back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Στις 8 το βράδυ θα γίνει η ανακήρυξη των κομμάτων και των υποψηφίων που θα μετέχουν στις εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο Άρειος Πάγος. Ανάμεσα στα κόμματα που θα κριθούν το κόμμα ΈΛΛΗΝΕΣ του Ηλία Κασιδιάρη και το ΕΑΝ του Αναστάδιου Κανελλόπουλου.

Αναστέλλονται οι δίκες και η διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών από 17 έως 24 Μαΐου εν όψει των βουλευτικών εκλογών σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα.

Σε συζήτηση με πολίτες για τα ζητήματα της Υγείας συμμετέχει αυτήν την ώρα ο Πρωθυπουργός στο Ωδείο Αθηνών. ‘’Θέλουμε να επιφέρουμε μία επανάσταση στην αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης. Μιλώντας προηγουμένως στο OPEN επανέλαβε ότι κεντρική δέσμευσή του για την επόμενη τετραετία είναι η αύξηση μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενώ άσκησε έντονη κριτική στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στην υπόθεση του κόμματος Κασιδιάρη. Αύριο θα επισκεφθεί την εκλογική περιφέρεια της Β΄ Πειραιώς.

“Το κόμμα του Κασιδιάρη δεν πρέπει να κατέβει στις εθνικές εκλογές” ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην τηλεόραση του Σκάι. Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως υποδύεται τον πολέμιο της ακροδεξιάς. Στις Σέρρες έφθασε ο κος Τσίπρας. Αύριο στις έξι το απόγευμα θα παρουσιάσει το «Συμβόλαιο για την Αλλαγή», σε ειδική εκδήλωση στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

Στον Πύργο Ηλείας θα μιλήσει σε λίγη ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Για υποκρισία που περισσεύει στα αστικά κόμματα, τα οποία «επιδίδονται σε κοκορομαχίες, ενώ έχουν σύμπλευση στα στρατηγικά ζητήματα”, έκανε λόγο σε συνέντευξή του στο MEGA ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο πρωθυπουργός διέγραψε σήμερα το μόνο μέτρο που μπορούσε να πάρει, τη μείωση του ΦΠΑ σε καύσιμα και τρόφιμα τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος αναφορικά με τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού.

Νέα επιβράδυνση 4,5% σημείωσε ο πληθωρισμός στη χώρα τον Απρίλιο από 5,4% τον Μάρτιο, σύμφωνα με τη Eurostat. Ωστόσο οι τιμές στα τρόφιμα συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία ενώ η ενέργεια επιστρέφει σε θετικό έδαφος.

Ένας 30χρονος άνδρας ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη για την επίθεση που είχε δεχθεί ο Γιάννης Βαρουφάκης στα Εξάρχεια στις 10 Μαρτίου.

Θέματα διμερούς συνεργασίας και τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις συζήτησαν σήμερα στη Βιέννη ο Νίκος Δένδιας και ο Αυστριακός ομόλογός του.

Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη». Η επιδότηση για την εγκατάσταση φθάνει ως το 75%.

Αύριο θα καταβληθεί το νέο ποσό των δικαιούχων του Market Pass.

Με τους Ευρωπαίους τα έβαλε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο φόρουμ Ασφάλειας της Κωνσταντινούπολης. Υποστήριξε ότι η άμυνα της Τουρκίας είναι η άμυνα του ΝΑΤΟ ενώ αναφερόμενος στον Εμμανουέλ Μακρόν, χωρίς να τον κατονομάσει, είπε ότι «υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που μπορούν να υποστηρίξουν ότι το ΝΑΤΟ είναι “εγκεφαλικά νεκρό”», αλλά «η ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας δεν λειτουργεί στο επιθυμητό επίπεδο».

Σε επταήμερη εκεχειρία εν αναμονή συνομιλιών συμφώνησαν επί της αρχής οι δύο αντιμαχόμενοι στρατηγοί στο Σουδάν με σκοπό τον τερματισμό της σύγκρουσης που ταλανίζει τη βορειοαφρικανική χώρα εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση του γειτονικού Νοτίου Σουδάν.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με τριετή αναστολή, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης για την κατοχή του όπλου κατά την εισβολή του στο γήπεδο το 2018 στο φινάλε του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.Αθώος κρίθηκε σε δεύτερο βαθμό για την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

ΚΑΙΡΟΣ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, σε αρκετές περιοχές της χώρας σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της, η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν την Πέμπτη.

Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα