back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τ. Γαϊτάνης: Αντιμετωπίσαμε τις παθογένειες και τις νικήσαμε – Πραγματοποιήσαμε πολλές από τις δεσμεύσεις μας για την πρώτη διακυβέρνηση ΝΔ

Διαβάστε επίσης

28-04-2023

Ο Τάσος Γαϊτάνης,  πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος στο Νότιο Τομέα της Αθήνας,  μίλησε στον Αθήνα 984 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου για τα προτάγματα της Νέας Δημοκρατίας, τα επιτεύγματα και τις μελλοντικές προκλήσεις, τα σενάρια αυτοδυναμίας,  τις μετεκλογικές συνεργασίες, αλλά και για την δική του  υποψηφιότητα στην κάλπη της  21ης Μαΐου.

Σε ερώτημα  για τις προτεραιότητες  μιας ενδεχόμενης  νέας κυβερνητικής θητείας της Νέας Δημοκρατίας και κληθείς να εξηγήσει για ποιο λόγο θα προχωρήσουν στη δεύτερη τετραετία δύσκολα εγχειρήματα όπως ο περαιτέρω εκσυγχρονισμός της χώρας και η μάχη απέναντι στο βαθύ Κράτος, είπε πως  «Αντιμετωπίσαμε τις παθογένειες και τις νικήσαμε. Πραγματοποιήσαμε πολλές από τις δεσμεύσεις μας σε σχέση με την πρώτη διακυβέρνση της ΝΔ».

*Τιθασεύσαμε το θηρίο του  ΕΦΚΑ- Μειώθηκε ο χρόνος απονομής κύριων  συντάξεων-Οργανώθηκε Γραμμή Υποδοχής Παραπόνων-  Ποινή στο Κράτος για τις καθυστερήσεις στις επικουρικές.

Υπενθύμισε το χαώδες σκηνικό στον ΕΦΚΑ, τις κινήσεις ανάταξης που έγιναν με στόχο την επίσπευση του χρόνου απονομής περίπου ενός εκατομμυρίου συντάξεων, παραπέμποντας και σε φωτογραφίες-ντοκουμέντα με τον Κωστή Χατζηδάκη να φωτογραφίζεται μπροστά από σωρούς δικαιολογητικών και κούτες φακέλων με χρονίζουσες εκκρεμότητες.

«Προσλάβαμε ιδιώτες, λογιστές, δικηγόρους και οικονομολόγους προκειμένου να αντιμετωπίσουμε περίπου ένα εκατομμύριο υποθέσεις με ασφαλιστικές εκκρεμότητες. Οργανώθηκε ειδική γραμμή για την υποδοχή παραπόνων, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι απέναντί μας. Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει, καθώς τιθασεύσαμε το θηρίο. Πετύχαμε οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις στην Ελλάδα να εκδίδονται γρηγορότερα απ ό,τι στη Γερμανία, ενώ έχει γίνει αξιοσημείωτη πρόοδος στις επικουρικές με το Κράτος να βάζει στον εαυτό του πρόστιμο για κάθε μήνα καθυστέρησης».

*Μπορεί να μην διαθέτουμε την καλύτερη Πολιτική Προστασία της Ευρώπης, αλλά σίγουρα είναι πολύ καλύτερη από αυτήν που κληρονομήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019.

Αναφερόμενος στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και την κατάστασή του επί ΣΥΡΙΖΑ, ανέδειξε τις κυβερνητικές προσπάθειες αναβάθμισης «μιας Γραμματείας …. δευτερο-τρίτης προτεραιότητας, που στεγαζόταν σε ένα ετοιμόρροπο κτίριο, ενώ  υποτίθεται πως ήταν εντεταλμένη να προστατεύσει τους πολίτες σε περίπτωση σεισμού». Όπως είπε πλέον άλλαξε  και «σήμερα αποτελεί  ένα ισχυρό υπουργείο με το 112 σε λειτουργία, διαθέτει υλικοτεχνική υποδομή, Ακαδημία Πολιτικής Προστασίας και προσωπικό, ενώ άλλα 13 Περιφερειακά Κέντρα εντάχθηκαν προς  χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης ….  Μπορεί να μην διαθέτουμε την καλύτερη Πολιτική Προστασία της Ευρώπης, αλλά σίγουρα είναι πολύ καλύτερη από αυτήν που κληρονομήσαμε το 2019».

*Σώσαμε τη ΔΕΗ από  επαπειλούμενη χρεωκοπία

Σταχυολογώντας τις κυβερνητικές επιδόσεις σε ένα ακόμη πεδίο, ο κ Γαϊτάνης μίλησε για τη ΔΕΗ. Σημείωσε ότι «σώθηκε από την επαπειλούμενη χρεωκοπία, άλλαξε πρόσωπο καθώς έγινε ανθηρή με δυνατότητα επενδύσεων εντός και εκτός συνόρων, ενώ παράλληλα προσφέρει την φθηνότερη τιμή στην κιλοβατώρα ρεύματος στους καταναλωτές».

*Θα προχωρήσουν οι παρεμβάσεις στην Εκπαίδευση και η αξιολόγηση

Σχετικά με τα πεπραγμένα στην εκπαίδευση, επικαλέστηκε την έναρξη, εν μέσω αντιδράσεων, της διαδικασίας αξιολόγησης στις σχολικές μονάδες, στο σχολικό σύστημα με την επανάληψη των εξετάσεων τύπου PISA, καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού. «Προτεραιότητά μας, όσοι διορίστηκαν τα τελευταία χρόνια, οι συμβάσεις των οποίων πρέπει να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου».

Εξέφρασε απόλυτη βεβαιότητα ότι θα προχωρήσουν -παρά τις αντιδράσεις- παρεμβάσεις όπως η αξιολόγηση εκπαιδευτικών, με δεδομένη τη διευκόλυνση των σχετικών διαδικασιών μέσω της ψηφιακής μετάβασης.

«Η ψηφιακή κάρτα εργαζομένων εισάγεται και στον ιδιωτικό τομέα και στις ΔΕΚΟ, ενώ η χρήση της προβλέπεται να γενικευθεί έως το τέλος της επόμενης 4ετίας, διότι εμποδίζει την εργοδοτική αυθαιρεσία και να διορθώνονται ωράρια με μπλάνκο όπως είδαμε πρόσφατα στην σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Γαϊτάνης.

ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κάλεσε τους πολίτες να ανανεώσουν με δυνατή φωνή την εντολή τους για να εδραιωθεί η δεύτερη αυτοδύναμη διακυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, επικαλούμενος και τη δυσκολία της διεθνούς συγκυρίας, με σημαντικές οικονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις.

«Επαγρυπνούμε, η Τουρκία δεν άλλαξε. Αυτό θα φανεί μετά τις κάλπες» τόνισε για τον δύσκολο, εξ Ανατολών γείτονα.

Επιχειρηματολογώντας σε αυτή την κατεύθυνση, διερωτήθηκε γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έδωσε λύση στα συνταξιοδοτικά προβλήματα, ούτε βελτίωσε την Πολιτική Προστασία. «Μήπως τους εμπόδισε το μνημόνιο στο οποίο οι ίδιοι μας έβαλαν, μήπως δεν μπόρεσαν να συνεργαστούν μεταξύ τους ή δεν το κατάφεραν επειδή ήταν ανίκανοι;» κατέληξε εκτιμώντας πως «προφανώς ήταν όλα αυτά μαζί».

*Κλείνοντας, ζήτησε την ψήφο των πολιτών, επειδή από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ υπερασπίστηκε τεκμηριωμένα το κυβερνητικό έργο απέναντι στον τοξικό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε.

«Έδωσα και δίνω τις δικές μου μάχες στην καθημερινότητα, γεγονός που μου επιτρέπει να καταλαβαίνω τις αγωνίες του κόσμου, όντας κι εγώ  εργαζόμενος. Αγωνίζομαι να βελτιώσω την κατάσταση στην εκλογική μου περιφέρεια, διότι ξέρω και μπορών να λύνω προβλήματα λόγω και της προϋπηρεσίας μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα