back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Σε συμφωνία για τη διεξαγωγή μιας τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων κατέληξε η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών, που συνεδρίασε σήμερα το πρωί, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού. Η τηλεμαχία θα διεξαχθεί στις 10 Μαΐου, στις 9 το βράδυ, στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, με συντονιστή τον δημοσιογράφο του κρατικού καναλιού, Γιώργο Κουβαρά, ενώ οι ερωτήσεις θα τεθούν από δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας.  Συμφωνήθηκε επίσης στο τέλος των ερωτήσεων οι πολιτικοί αρχηγοί να προβούν σε μια ελεύθερη τοποθέτηση. 

Σε Φωκίδα και Αιτωλοακαρνανία περιοδεύει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Νωρίτερα από το Μεσολόγγι ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι « Πριν από τον Μητσοτάκη είχαμε τέσσερα χρόνια Τσίπρα. Σας ζητώ να κρίνετε αντικειμενικά την πορεία εκείνης της τετραετίας και την πορεία της δικής μας τετραετίας και επιμένω σε αυτό, επειδή διαπιστώνω ότι κάποιες και κάποιοι παραμένουν αδιόρθωτοι. 

“Αυτή η κυβέρνηση είναι η χειρότερη δεξιά που πέρασε από τη χώρα”, τόνισε από τη Χίο όπου βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.  

Σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης. Αυτή την ώρα αναμένεται η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. 

“Με πολύ πιο δυνατό Κομμουνιστικό Κόμμα, η καταδίκη των αντιλαϊκών πολιτικών” τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ζητά επίσης “να τιμωρηθεί εκλογικά η ΝΔ και να μην επιστρέψει από την πίσω πόρτα.”  

Την Πάτρα επισκέπτεται σήμερα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. 

Στην Καβάλα ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης 

«Μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ανάγκη τα στελέχη της Ελληνικής Λύσης ενόψει των εκλογών. Είναι μία ατυχής απόπειρα εμπλοκής της Νέας Δημοκρατίας στο εσωτερικό ξεκαθάρισμα που επιχειρεί ο κ. Βελόπουλος στο κόμμα του» αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος ‘Ακης Σκέρτσος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Απογευματινή της Κυριακής» 

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την Τετάρτη έλαβαν οι δύο κατηγορούμενοι, αδέρφια 40 και 48 ετών, για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Στο μεταξύ, “πρόβα”, μία μέρα πριν από την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ φαίνεται πως είχαν κάνει οι δύο κατηγορούμενοι για την εκτέλεσή του, σύμφωνα με την επίσημη παρουσίαση των στοιχείων από την Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή τις συλλήψεις των δύο ανδρών.  

Φάρσα αποδείχθηκε τελικά το τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας σε αμαξοστοιχία intercity που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη.H αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών και αφού έγινε προληπτική εκκένωση της, στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε έλεγχος από κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ). Ο έλεγχος ήταν αρνητικός και έτσι η αμαξοστοιχία συνέχισε το δρομολόγιο της. 

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση, έπειτα από τρεις ημέρες απουσίας, εξαιτίας της αδιαθεσίας που ένιωσε στη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο KANAL 7, πραγματοποίησε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε ντυμένος με στολή πιλότου στο παλαιό αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπου διεξάγεται η έκθεση αεροδιαστημικής και τεχνολογίας Teknofest.  

Πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα οκτάχρονο παιδί, σκοτώθηκαν σε πυροβολισμούς που ερρίφθησαν μέσα σε ένα σπίτι στο Κλίβελαντ του Τέξας, μετέδωσε σήμερα το ABC επικαλούμενο την τοπική αστυνομία και τις αρχές. Το επεισόδιο σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ και η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητεί τον δράστη, 

 Στην αθλητική επικαιρότητα και την 5η αγωνιστική των Play Out, της Σούπερ Λιγκ…  

Στις 7 και τέταρτο παίζουν:  

Αστέρας Τρίπολης – Λαμία,  

Παναιτωλικός – Λεβαδειακός,  

Ιωνικός – ΠΑΣ Γιάννινα και 

 Ατρόμητος – ΟΦΗ. 

Και ο καιρός…  

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες για αύριο στην Αττική, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα . Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα