back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΥ ΖΗΝ 28-04-2023

Διαβάστε επίσης

ΕΥ ΖΗΝ 27-03-2024

ΕΥ ΖΗΝ

ΕΥ ΖΗΝ 22-03-2024

ΕΥ ΖΗΝ 20-03-2024

ΕΥ ΖΗΝ 19-03-2024

ΕΥ ΖΗΝ 15-03-2024

Η ανδρική υπογονιμότητα μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων είναι ατομικές ή γενετικές ανωμαλίες, διάφορες παθήσεις, λοιμώξεις και τραυματισμοί. Μάλιστα υπολογίζεται ότι σε ένα ποσοστό των 30-40% των ανδρών με προβλήματα υπογονιμότητας δεν εντοπίζεται καμία αιτία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι συνθήκες που επικρατούν εν ώρα εργασίας και η φύση της επαγγελματικής δραστηριότητας επηρεάζουν τους άνδρες και το αναπαραγωγικό σύστημα με αποτέλεσμα ίσως να τους κάνουν πιο γόνιμους.

Μια πρόσφατη μελέτη, υποδεικνύει ότι οι άνδρες που η δουλειά τους απαιτεί να σηκώνουν ή μετακινούν βαριά αντικείμενα βελτιώνουν σημαντικά το αναπαραγωγικό τους σύστημα.

Συγκεκριμένα, από τη μελέτη, που αποτελεί μέρος της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Harvard για την αξιολόγηση της επίδρασης των παραγόντων του περιβάλλοντος και του τρόπου ζωής στη γονιμότητα, βρέθηκε ότι οι σωματικές απαιτήσεις και τα ωράρια εργασίας, επηρεάζουν τις συγκεντρώσεις σπέρματος και των επιπέδων τεστοστερόνης στον οργανισμό.

Συγκεκριμένα, έχουν καλύτερη μορφολογία, αριθμό και ποσοστά κινητικότητας του σπέρματος. Η άσκηση μπορεί επίσης να αναστρέψει καταστάσεις που προκαλούν υπογονιμότητα και συνδέονται με τον τρόπο ζωής, όπως η παχυσαρκία και ο διαβήτης.

Η ίδια έρευνα έδειξε ό,τι οι άνδρες που ανέφεραν ότι συχνά σήκωναν ή μετακινούσαν βαριά αντικείμενα είχαν 46% υψηλότερες συγκεντρώσεις σπέρματος, σε σύγκριση με εκείνους που η φύση της εργασίας τους δεν απαιτούσε να σηκώνουν ή μετακινούν βαριά αντικείμενα.

Παρόμοια αποτελέσματα βρέθηκαν για τους άνδρες που εργάζονταν σε εκ περιτροπής βάρδιες σε σύγκριση με εκείνους που εργάζονταν μόνο σε πρωινές βάρδιες, καθώς και για τους άνδρες που συμμετείχαν σε βαριά επίπεδα σωματικής άσκησης στην εργασία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα