14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

200 εκδηλώσεις τον Μάιο στην Αθήνα στο Athens City Festival

Διαβάστε επίσης

Ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει και φέτος το Athens City Festival -τη μεγάλη ανοιξιάτικη γιορτή της πόλης 

Περισσότερες από 200 εκδηλώσεις όλο τον Μάιο στο κέντρο και στις 129 γειτονιές της Αθήνας

Κ. Μπακογιάννης: «Όλη η Αθήνα σε μια γιορτή – Ενώνουμε δυνάμεις με φορείς και ομάδες για να αναδείξουμε την κουλτούρα της πόλης και να διασκεδάσουμε»

Το μεγάλο ανοιξιάτικο Φεστιβάλ της πόλης, το Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων έρχεται για 2η συνεχόμενη χρονιά να “πλημμυρίσει” την Αθήνα με περισσότερες από 200 ξεχωριστές δράσεις και εκδηλώσεις στο κέντρο και τις 129 γειτονιές της.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί όλο τον Μάιο (01 – 31/5), προσφέροντας ένα πλούσιο πρόγραμμα με δράσεις πολιτισμού, ψυχαγωγίας, αθλητισμού και γαστρονομίας που απευθύνονται σε Αθηναίες, Αθηναίους και επισκέπτες κάθε ηλικίας.

Το Athens City Festival είναι το αποτέλεσμα της στενής και πρωτοποριακής συνεργασίας της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων με ομάδες και φορείς της πόλης: Δημόσια και ιδιωτικά Μουσεία, γκαλερί, πολιτιστικά ιδρύματα, ομάδες της κοινωνίας των πολιτών, μουσικοί, τραγουδιστές, παιδαγωγοί συμμετέχουν -μεταξύ άλλων- σε αυτήν την ξεχωριστή ανοιξιάτικη γιορτή.

Δράσεις για όλες και όλους

Ένα πικ-νικ στην Ακαδημία Πλάτωνος, αλλά και στο Επιγραφικό Μουσείο, αστρονομικές περιηγήσεις στους μυθικούς λόφους της Αθήνας, υπόγειες διαδρομές στα τούνελ και στα καταφύγια της πόλης, τουρνουά skateboarding, open air κινηματογραφικές προβολές σε πάρκα, υπαίθρια street πάρτυ, dj sets στα πιο απρόσμενα σημεία, περιηγήσεις και ξεναγήσεις σε πλατείες, δρόμους και Μουσεία της πόλης, συναυλίες αλλά και βόλτες με ποδήλατο και πολλές δράσεις για παιδιά έχουν τη θέση τους στο πρόγραμμα του φεστιβάλ. Νέοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες, μάς παρουσιάζουν τη ζωντανή και ανοιξιάτικη Αθήνα.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε: «Το Athens City Festival είναι η Αθήνα όλη σε μια γιορτή. Ένας μήνας εκδηλώσεων από άκρη σε άκρη της πόλης- όπου δήμος, πολιτιστικοί φορείς, δημιουργικές ομάδες, καλλιτέχνες και κοινότητες της πρωτεύουσας ενώνουμε δυνάμεις για να αναδείξουμε και να μοιραστούμε την πλούσια κουλτούρα της. Αλλά και… να περάσουμε καλά! Ένα φεστιβάλ για όλες κι όλους, για κάθε ηλικία, διάθεση και προτίμηση, που έπειτα από την περσινή επιτυχία των 50.000 και πλέον επισκεπτών, καθιερώνεται σα θεσμός».

Φορέας υλοποίησης του Athens City Festival η ΕΑΤΑ

Μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), που έχει αναλάβει την υλοποίηση του Athens City Festival, πραγματοποιήθηκε ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους φορείς και τα ιδρύματα που σχετίζονται με τον πολιτισμό, τους καλλιτέχνες και τις δημιουργικές ομάδες της πόλης, προκειμένου, είτε να προτείνουν νέες δράσεις, είτε να εντάξουν δράσεις τους στο Φεστιβάλ. Αποτέλεσμα ήταν να προκύψει ένα εξωστρεφές, ανοιχτό πρόγραμμα με περισσότερες από 200 εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας, σε όλη την πόλη.

Το αναλυτικό πρόγραμμα σε ελληνικά και αγγλικά, θα το δείτε στη σελίδα: https://cityfestival.thisisathens.org/

Τα “highlights” του Athens City Festival

Athens Urban Picnic στην Ακαδημία Πλάτωνος, 1/5

Το Athens Urban Picnic επιστρέφει για δεύτερη χρονιά, στην Ακαδημία Πλάτωνος. Για μία ολόκληρη μέρα, στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν την άνοιξη και να απολαύσουν ψυχαγωγικές δράσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια, παιδικά shows, συναυλίες, πολλή μουσική από αγαπημένους παραγωγούς του HiT 88.9, En Lefko 87.7, RED 96.3 και άλλες εκπλήξεις. Ελάτε να κάνουμε πικ νικ και να περάσουμε μία αξέχαστη Πρωτομαγιά, στην καρδιά της Αθήνας!

– Ο Αθήνα 9.84 παρουσιάζει την Ευανθία Ρεμπούτσικα στα σκαλιά του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, 5/5

Ο Αθήνα 9.84, ο ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης, μας καλεί να γιορτάσουμε την Άνοιξη με ένα μοναδικό live. Με ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μουσεία του κόσμου σαν σκηνικό, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, η Ελληνίδα συνθέτης με το δοξάρι και το βιολί της, το κόκκινο χρώμα σήμα κατατεθέν της και την κινηματογραφικών αποχρώσεων μουσική της, παρουσιάζει μουσικές από τα σπουδαία soundtrack της «Πολίτικης κουζίνας», τον «Νοτιά», και το «Babam ve Oğlum» μέχρι τη «Φωνή Αιγαίου» και τις «Μη Χαμένες Πατρίδες».

Τις μελωδίες που όλοι αγαπήσαμε ερμηνεύουν μαζί με την Ευανθία Ρεμπούτσικα οι εξαιρετικοί μουσικοί και πιστοί της φίλοι. Ώρα έναρξης: 20:30

Cinematic Orchestra στην Πλατεία Κοτζιά, 6/5

Το όνομά τους δε θα μπορούσε να είναι πιο ταιριαστό. Οι Cinematic Orchestra καταφέρνουν πάντα να καθηλώνουν το κοινό συνδυάζοντας με μαεστρία την κινηματογραφική μουσική με τον ηλεκτρονικό ήχο, όπως κανένας άλλος. Στην πλατεία Κοτζιά, μπροστά στο Δημαρχείο της Αθήνας και με έναν εντυπωσιακό εξοπλισμό σε ήχο και φως, οι Cinematic Orchestra κάνουν μια αναδρομή στη δισκογραφία τους, στη μεγαλύτερη συναυλία που έχουν δώσει ποτέ στην Ελλάδα.

Από  τη Γη στον Ουρανό, Αστεροσκοπείο, 4/5, 11/5, 18/5, 25/5

Μια διαδρομή αρχαιολογικού και αστρονομικού ενδιαφέροντος στους λόφους γύρω από το Αστεροσκοπείο, που ξεκινάει στις 19:00, την ώρα του μαγευτικού δειλινού από τους δυτικούς λόφους της Ακρόπολης, Πνύκας, Νυμφών και Φιλοπάππου (Μουσών), όπου αποτυπώνεται η ιστορία και η καθημερινότητα της αρχαίας Αθήνας. Συνδετικός κρίκος όλων αυτών, τα λιθόστρωτα μονοπάτια του Πικιώνη, ένα έργο μοναδικό στο είδος του που συνδυάζει το παλιό με το νέο, το τότε με το τώρα. Η περιήγηση καταλήγει σε παρατήρηση ουράνιων αντικειμένων μέσα από τον φακό του ιστορικού τηλεσκοπίου Δωρίδη, στον λόφο της Πνύκας.

Υπόγεια Αθήνα, Καταφύγια και Κατακόμβες, 7/5 και 21/5

Πόσες εκπλήξεις μπορεί να επιφυλάσσει η (υπόγεια) πόλη της Αθήνας; Κατάλοιπα από τα ίχνη που άφησε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, μέσα σε υπόγεια καταφύγια, δίπλα σε πολυσύχναστες οδούς, κατακόμβες με τούνελ από αρχαία υδραγωγεία, ερείπια ρωμαϊκών λουτρών και βυζαντινά οστεοφυλάκια, καθώς και πολύτιμα αντικείμενα ή κειμήλια μέσα σε κρύπτες, πηγές και ρέματα που επιβιώνουν κυλώντας μέσα σε παλιές γαλαρίες, κάτω από τους πιο κεντρικούς δρόμους. Μια περιήγηση σε έναν μαγικό κόσμο που δεν είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε, με οδηγό τον Σπηλαιολόγο Παναγιώτη Δευτεραίο.

Αστικό πικ-νικ στον πεζόδρομο της οδού Τοσίτσα, 14/5

Το αστικό πικ-νικ είναι ένα μίνι φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στην οδό Τοσίτσα, στην είσοδο του Επιγραφικού Μουσείου, κάτω από τα δέντρα. Καταξιωμένοι djs και παραγωγοί θα συνοδεύσουν μουσικά ένα ιδιαίτερο πικ-νικ με καντίνες street food, cocktail stands, αναγνώσεις και παρουσιάσεις βιβλίων, πολλά happenings και εργαστήρια για παιδιά.

Kutiman live, Γαλλικό Ινστιτούτο, 15/5

Ο Ισραηλινός Kutiman είναι ένα φαινόμενο του YouTube, ένας πολυτάλαντος άνθρωπος που επιτυγχάνει στα περισσότερα project με τα οποία καταπιάνεται. Επισκέπτεται την Αθήνα ως μουσικός για να παρουσιάσει ένα μοναδικό σόου στη λιλιπούτεια αυλή του Γαλλικού Ινστιτούτου, με αναδρομές στη δισκογραφική του καριέρα.

Greek cinema nights, 22-25/5, Πάρκο Ελευθερίας

Το θερινό σινεμά της πόλης έρχεται στο Πάρκο Ελευθερίας, επιλέγοντας τις καλύτερες στιγμές του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου. Κάτω από τα αστέρια, πάνω στο γρασίδι, ένα πολύχρωμο κοινό είναι έτοιμο να ταξιδέψει μέσα από την οθόνη, στη μαγεία της 7ης Τέχνης, σε ελληνική εκδοχή.

Chores, 24/5, Βυζαντινό Μουσείο

Ένα από τα πιο δραστήρια και αναγνωρίσιμα πολυφωνικά σχήματα των τελευταίων ετών, οι Chores, το συγκρότημα που συνοδεύει και επιβλέπει η Μαρίνα Σάττι, σε μία μοναδική, μυσταγωγική εμφάνιση στον εκπληκτικό κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών.

Flare the Square: Skateboarding Contest, 27/5, Πλατεία Κοτζιά

Σε συνεργασία με το Athens City Festival, το Ministry Of Concrete (MOC) παρουσιάζει ένα τουρνουά skateboarding υψηλού επιπέδου, με τη συμμετοχή επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών. Το MOC θα μεταμορφώσει την Πλατεία Κοτζιά σε ένα μοναδικό skate plaza, χαρίζοντας ένα εκπληκτικό θέαμα πλαισιωμένο από συναυλίες, dj sets, street food και πολύ κέφι, όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.

Περίπατος γύρω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, 27/5

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο παρουσιάζει σε έναν βραδινό περίπατο το συνοπτικό χρονικό του Ελληνικού Κράτους από την ίδρυσή του έως σήμερα. Μια ιστορία που ξεκινά πριν από δύο αιώνες, από ένα οικόπεδο που ήταν αμπέλι, κατόπιν έγινε λέσχη των Βαυαρών στρατιωτών, σημείο ανέγερσης του μεγαλύτερου Μουσείου του αρχαίου κόσμου, τόπος αγωνιώδους απόκρυψης αρχαιοτήτων εν όψει πολέμου, εμβληματικό σημείο της Εθνικής Αντίστασης στην Κατοχή, μάρτυρας της φοιτητικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, κιβωτός αστείρευτων εκθέσεων. Ένας μικρός τόπος στην καρδιά της Αθήνας, που έζησε τη γέννηση και τις περιπέτειες μιας ολόκληρης χώρας.

Pop Up Ice Cream Market, 28/5, Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Το ελληνικό παγωτό στα καλύτερά του σε ένα μοναδικό pop up event στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Συνταγές του χθες, τεχνικές του σήμερα, γεύσεις απρόσμενες από παλιούς και νέους παραγωγούς θα συνδυαστούν με πολλά βραβεία και έντονη διάθεση για δημιουργία.

Street Outdoors Party, 28/5, Πάρκινγκ Λυκαβηττού

Οι Street Outdoors, το πιο διάσημο street party της χώρας, συνεργάζεται με το Athens City Festival και “προσγειώνεται” στο πάρκινγκ του Λυκαβηττού. Για ένα ολόκληρο απόγευμα, θα μετατρέψει το “μπαλκόνι της Αθήνας”, σε ένα από τα πιο υπέροχα club του κόσμου.

 

Social Media | Athens City Festival: Facebook & Instagram

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα