back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Εκτός εκλογικής διαδικασίας το κόμμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη και με τη σφραγίδα του Αρείου Πάγου. Η απόφαση ελήφθη από το Α1 Τμήμα του ανώτατου δικαστηρίου κατά πλειοψηφία με ψήφους 9 προς 1. Οπως έγινε γνωστό, μόνον ένα μέλος του Δικαστηρίου ο αρεοπαγίτης, Φώτης Μουζάκης, μειοψήφισε, τασσόμενος υπέρ της αντισυνταγματικότητας του πρόσφατου νόμου, ο οποίος απαγόρευσε τη συμμετοχή στις εκλογές καταδικασμένων για βαριά αδικήματα, μεταξύ των οποίων και εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης, όπως ο Ηλίας Κασιδιάρης. Αντιθέτως, πέρασε τον πήχυ του Αρείου Πάγου και συμμετέχει κανονικά στις εκλογές το κόμμα ΕΑΝ υπό τον πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο. Για “οριστική κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, πρωτοφανή εκτροπή και παράνομη στοχοποίηση” του κόμματος “Έλληνες” έκανε λόγο ο Ηλίας Κασιδιάρης, προαναγγέλοντας επίσημες ανακοινώσεις του αύριο.

“Σεβόμαστε την απόφαση της Δικαιοσύνης. Δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και σε αυτή την προσπάθεια υπεράσπισης της δημοκρατίας και των θεσμών ήταν μόνο: η μεν ΝΔ στο δικό της πολυσέλιδο υπόμνημα δε ζήτησε τη μη κάθοδο του κομματος “ΕΑΝ”, ο δε ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε στον Άρειο Πάγο καν υπόμνημα”, τονίζει το ΠΑΣΟΚ. Σημειώνεται ότι εκτός εκλογικής μάχης τέθηκαν 14 υποψηφιότητες κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων, από τις 50 που είχαν κατατεθεί αρχικώς.

“Θέλουμε να επιφέρουμε μία επανάσταση στην αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας”, δήλωσε το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη θεματική εκδήλωση της ΝΔ για την Υγεία, στο Ωδείο Αθηνών. Επανέλαβε ότι το ΕΣΥ άντεξε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αύριο ο Πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί την εκλογική περιφέρεια της Β΄ Πειραιώς.

“Είναι άδικο για τον Σερραϊκό λαό να τον καταστήσει συνένοχο ο Καραμανλής των Τεμπών”, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος σε πολίτες των Σερρών, τονίζοντας ότι “τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο πρώην υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, οφείλουν να απαντήσουν στον ελληνικό λαό ” ποιανού ρουσφέτι ήταν ο μοιραίος σταθμάρχης”. Αύριο, στις 6:00 το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, με τίτλο “Συμβόλαιο για την Αλλαγή”, σε ειδική εκδήλωση, στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

Ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, στον Πύργο Ηλείας. Αύριο, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Νίκαια και θα βρεθεί στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, στις 12:00 το μεσημέρι. Ενώ στις 20:10 το βράδυ, ο κ. Ανδρουλάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Για υποκρισία που περισσεύει στα αστικά κόμματα, τα οποία, όπως είπε, “επιδίδονται σε κοκορομαχίες, ενώ έχουν σύμπλευση στα στρατηγικά ζητήματα”, έκανε λόγο σε συνέντευξή του στο MEGA ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Αύριο ο κ. Κουτσούμπας θα επισκεφθεί προπονητήρια του ΟΑΚΑ, όπου θα συνομιλήσει με αθλητές και προπονητές.

“Ο Πρωθυπουργός διέγραψε σήμερα το μόνο μέτρο που μπορούσε να πάρει, τη μείωση του ΦΠΑ σε καύσιμα και τρόφιμα”, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, από τη Χαλκίδα. Το ΜΕΡΑ 25 παρέθεσε σήμερα δώδεκα απαντήσεις σε ισάριθμες ερωτήσεις για το πώς λειτουργεί το σχέδιο «Οδυσσέας» για τα κόκκινα δάνεια.

Άνοιξε σήμερα πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα “Φωτοβολταϊκά στη Στέγη”. Η επιδότηση του συστήματος φωτοβολταϊκού φτάνει έως και 75% για νοικοκυριά και 60% για τους αγρότες, με όριο τις 16.000 ευρώ ευρώ για νοικοκυριά και τις 10.000 ευρώ για αγρότες.

Άλλα δυο θραύσματα από τα Γλυπτά του Παρθενώνα επιστρέφουν στην Ελλάδα μετά την σημερινή συμφωνία του ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια, και του ομολόγου του της Αυστρίας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, στη Βιέννη. Τα θραύσματα βρίσκονται ως τώρα σε Μουσείο της αυστριακής πρωτεύουσας.

Σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης για το όπλο που είχε πάνω του, κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας, στον πολυσυζητημένο αγώνα πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, τον Μάρτιο του 2018.

Σε ηλικία 92 ετών έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός και τραγουδίστρια, Σούλη Σαμπάχ. Έμεινε στην ιστορία για την ερμηνεία της στο τραγούδι “Γαρύφαλλο στ’ αυτί”, του Μάνου Χατζιδάκι, που ακούστηκε στην θρυλική ταινία “Λατέρνα, φτώχια και φιλότιμο”. “Από την πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο, το 1955, ως τσιγγάνα στο «Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο» του Αλέκου Σακελλάριου, η Σούλη Σαμπάχ, με την έντονη προσωπικότητα και την ξεχωριστή φωνή της, έκλεψε την παράσταση από τους πρωταγωνιστές της ταινίας”, δηλώνει σε συλληπητήριο μήνυμά της η υπ. Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Στην αθλητική σας ενημέρωση, η ΕΠΟ οδηγείται σε νέα αλλαγή της έδρας του Τελικού του Κυπέλλου καθώς στο AEL FC ARENA, κατά την αυτοψία της Πυροσβεστικής διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα πρόσβασης, πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας, ενώ το γήπεδο φαίνεται να μην έχει άδεια.

Απόψε οι τρίτοι αγώνες για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ. Στις 21.05 Μακάμπ ι- Μονακό και στις 21.30 Παρτιζάν – Ρεάλ Μαδρίτης.

Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, αύριο, στην Αττική. Άνεμοι νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου – 17 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα