back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων της ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη δύο ανδρών για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Πρόκειται για δύο αδέλφια 40 και 48 ετών, που συνελήφθησαν σε Νέο Βουτζά και Νίκαια και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία. Αναζητούνται άλλα δύο άτομα.

Συνεδριάζει σήμερα η διακομματική επιτροπή εκλογών υπό την προεδρία της Υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων θα υποβάλουν τις προτάσεις τους για τη διεξαγωγή μίας τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Χθες ανακοίνωσαν τα ψηφοδέλτια επικρατείας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Δείτε τα αναλυτικά, όπως και τα βιογραφικά των υποψηφίων στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr

“Η κάλπη της 21ης Μαΐου θα καθορίσει τα πάντα – θα είναι αυτή που θα ορίσει ποιος θα κυβερνήσει” δηλώνει στο Πρώτο Θέμα ο Πρωθυπουργός. Ο κύριος Μητσοτάκης τονίζει ότι έχει μία καθαρή πρόταση προς τους πολίτες και εξηγεί το γιατί η αυτοδυναμία είναι αναγκαιότητα για τη χώρα. Σήμερα ο πρωθυπουργός περιοδεύει σε Φωκίδα και Αιτωλοακαρνανία.

“Ζητάμε από τους πολίτες μία πρώτη ευκαιρία, για να κυβερνήσουμε με το πρόγραμμά μας και όχι με εξαναγκασμούς” δηλώνει στη Real News, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και τονίζει πως “Και πολιτικά και ηθικά, μόνο με καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, την Κυριακή της απλής αναλογικής, φεύγει ο Μητσοτάκης και έρχεται προοδευτική κυβέρνηση”. Σήμερα ο κ. Τσίπρας επισκέπτεται τη Χίο.

“Ψευτοδιλήμματα” καταλόγισε στον πρωθυπουργό ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής. Όπως σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Περιστέρι, “ο κ. Μητσοτάκης είναι ικανός για να κρατήσει τη καρέκλα του πρωθυπουργού, όχι μόνο να συγκυβερνήσει με τον Βαρουφάκη, αλλά και με τον Βελόπουλο.” Σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης θα επισκεφτεί Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή.

Συναυλία-αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά, διοργανώνει στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, αύριο η Κομματική Οργάνωση Αττικής του Κομμουνιστικού Κόμματος. Πριν τη συναυλία θα μιλήσει ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Συνέντευξη Τύπου από την Πάτρα θα παραχωρήσει σήμερα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Την Καβάλα επισκέπτεται ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Πράσινο φως» έδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την παροχή στην Ελλάδα δύο μεταγωγικών αεροσκαφών τύπου C-130, από το πλεόνασμα του αμερικανικού στρατιωτικού υλικού ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί και η συμφωνία αγοράς επιπλέον δύο.

Ξεκινούν αυτή την ώρα οι δοκιμασίες δεξιοτήτων για όσους μαθητές υπέβαλαν αίτηση για εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία. Οι υποψήφιοι εξετάζονται στα μαθήματα της ελληνικής γλώσσας και των μαθηματικών. Χθες, διεξήχθη η δημόσια κλήρωση για την εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία και η απόδοση του τυχαίου Αριθμού Προτεραιότητας σε περίπτωση ισοβαθμίας στα Πρότυπα Σχολεία. Συνολικά 20.018 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 4.442 θέσεις στα Πρότυπα και τα Πειραματικά Σχολεία, συμπεριλαμβανομένων και των Εκκλησιαστικών Σχολείων.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 5η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ στις 7 και τέταρτο παίζουν Αστέρας Τρίπολης- Λαμία, Παναιτωλικός- Λεβαδειακός, Ιωνικός- ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος- ΟΦΗ.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα