Ολομέλεια του Πρώτου Τμήματος του Αρείου Πάγου. Οι δύο εξ αυτών αφορούν το κόμμα “Έλληνες” του Δημήτρη Μιχάκη και του Εθνικού Κόμματος Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη, που κατατέθηκαν χθες το βράδυ, οπότε έληγε η σχετική προθεσμία.

Το αριστερό φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) κάλεσε σήμερα τους τούρκους πολίτες να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κύριο αντίπαλο του απερχόμενου τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Εντείνεται η φημολογία για την υγεία του Τούρκου προέδρου.

Η πρόταση της Κομισιόν για τη μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης στο επίκεντρο του σημερινού ECOFIN, στη Στοκχόλμη. Η Γερμανία έχει ξεκαθαρίσει ότι διαφωνεί. “Πρόκεται για μια καλή πρόταση”, τονίζει, από την πλευρά του το ΔΝΤ.

Η Αθήνα παράδειγμα ανθεκτικής πόλης με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον”, τόνισε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων οτι η Αθήνα είναι ο Δήμος των Πολιτών της και θα αποκτήσει το δικό της Αρχαιολογικό Μουσείο στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Το δεύτερο βήμα για την πρόκρισή του στο Φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας φιλοδοξεί να κάνει απόψε ο Ολυμπιακός που υποδέχεται στο ΣΕΦ την Φενέρμπαχτσε. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά…

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος ο καιρός, αύριο, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου – 19 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα