back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11.00

Διαβάστε επίσης

Νίκη της ΝΔ με καθαρή διαφορά ώστε να μην αμφισβητείται ποιο κόμμα θα είναι κυβέρνηση και ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός της χώρας, έθεσε ως στόχο για τις εκλογές της 21ης Μαΐου ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Open.

Επανέλαβε ότι κεντρική δέσμευσή του για την επόμενη τετραετία είναι η αύξηση μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και μεγάλο προσωπικό του στοίχημα η αναβάθμιση του ΕΣΥ, ενώ προανήγγειλε ότι το υπουργείο Εργασίας θα σπάσει στα δύο, με τη δημιουργία ανεξάρτητου υπουργείου για την κοινωνική πολιτική και τη στέγαση.

Ο πρωθυπουργός καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι λέει σήμερα “τα ίδια ψέματα” όπως το 2019 και χαρακτήρισε το πρόγραμμά του παντελώς ανεφάρμοστο.

Στις 5 το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε συζήτηση με πολίτες με θέμα την υγεία, στο Ωδείο Αθηνών.

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα εργασιακά εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τη Δραπετσώνα. Σήμερα θα επισκεφθεί τις Σέρρες, όπου θα είναι και υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.

“Επιτακτική η ανάγκη οι Έλληνες πολίτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους στις 21 Μαΐου, ώστε να επιτευχθεί αλλαγή του πολιτικού σκηνικού”, υπογράμμισε χθες από την πλατεία Κλαυθμώνος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Στις 7:30 το απόγευμα θα μιλήσει στον Πύργο Ηλείας.

Για υποκρισία που περισσεύει στα αστικά κόμματα, τα οποία «επιδίδονται σε κοκορομαχίες, ενώ έχουν σύμπλευση στα στρατηγικά ζητήματα”, έκανε λόγο σε συνέντευξή του στο MEGA ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Για άλλη μια φορά ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν θα δώσει ψήφο ανοχής σε οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Περιοδεία στη Χαλκίδα θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

“Να μην αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη γιατί δεν είναι ποτέ λύση απέναντι σε κάποιον που θέλει να ακρωτηριάσει τη Δημοκρατία να την ακρωτηριάσεις εσύ εκ μέρους του” δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Μετά τo σχέδιο ΔΗΜΗΤΡΑ, το ΜΕΡΑ25 έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμά του για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία δανειοληπτών, με την ονομασία ΟΔΥΣΣΕΑΣ. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, πρόκειται για μια νέα Δημόσια Εταιρεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Απόψε η ανακήρυξη των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις εκλογές από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Από την απόφαση κρίνεται η συμμετοχή ή μη του κόμματος ‘Ελληνες του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη.

Ανοίγει τις επόμενες ώρες η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη». Δικαιούχοι είναι νοικοκυριά και αγρότες που θα μπορούν να εγκαταστήσουν το δικό τους μικρό φωτοβολταϊκό, σε συνδυασμό με σύστημα αποθήκευσης. Η επιδότηση για την εγκατάσταση φθάνει ως το 75%, ενώ η εξοικονόμηση στους λογαριασμούς ρεύματος αγγίζει τις 3.000 ευρώ ετησίως.

Σε διπλή επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος Μαΐου και Ιουνίου αναμένεται να προχωρήσει η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αύριο οι ανακοινώσεις. Η ισχύς του μέτρου λήγει τον Ιούνιο, ωστόσο η κυβέρνηση επιδιώκει να το παρατείνει ως το τέλος του χρόνου, κάτι που έχει ήδη αιτηθεί προς την Κομισιόν.

Αύριο η νέα πληρωμή των δικαιούχων του Market Pass. Η συγκεκριμένη πληρωμή θα είναι η τελευταία για όσους έχουν επιλέξει κατάθεση σε λογαριασμό.

Πάνω από 5.700 εγκαταλελειμμένα οχήματα και δίκυκλα έχουν απομακρύνει τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων από τους δρόμους της πρωτεύουσας τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Σοκ στην Οκλαχόμα. Βρέθηκαν μέσα σε σπίτι στη μικρή πόλη Ενριέτα τα πτώματα επτά ανθρώπων, ανάμεσά τους δύο αγνοούμενων έφηβων κοριτσιών και ενός 39χρονου καταδικασμένου για σεξουαλικά αδικήματα.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις σήμερα στην Αττική, με τοπικές βροχές από το μεσημέρι και πιθανότητα καταιγίδας το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 22 βαθμούς Κελσίου. 21 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα