back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ-Άρης 3-2: Ματσάρα στην Τούμπα

Διαβάστε επίσης

Σε ένα εντυπωσιακό θεσσαλονικιώτικο ντέρμπι, ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Άρη με 3-2 και παραμένει στο κυνήγι του Ολυμπιακού και της τρίτης θέσης

Πολύ καιρό είχε να γίνει τόσο ωραίο παιχνίδι στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. ΠΑΟΚ και Άρης άφησαν κατά μέρους τη συντηρητική τακτική που χαρακτήρισε προηγούμενες αναμετρήσεις τους και πρόσφεραν αφειδώς θέαμα και γκολ στην μεγάλη μάχη της Τούμπας (3-2). Εκεί όπου σε διαγωνισμό για το οποίος θα βάλει το ωραιότερο γκολ της βραδιάς, όρθιοι έμειναν στο φινάλε οι γηπεδούχοι που συνδύασαν το θέαμα με την ουσία.

Και την… τύχη, αφού στο αριστερό βολέ του Ζίβκοβιτς που έκρινε το ματς η μπάλα χτύπησε και στο κεφάλι του Πίρσμαν τόσο όχο χρειαζόταν για να καταλήξει στο δεξί παράθυρο και να χαρίσει στον ΠΑΟΚ το τρίποντο. Αποτέλεσμα που κρατά ζωντανό τον δικέφαλο του βορρά στο κυνήγιο του Ολυμπιακού, καθώς απέχει τρεις βαθμούς από τον Ολυμπιακό και την τρίτη θέση, ενώ απομένουν τρεις αγωνκιστικές γτια το φινάλ των πλέι οφ.

Από την άλλη πλευρά ο Άρης επιβεβαίωσε την ποιότητα που τον χαρακτηρίζει μεσοεπιθετικά, αλλά και τας θέματα που βγάζει στην άμυνα. Δύο γκολ έβαλε και όμως έφυγε με άδεια χέρια από την Τούμπα στο τελευταίο τοπικό ντέρμπι της σεζόν που τον βρίσκει να ολοκληρώνει στην πέμπτη θέση της κατάταξης της Super League 1. Και με πολλά παράπονα για την φάση του 30′, όπου ζήτησε πέναλτι και αποβολή σε μονομαχία του Κουλιεράκη με τον Ματέο Γκαρσία, αλλά διαιτητής και VAR είχαν διαφορετική άποψη.

ΤΑ ΓΚΟΛ
45’: Ο Ματέο Γκαρσία έκλεψε την μπάλα από τον Κουλιεράκξη στον άξονα, πάσαρε στον Καμαρά, ο οπ0οίςο από το ύψος το υ πέναλτι εκτέλεσε έξοχα στο αριστερό παράθυρο (0-1).
56’: Ο Ζίβκοβιτς έκανε τη σέντρα από αριστερά, οι αμυντικοί απέτυχαν να διώξουν και ο Τάισον με αριστερό βολέ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παράθυρο, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
62’: Ο Ντάντας κινήθηκε κάθετα στην περιοχή του Άρη, όπου τον ανέτρεψε ο Πίρσμαν. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Σβαμπ με το αριστερό την αριστερή γωνία (2-1)
70’: Ο Νταρίντα κινήθηκε στον άξονα έξω από το ημικύκλιο της περιοχής όπου έπιασε φανταστικό σουτ με αριστερό εσωτερικό φάλτσο και έστειλε τη μπάλα στο δεξί παράθυρο ισοφαρίζοντας σε 2-2.
78΄: Ο Ζίβκοβιτς συνέκλινε από δεξιά προς τον άξονα και από το ημικύκλιο έπιασε αριστερό βολέ, η μπάλα βρήκε και το κεφάλι του Πίρσμαν και κατέληξε στο δεξί παράθυρο του Κουέστα για το 3-2.


Γήπεδο: Τούμπα
ΠΑΟΚ
Σκόρερ: 56’ Τάισον, 62’ Σβαμπ, 78’ Ζίβκοβιτς-45’ Καμαρά, 70’ Νταρίντα.
Διαιτητής: Αγκάγεφ (Αζερμπαϊτζάν)
Κίτρινες: Σβαμπ, Μπράντον Τόμας, Ζίβκοβιτς, Καμαρά, Μαζικού
Κόκκινη: Καμαρά (90′).
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σάστρε (80’ Βιεϊρίνια), Σβαμπ (87’ Φ. Σοάρες), Ντάντας, Τάισον (67’ Ελ Καντουρί), Α. Ζίβκοβιτς, Κωστανταντέλιας – Μπράντον (80’ Ολιβέιρα)
ΑΡΗΣ (Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Μαζικού, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Εμπακατά, Ετέμπο (83’ Ρουπ), Ντάμπο, Νταριντα, Ματέο Γκαρσία (67’ Λαμάτσο), Πάλμα (67’ Ιτούρμπε), Καμαρά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα