back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μ. Κατρίνης: Το προοδευτικό πρόσημο στην κυβέρνηση που θα προκύψει θα το δώσουν οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε επίσης

Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει τους όρους, με τους οποίους θα συμμετάσχει στην επόμενη κυβέρνηση και αυτοί οι όροι είναι προγραμματικοί. Θα είναι όροι προγραμματικής συμφωνίας και σύγκλισης πάνω σε μία σειρά από ζητήματα, όπως τα κόκκινα δάνεια, η κοινωνική κατοικία και η στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας, που αποτελεί κομβικό έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, τόνισε στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, ο Μιχάλης Κατρίνης, επικεφαλής της ΚΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος βουλευτής Νομού Ηλείας.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει μια συγκεκριμένη ατζέντα που έχει πάρα πολλούς τομείς και άξονες, σε αυτή την ατζέντα ο λαός θα δώσει ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό στις 21 Μαΐου και με αυτή την ατζέντα -και όχι κάποια κρυφή-  θα καλέσουμε την επόμενη ημέρα τα κόμματα να πουν αν συμφωνούν και αν αποδέχονται αυτές τις κόκκινες γραμμές, ώστε να υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Πιστεύουμε λοιπόν ότι  μπορεί να υπάρχει κυβέρνηση και το προοδευτικό πρόσημο στην κυβέρνηση που θα προκύψει θα το δώσουν οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ οι οποίες αφορούν και τα δημόσια αγαθά και την οικονομία και την παραγωγικότητα, αφορούν και τη νέα γενιά που πρέπει να πάρει τις ευκαιρίες που δυστυχώς έχει στερηθεί τα τελευταία χρόνια», πρόσθεσε.

«Θεωρούμε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εγγυηθεί  ότι την επόμενη ημέρα, μπορεί να υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία και θα αλλάξει το μείγμα πολιτικής για να μην διευρυνθούν οι ανισότητες και χάσουν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες, ιδιαίτερα οι νέοι, αλλά και να εγγυηθεί ότι θα έχουμε μεταρρυθμίσεις στο κράτος, διασφάλιση των θεσμών και όλα αυτά που θα έπρεπε να συνιστούν ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος», επισήμανε.

Ο Μιχάλης Κατρίνης αναφέρθηκε και το δυστύχημα των Τεμπών λέγοντας ότι δυστυχώς αποδείχθηκε ότι τα αυτονόητα για ένα κράτος, δεν είναι τελικά τόσο αυτονόητα όσο πιστεύαμε.

«Τα άλλα δύο κόμματα εξουσίας κρίθηκαν και αξιολογήθηκαν έχοντας αυτοδυναμία η ΝΔ και παντοδυναμία ο κ. Τσίπρας, σαν πρωθυπουργοί και κρίθηκαν και στους τομείς της καθημερινότητας. Στο δυστύχημα των Τεμπών φάνηκε ότι, όχι μόνο το κράτος δεν άλλαξε και δεν μεταρρυθμίστηκε, αλλά δυστυχώς τα αυτονόητα, δεν είναι τελικά τόσο αυτονόητα όσο πιστεύαμε». 

Τέλος σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις είπε ότι «κάποιοι θέλουν να πείσουν ότι το ΠΑΣΟΚ  δεν πρέπει να είναι επιλογή στις 21 Μαΐου θεωρώντας ότι θα έχει χαμηλά ποσοστά, ωστόσο το κλίμα που εισπράττουμε είναι ότι υπάρχει συσπείρωση και  επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα