back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κ. Χατζηδάκης: Θα επανέλθουν οι μισθολογικές τριετίες εάν επιτευχθούν οι οικονομικοί στόχοι

Διαβάστε επίσης

Επαναφορά των μισθολογικών τριετιών υπό την προϋπόθεση της επίτευξης των οικονομικών στόχων, με παράλληλη υποχώρηση της ανεργίας σε ποσοστό μικρότερο του 10%, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης από το Φόρουμ των Δελφών.

Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στις ΔΕΚΟ, συμπεριλαμβανομένων των σιδηροδρομικών εταιρειών
Το μέτρο, ήδη εφαρμόζεται στις τράπεζες, τα σουπερμάρκετ, τις ασφαλιστικές εταιρείες και τις εταιρείες security, ενώ μετά τις εκλογές θα εφαρμοστεί σταδιακά στη βιομηχανία, στην εστίαση και τον τουρισμό.

Ο κ. Χατζηδάκης, χαρακτηρισε
«βλακώδη» την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, προσθέτοντας οτι δεν πρέπει να σπαταλήσουμε την πρόοδο που επιτεύχθηκε τα τελευταία 4 χρόνια, στο όνομα μιας πολιτικής που θυμίζει τον Άγιο Βασίλη και παραπέμπει σε αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι οι εκλογές του Μαίου είναι οι σημαντικότερες γιατί από αυτές θα τεθούν οι βάσεις είτε για κυβέρνηση συνεργασίας είτε για τον δεύτερο γύρο. «Αν έχουμε δεύτερες εκλογές, να ξεκινούμε από μια βάση που θα επιτρέπει στην Ελλάδα να έχει αυτοδύναμη και σταθερή κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία ξεκινά με καλές προϋποθέσεις για να πετύχει την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές», είπε ο υπουργός. Ανέφερε επίσης ότι από τη μια πλευρά έχουμε μια ομάδα με αρχηγό, στελέχη, σχέδιο και ατζέντα ενώ από την άλλη προτείνεται ένα «ραντεβού στα τυφλά», με διάφορα σχήματα συνεργασίας που οι ίδιοι αναιρούν ή κυβέρνηση ανοχής.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα