back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Δύο στρατιωτικά ελικόπτερα συνετρίβησαν στην Αλάσκα – 3 νεκροί

Διαβάστε επίσης

Τρεις χειριστές επιθετικών ελικοπτέρων του αμερικανικού στρατού σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίστηκε όταν τα αεροσκάφη τους συγκρούστηκαν εν πτήσει και συνετρίβησαν στην κεντρική Αλάσκα, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, καθώς επέστρεφαν από εκπαιδευτική πτήση, ανακοίνωσε η μονάδα τους.

Πρόκειται για το δεύτερο δυστύχημα του είδους μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός μήνα.

Ο θάνατος των δύο στρατιωτικών διαπιστώθηκε στον τόπο της συντριβής των δυο Apache AH-64 –που είχαν τη βάση τους στο Φορτ Γουέινραϊτ–, κοντά στο Χίλι, στην Αλάσκα, ενώ ο τρίτος υπέκυψε καθώς διακομιζόταν σε νοσοκομείο, διευκρίνισε η διοίκηση της 11ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας του αμερικανικού στρατού σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ο τέταρτος χειριστής, τραυματίας, νοσηλεύεται.

Ο αμερικανικός στρατός δεν έκανε καμιά εκτίμηση για τα αίτια του δυστυχήματος, περιοριζόμενος να αναφέρει πως «για το συμβάν διενεργείται έρευνα». Τα πρώτα σωστικά συνεργεία έφθασαν επιτόπου, περίπου 400 χιλιόμετρα βόρεια από το Άνκορατζ, λίγη ώρα μετά τη «σύγκρουση εν πτήσει» των ελικοπτέρων.

Πρόκειται για «απίστευτη απώλεια για τις οικογένειες των στρατιωτικών, τους συναδέλφους τους και τη μονάδα», σχολίασε ο διοικητής της ταξιαρχίας, ο στρατηγός Μπράιαν Άιφλερ.

Ο αμερικανικός στρατός δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των θυμάτων, εξηγώντας πως θα το πράξει 24 ώρες αφού ενημερωθούν οι συγγενείς τους.

Στα τέλη Μαρτίου, εννιά αμερικανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν όταν δυο ελικόπτερα Black Hawk του αμερικανικού στρατού συνετρίβησαν κατά τη διάρκεια νυχτερινών γυμνασίων στο Κεντάκι (κεντροανατολικά).

Εξάλλου άλλο ελικόπτερο Μπλακ Χοκ συνετρίβη στα μέσα Φεβρουαρίου στην Αλαμπάμα (νότια), με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο επιβαίνοντες. Αυτό το τελευταίο ελικόπτερο, που ανήκε στην αεροπορία της Εθνοφρουράς του Τενεσί, εκτελούσε επίσης εκπαιδευτική πτήση κοντά σε αυτοκινητόδρομο και άλλο οδικό άξονα. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν ανακοινώθηκαν.

Τον Ιούνιο του 2022, πέντε Πεζοναύτες σκοτώθηκαν όταν αεροσκάφος MV-22B Osprey που συμμετείχε σε εκπαιδευτική αποστολή ενεπλάκη σε δυστύχημα κοντά στο Γκλάμις, 35 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Μεξικό.

Ο αμερικανικός στρατός έχει ήδη υποστεί αρκετά δυστυχήματα στα οποία ενεπλάκη ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους, με αρκετά χαρακτηριστικό αυτό στο οποίο είχαν χάσει τη ζωή τους τέσσερις Πεζοναύτες τον Μάρτιο του 2022 στη Νορβηγία, κατά τη διάρκεια γυμνασίων του NATO.

 

Πηγη: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα