back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ταϊλάνδη: Τριαντάχρονη ύποπτη για δολοφονίες με κυάνιο

Διαβάστε επίσης

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης απήγγειλε σήμερα κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε μια τριαντάχρονη που είναι ύποπτη ότι δολοφονούσε ανθρώπους δηλητηριάζοντάς τους με κυάνιο, αφού ο αριθμός των πιθανολογούμενων θυμάτων της έφτασε τα 13.

Η νεαρή γυναίκα, σύζυγος αστυνομικού, συνελήφθη την Τρίτη στην Μπανγκόκ για τις δολοφονίες αυτές που πιστεύεται ότι διαπράχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια.

Η έρευνα των αρχών επικεντρώνεται πλέον στον ύποπτο θάνατο τουλάχιστον 13 ανθρώπων από το 2020, δήλωσε ο υπαρχηγός της εθνικής αστυνομίας Σουρακάτε Χάκπαρν.

Το κίνητρό της πιστεύεται ότι ήταν τα χρήματα, σύμφωνα με την αστυνομία. Η νεαρή γυναίκα, η οποία είναι έγκυος τεσσάρων μηνών, είχε ήδη διαγνωστεί ότι υποφέρει από ψυχιατρικά προβλήματα, σύμφωνα και πάλι με την αστυνομία.

“Της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση”, πρόσθεσε ο Σουρακάτε.

Χθες, Πέμπτη, η ύποπτη εθεάθη να οδηγείται υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα της Μπανγκόκ.

Η αστυνομία δεν έχει διευκρινίσει τον αριθμό των ανθρωποκτονιών για τις οποίες θεωρείται ύποπτη, ενώ σημειώνει ότι η κατηγορούμενη αρνείται τις κατηγορίες εναντίον της.

Οι αρχές βρήκαν στο σπίτι της ουσία που πιστεύουν ότι είναι κυάνιο και υποπτεύονται ότι σκότωνε τα θύματά της βάζοντας δηλητήριο σε αυτό που έτρωγαν ή έπιναν.

“Η νεκροτομή έδειξε την παρουσία κυανίου στα πτώματα”, διευκρίνισε επίσης ο Σουρακάτε στις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους.

“Αυτό δείχνει ότι τα θύματα έλαβαν το δηλητήριο από το στόμα”, συνέχισε.

Μετά τις ιατρικές εξετάσεις ρουτίνας στις οποίες υποβάλλονται οι κρατούμενοι, οι σωφρονιστικές αρχές επιβεβαίωσαν χθες ότι η ύποπτη είναι έγκυος στον τέταρτο μήνα και ότι υποφέρει από στρες, προβλήματα όρασης και πονοκεφάλους.

Η αστυνομία υποψιαζόταν αρχικά ότι η τριαντάχρονη δολοφόνησε φίλη της στην επαρχία Ρατσαμπούρι, δυτικά της Μπανγκόκ, πριν από δύο εβδομάδες.

Ωστόσο μετά την ανάκρισή της, οι αρχές συσχέτισαν την υπόθεση αυτή με άλλες περιπτώσεις δηλητηρίασης με κυάνιο στις επαρχίες Καντσαναμπούρι, στο δυτικό τμήμα της χώρας, και Νάχον Πάθομ, κοντά στην Μπανγκόκ.

Πηγη: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα