back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τεράσα – Απόλλων Σμύρνης 14-18: Σήκωσε το Challenger Cup μέσα στην Ισπανία

Διαβάστε επίσης

Έγραψε ιστορία ο Απόλλων Σμύρνης κατακτώντας το Challenger Cup στο πόλο ανδρών. Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη κέρδισε την Τεράσα και στην Ισπανία (14-18) και κατέκτησε πανάξια το Ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Τεράσα – Απόλλων Σμύρνης 14-18: Σήκωσε το Challenger Cup μέσα στην Ισπανία
Μεγάλες στιγμές για τον Απόλλωνα Σμύρνης και την ελληνική υδατοσφαίριση. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κέρδισε 18-14 στην Ισπανία την Τεράσα και κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο στην Ιστορία της που είναι και Ευρωπαϊκό (Len Challenger Cup).

Ο Απόλλων Σμύρνης ξεκίνησε εντυπωσιακά, έπαιξε εξαιρετική άμυνα, είχε πολύ καλή κυκλοφορία, υπομονή στο παιχνίδι του ενώ όποτε χρειάστηκε… χτύπησε και στην κόντρα. Με το γκολ του Μπογκντάνοβιτς, 1.48 πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου ο Απόλλων ήταν μπροστά με 4-1 αλλά σε λιγότερο από ένα λεπτό δέχθηκε δυο γκολ (3-4) και ο τελικός έγινε ντέρμπι με τον κόσμο της Τεράσα (κατάμεστο το κολυμβητήριο) να μπαίνει στην εξίσωση.

Η Τεράσα μάλιστα ισοφάρισε 4-4 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ο Απόλλων Σμύρνης έχασε το μυαλό του, έκανε λάθη σε άμυνα και επίθεση και ο Ντελγκάδο στον παίκτη παραπάνω έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στην ισπανική ομάδα (5-4), ισοφαρίζοντας έτσι τη διαφορά του πρώτου τελικού στο Σεράφειο (12-11 ο Απόλλων).

Ο Αλαμάνος με ωραία επίθεση στον παίκτη παραπάνω ισοφάρισε (5-5) για τον Απόλλωνα που έγινε πιο σκληρός στην άμυνα και έκοψε κάπως τη φόρα των γηπεδούχων, που είχαν βέβαια και τα σφυρίγματα έδρας.

Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη με ένα ακόμη γκολ στον παραπάνω πέρασε εκ νέου μπροστά (5-6, Βίτσκοβιτς) ενώ ο Αλαμάνος σουτ από την περιφέρεια έγραψε και το 5-7 για τον Απόλλωνα που είχε ξανά ένα νεκρό διάστημα, αυτή τη φορά στο τέλος του ημιχρόνου και δέχθηκε δυο τέρματα (7-7).

Το καλό είναι πως ο Μπογκντάνοβιτς με τη λήξη του ημιχρόνου διαμόρφωσε το 7-8 με τον κίπερ της Τεράσα Μότος να έχει φυσικά τεράστια ευθύνη για το τέρμα που δέχθηκε σχεδόν από το κέντρο της πισίνας.

Μέσα σε ένα λεπτό, στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, η Τεράσα έκανε ένα 2-0 και πέρασε μπροστά 9-8 με τον Βίτσκοβιτς στον παραπάνω να απαντάει (9-9) και τον Απόλλωνα να παίρνει ξανά το προβάδισμα με τον Μόκκα (9-10). Ο Αλαρκόν ισοφάρισε 10-10 ξανά στον παίκτη παραπάνω, σε ένα ματς με ένταση, αρκετές ποινές και πολλά γκολ. Ήταν ξεκάθαρο πως τα πάντα θα κρινόντουσαν στον παίκτη παραπάνω.

Ο Βίτσκοβιτς στον παραπάνω έκανε το 10-11 ενώ ο Γαρδίκας με ένα καταπληκτικό τέρμα στην κόντρα, όλο δικό του, έδωσε αέρα δυο τερμάτων στον Απόλλωνα Σμύρνης (10-12, 3.04 πριν από το τέλος της 3ης περιόδου) που έπρεπε να κρατήσει την ηρεμία του, αφού οι Ισπανοί έπαιζαν σκληρά και αντιαθλητικά.

Ο Ροντρίγκεθ χτύπησε τον Χονδροκούκη (μάτωσε κάτω από το αριστερό του μάτι) και αποβλήθηκε, με τον Απόλλωνα να παίζει εξαιρετικά τον παραπάνω και να ξεφεύγει 13-10 με τον Σολανάκη ενώ ο Βίτσκοβιτς σημείωσε το 14-10 (πρώτη φορά στο +4 ο Απόλλων) σε ένα οκτάλεπτο όπου έκανε φοβερά πράγματα στην επίθεση με το αριστερό του χέρι. Ο Ντελγκάδο μείωσε σε 11-14 για τους γηπεδούχους αλλά ο Σολανάκης ξανά στον παραπάνω έγραψε το 11-15, σε μια περίοδο όπου πέτυχε 7 γκολ!

Μπήκαμε στην τελευταία περίοδο με τον Απόλλωνα στο +4 και την Τεράσα να παίζει τα ρέστα της μήπως και επιστρέψει, κυνηγώντας ένα θαύμα αφού είχε χάσει με ένα γκολ διαφορά στον πρώτο αγώνα.

Άλλαξε και τερματοφύλακα ο Κομπάτσο, πάλεψε η ομάδα του ωστόσο ο Απόλλων είχε πάει το παιχνίδι εκεί που ήθελε στο τρίτο οκτάλεπτο, όταν και πήρε μια μεγάλη διαφορά. Έτσι πήρε το Ευρωπαϊκό με τον κόσμο του – τους περίπου 70 τυχερούς – να γίνονται ένα με το Νίκο Δεληγιάννη, τους παίκτες του και τη διοίκηση.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 4-4, 4-7, 3-3.

Τεράσα (Ντίντακ Κομπάτσο): Μότος Μάρτιν, Γουίλσον, Σάντσεθ Κάμπος, Αλαρκόν 3, Φλόρες 3, Γκαρσία, Ντελγκάδο 4, Σαμπαντέλ, Πέρεθ, Ντε Λέρα 2, Ροντρίγκεθ 1, Τσίκο 1, Σάντσεθ Σάντος.

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 2, Μπογκντάνοβιτς 4, Μόκκας 2, Γωνιωτάκης, Δίπλαρος, Μπραΐμης 1, Χονδροκούκης 1, Βίτσκοβιτς 5, Γαρδίκας 1, Μυρίλος, Σολανάκης 2, Καβουσανός.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα