back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη του Γενικού Κυβερνήτη της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας στην Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Στην Αθήνα βρίσκεται προσκαλεσμένος της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελαροπουλου, ο Γενικός Κυβερνήτης της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας, David Hurley. Τον κ Hurley υποδέχθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση.

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, ο κύριος Hurley, θα βρίσκεται στην Ελλάδα, για επίσημη επίσκεψη, έως τις 4 Μαΐου. Αύριο, στη μία το μεσημέρι, ο κ David Hurley θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα μας, ο Γενικός Κυβερνήτης της Αυστραλίας και η σύζυγός του Λίντα θα λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης που θα γίνουν στη Λήμνο για τους πεσόντες στρατιώτες, τις νοσηλεύτριες και το λοιπό προσωπικό στη Μάχη της Καλλίπολης, κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη Λήμνο, ο Αυστραλός Κυβερνήτης θα παραστεί στην τελετή για τις εκδηλώσεις για τους ANZAKs (Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί που μετείχαν στη μάχη της Καλλίπολης) που θα πραγματοποιηθούν στο νησί, καθώς και στην τελετή θεμελίωσης του «Μονοπατιού Μνήμης των ANZACs» που χρηματοδοτείται από την Αυστραλία.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Ελλάδα, το ζεύγος Hurley θα μεταβεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για να εκπροσωπήσει την Αυστραλία στην τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ’ και βασίλισσας Καμίλα, στις 6 Μαΐου.

Ευάγγελος Σαρακινός

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα