back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πλήγμα του Ισραήλ στη Συρία: 3 άμαχοι τραυματίες

Διαβάστε επίσης

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή η οποία εξαπολύθηκε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άμαχοι κοντά στη Χομς, στην κεντρική Συρία, σύμφωνα με συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Περί τις 00:50 [σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας], ο ισραηλινός εχθρός διεξήγαγε αεροπορική επίθεση με πυραύλους από την κατεύθυνση του βόρειου Λιβάνου, βάζοντας στο στόχαστρο θέσεις στα περίχωρα της πόλης Χομς», μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Τρεις άμαχοι τραυματίστηκαν, πολιτικό πρατήριο καυσίμων και αριθμός δεξαμενών καυσίμων και φορτηγών κάηκαν», πρόσθεσε το πρακτορείο, σύμφωνα με το οποίο η συριακή αντιαεροπορική άμυνα μπόρεσε να αναχαιτίσει και να καταρρίψει κάποιους από τους ισραηλινούς πυραύλους.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τη Βρετανία που διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία, «ισραηλινοί πύραυλοι κατέστρεψαν αποθήκη πυρομαχικών που ανήκε στη Χεζμπολάχ του Λιβάνου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Νταμπάα», στην επαρχία Χομς. Χωρίς να κάνει λόγο για θύματα, η ΜΚΟ αναφέρθηκε σε «ισχυρές εκρήξεις» και πυρκαγιές.

Από το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία το 2011, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα στη συριακή επικράτεια, στη συντριπτική πλειονότητά τους από αέρος, εναντίον θέσεων των συριακών ένοπλων δυνάμεων και συμμάχων τους, ιρανικών δυνάμεων και φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων, ειδικά της Χεζμπολάχ του Λιβάνου. Σπανίως επιβεβαιώνει επίσημα τις επιχειρήσεις του στο πλαίσιο αυτού του ακήρυκτου πολέμου, πάντως διαμηνύει συχνά πως δεν θα επιτρέψει στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του, να στήσει προγεφύρωμα ή να επεκτείνει την επιρροή του προ των πυλών του.

Τη 2η Απριλίου, το Ισραήλ είχε εξαπολύσει επίσης πλήγματα εναντίον εγκατάστασης της Χεζμπολάχ στην περιοχή του αεροδρομίου στην Νταμπάα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο φιλοϊρανοί μαχητές και να τραυματιστούν πέντε σύροι στρατιώτες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα