back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Κλείνουν σταδιακά κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας, ενόψει των κινητοποιήσεων για την εργατική Πρωτομαγιά. Συλλαλητήριο από ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 το πρωί.

Την ίδια ώρα στο Σύνταγμα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Στο Πασαλιμάνι το συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Στη μία μετά το μεσημέρι διανομείς θα πραγματοποιήσουν μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Στα μέσα μεταφοράς: Επιστρέφουν στα δρομολόγια αυτή την ώρα λεωφορεία και τρόλεϊ. Θα αποσυρθούν στα αμαξοστάσια στις 9 το βράδυ.

Δεν λειτουργούν μετρό, ηλεκτρικός, προαστιακός, τραμ και ΟΣΕ. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας και σήμερα στις εθνικές οδούς, για την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου. Απαγόρευση της κυκλοφορίας μεγάλων φορτηγών στις εισόδους από τις 4 το απόγευμα ως τις 11 το βράδυ.

Νέα αύξηση των επιτοκίων αναμένεται να ανακοινώσει την Πέμπτη η ΕΚΤ.

Το πιθανότερο είναι να ανέβουν περαιτέρω κατά 25 μονάδες βάσης, χωρίς να αποκλείεται και μια μεγαλύτερη αύξηση των 50 μονάδων. Η απόφαση θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο, που ανακοινώνει αύριο η Eurostat.

Η FED λαμβάνει την Τετάρτη τις αποφάσεις της μέσα σε κλίμα νέας ανησυχίας για τις αμερικανικές περιφερειακές τράπεζες.

Αύριο το βράδυ αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακήρυξης των κομμάτων που θα λάβουν μέρος στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Χθες ο Άρειος Πάγος απέρριψε ομόφωνα την αίτηση εξαίρεσης τριών δικαστών του Α1 τμήματος που είχε καταθέσει το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

Στη σημερινή ατζέντα της προεκλογικής περιόδου:

Σε συγκέντρωση πολιτών στην Κηφισιά θα μιλήσει στις 12 ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στις επτά και μισή το απόγευμα σε εκδήλωση – συναυλία του ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτομαγιά, στον πολυχώρο Λιπασμάτων στην Δραπετσώνα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα δώσει το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Νέες πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας σε περιοχές της Ουκρανίας, ανάμεσά τους το Κίεβο.

Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 15 από τους 18 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν τα ξημερώματα. Σειρήνες ηχούσαν σε αρκετές περιοχές για πάνω από τρεις ώρες.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν σε εκρήξεις στις περιφέρειες Ντνιπροπετρόφσκ και Σούμι.

Προηγήθηκαν ουκρανικά πλήγματα σε ρωσικό χωριό στην περιφέρεια Μπριάνσκ, με τέσσερις άμαχους νεκρούς.

Εν μέσω προετοιμασιών για την πολυσυζητημένη ουκρανική αντεπίθεση, ο επικεφαλής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων συναντήθηκε με τον Αμερικανό διοικητή των δυνάμεων του NATO.

Η μάχη αυτή μπορεί να αποτελέσει τραγωδία για τη Ρωσία, προειδοποίησε ο επικεφαλής της ρωσικής Βάγκνερ.

Αρχίζει σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 31 Οκτωβρίου η αντιπυρική περίοδος. Στην μάχη για την πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών μπαίνει η τεχνητή νοημοσύνη μέσω καινοτόμων προγραμμάτων που έχουν αναπτυχθεί, υπό τον συντονισμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στο μητροπολιτικό πάρκο Αντώνης Τρίτσης γιορτάζει την Πρωτομαγιά η περιφέρεια Αττικής. Από τις 12 το μεσημέρι με ένα 5ωρο ζωντανό πρόγραμμα με λαϊκή και παραδοσιακή μουσική από το συγκρότημα ‘’Φαμίλια Γαλάνη’.

Ανοιχτή πρόσκληση για Πρωτομαγιά στο γρασίδι, με μουσικές, παιχνίδια, θέατρο και πολύ κέφι απευθύνει ο Δήμος Αθηναίων. Το πρωτότυπο πικ νικ διοργανώνεται και φέτος στην Ακαδημία Πλάτωνος. Στις 11 η έναρξη των εκδηλώσεων.

Και ο καιρός: Νεφώσεις και τοπικές βροχές σήμερα στην Αττική, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα