back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΜέΡΑ25: Τη δημοκρατία δεν την ακρωτηριάζεις για να την προστατεύσεις

Διαβάστε επίσης

Σε συνέχεια σχετικών δηλώσεων, την Δευτέρα, του επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνη Βαρουφάκη για το κόμμα Κασιδιάρη, ο εκπρόσωπος Τύπου Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν δήλωσε για το ίδιο θέμα, ότι «η στάση του ΜέΡΑ25 απέναντι στην απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη προκύπτει από τη βασικότερη αρχή της Δημοκρατίας, όχι από εφήμερους τακτικισμούς. Tην αρχή ότι την Δημοκρατία δεν μπορείς να την προστατεύσεις από εκείνους που θέλουν να την ακρωτηριάσουν ακρωτηριάζοντάς την εσύ ο ίδιος».

Και, στη συνέχεια, «η ύπαρξη και η πιθανή είσοδος στη Βουλή ναζιστικού κόμματος αποτελεί εφιάλτη για την κοινωνία. Οι δημοκράτες έχουμε ιερή υποχρέωση να εξαφανίσουμε τέτοια κόμματα. Όχι βέβαια πέφτοντας στην παγίδα τους να τους ηρωοποιήσουμε μέσω απαγόρευσης, αλλά μέσω συνεχούς δουλειάς, ώστε η ίδια κοινωνία να τους καταψηφίσει στις κάλπες και να τους απομονώσει», σημειώνει ο Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν.

Εξ άλλου, συνεχίζει, «σε μια ανιστόρητη Ευρωπαϊκή Ένωση, που κάθε Αύγουστο τσουβαλιάζει τους κομμουνιστές με τους ναζί (λησμονώντας ότι χωρίς τους κομμουνιστές οι ναζί θα είχαν κερδίσει τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο), η σημερινή μέρα θέτει ερωτήματα για την επικίνδυνη συνέχεια που μπορεί να έχει η σημερινή απόφαση. Η οποία, μπορεί να βγάζει εκτός αυτών των εκλογών το κόμμα Κασιδιάρη, αλλά, δυστυχώς, λειτουργεί ενισχυτικά για ναζιστικά κόμματα στο μέλλον. Ταυτόχρονα ανοίγει την όρεξη σε εκείνους που βλέπουν τα δικαστήρια ως εργαλείο απαγόρευσης άλλων πολιτικών τους αντιπάλων – κάτι που ήδη είδαμε με απαγόρευση δεξιών κομμάτων, ανταγωνιστικών στη Νέα Δημοκρατία, για τυπικούς λόγους.

Όσο για τον κ. Μητσοτάκη που άφησε υπονοούμενα ότι το ΜέΡΑ25 ‘κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά’, την ώρα που εκείνος φωτογραφίζεται μπροστά στον απάνθρωπο φράχτη στον Έβρο κλείνοντας και τα δυο μάτια στην ακροδεξιά, του συνιστούμε να ρίξει μια ματιά στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, εκεί που φύονται τα παρακλάδια της ακροδεξιάς και οι θεωρητικοί της ‘σοβαρής’ Χρυσής Αυγής», υποστηρίζει κλείνοντας ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα