back to top
15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Υπόμνημα ενώπιον του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου κατά της ανακήρυξης του «Εθνικού Κόμματος – Έλληνες» στις ερχόμενες εκλογές, κατέθεσε νωρίτερα η ΝΔ, όπως έγινε γνωστό από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Άκη Σκέρτσο. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το υπόμνημα συνοδεύεται από υλικό τεκμηρίωσης 300 σελίδων και δύο ηλεκτρονικούς δίσκους μεγάλης χωρητικότητας με οπτικοακουστικό υλικό που αποδεικνύουν τη δράση του Ηλία Κασιδιάρη ως πραγματικού αρχηγού του κόμματος.  

Αποτελεί χρέος κάθε δημοκρατικού πολιτικού σχηματισμού και κάθε πολίτη να προστατεύει την δημοκρατία από τους εχθρούς της. Σε αυτό τον διαρκή αγώνα θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή”, αναφέρει ο κ. Σκέρτσος. 

 Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ και διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου, Παναγιώτης Δουδωνής τίθεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση πριν από λίγο της Χαριλάου Τρικούπη. Στη 2η εκλόγιμη θέση ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος. Ακολουθεί εκπροσωπώντας τον απόδημο Ελληνισμό, η Ελένη Χρονοπούλου η οποία εργάζεται ως νομική σύμβουλος στην Κομισιόν. Το όνομα της είχε έρθει στο προσκήνιο το αμέσως προηγούμενο διάστημα μετά και την καταγγελία της για κακοποίηση. 

Σε συμφωνία για τη διεξαγωγή μιας τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων κατέληξε η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών, που συνεδρίασε σήμερα το πρωί, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού. Η τηλεμαχία θα διεξαχθεί στις 10 Μαΐου, στις 9 το βράδυ, στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, με συντονιστή τον δημοσιογράφο του κρατικού καναλιού, Γιώργο Κουβαρά, ενώ οι ερωτήσεις θα τεθούν από δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας.  Συμφωνήθηκε επίσης στο τέλος των ερωτήσεων οι πολιτικοί αρχηγοί να προβούν σε μια ελεύθερη τοποθέτηση. 

Σε Φωκίδα και Αιτωλοακαρνανία περιοδεύει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η κάλπη της 21ης Μαΐου θα καθορίσει τα πάντα. Και όσο πιο ισχυρό είναι το μήνυμά της, τόσο πιο κοντά θα μας φέρει στη σιγουριά και στην πρόοδο» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο πρωθυπουργός  

“Αυτή η κυβέρνηση είναι η χειρότερη δεξιά που πέρασε από τη χώρα”, τόνισε από τη Χίο όπου βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.  

Ομιλία αυτή τη ώρα στην Κομοτηνή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ , Νίκου Ανδρουλάκη  

“Με πολύ πιο δυνατό Κομμουνιστικό Κόμμα, η καταδίκη των αντιλαϊκών πολιτικών” τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.  

Την Πάτρα επισκέπτεται σήμερα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. 

Στην Καβάλα ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης 

«Μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ανάγκη τα στελέχη της Ελληνικής Λύσης ενόψει των εκλογών. Είναι μία ατυχής απόπειρα εμπλοκής της Νέας Δημοκρατίας στο εσωτερικό ξεκαθάρισμα που επιχειρεί ο κ. Βελόπουλος στο κόμμα του» αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος ‘Ακης Σκέρτσος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Απογευματινή της Κυριακής» 

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την Τετάρτη έλαβαν οι δύο κατηγορούμενοι, αδέρφια 40 και 48 ετών, για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Στο μεταξύ, “πρόβα”, μία μέρα πριν από την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ φαίνεται πως είχαν κάνει οι δύο κατηγορούμενοι για την εκτέλεσή του, σύμφωνα με την επίσημη παρουσίαση των στοιχείων από την Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή τις συλλήψεις των δύο ανδρών.  

Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης οδηγός οχήματος που ακτινοβολήθηκε από ρεύμα υψηλής τάσης. Από το συμβάν ξέσπασε πυρκαγιά ενώ  προκλήθηκε και  μπλακ -άουτ στη μισή σχεδόν Αλεξανδρούπολη, με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να εγκλωβιστούν σε ασανσέρ. Η επιχείρηση συνεχίζεται.  

Πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα οκτάχρονο παιδί, σκοτώθηκαν σε πυροβολισμούς που ερρίφθησαν μέσα σε ένα σπίτι στο Κλίβελαντ του Τέξας, μετέδωσε σήμερα το ABC επικαλούμενο την τοπική αστυνομία και τις αρχές. Το επεισόδιο σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ και η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητεί τον δράστη, 

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 5η αγωνιστική των Play Out, της Σούπερ Λιγκ…  

Αστέρας Τρίπολης – Λαμία, 0-0 στο ημίχρονο  

Παναιτωλικός – Λεβαδειακός, 0-2 (στις καθυστερήσεις του Α ημιχρόνου) 

Ιωνικός – ΠΑΣ Γιάννινα 0-0 στο ημίχρονο 2-2 στο ημίχρονο  

 Ατρόμητος – ΟΦΗ. 

Και ο καιρός…  

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες για αύριο στην Αττική, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα . Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα