back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ν. Ανδρουλάκης: Συνεπής χωρίς αστερίσκους ο αγώνας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ απέναντι στα νεοναζιστικά μορφώματα

Διαβάστε επίσης

Για συνεπή χωρίς αστερίσκους αγώνα του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ απέναντι στα νεοναζιστικά μορφώματα, έκανε λόγο απόψε από τον Πύργο Ηλείας ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, με φόντο την απόφαση του Αρείου Πάγου για τα υποψήφια κόμμα των των εκλογών.

Κατηγόρησε τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έφερε το νόμο κατά της ΧΑ, όταν είδε τους τελευταίους μήνες ότι ανεβαίνει δημοσκοπικά ο Κασιδιάρης και δυσκολεύει η αυτοδυναμία. Παράλληλα, άσκησε κριτική σε ΜεΡΑ25 και ΣΥΡΙΖΑ.

“Ο ένας σήμερα ευθαρσώς δήλωσε πως “θα ήταν καλύτερα να μην υπήρχαν, αλλά αφού υπάρχουν, δεν μπορούμε να τους απαγορεύσουμε να κατέβουν στις εκλογές”. Ο κ. Τσίπρας δεν ψήφισε τον νόμο ώστε να μπει εμπόδιο στην κάθοδο της Χρυσής Αυγής, δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης και διερωτήθηκε: Τι έχουν να πουν στις οικογένειες των θυμάτων; Δεν είναι μόνο η ιδεολογία. Είναι εγκληματίες, είναι δολοφόνοι που είναι στη φυλακή. Είναι δυνατόν να υπάρχουν κόμματα, που ψαρεύουν στα θολά νερά του νεοναζισμού των δολοφόνων και να μην έχουμε καθαρή στάση σε αυτά τα φαινόμενα; Για αυτό, λοιπόν, μαθήματα προόδου, συνέπειας και αξιοπιστίας δεν δεχόμαστε από τους αριστερούς ψάλτες της Δεξιάς”ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος ειδικότερα στη νέα γενιά, επισήμανε: «Δεν είναι αντισυστημική η ψήφος στους φονιάδες των μεταναστών και του Φύσσα. Δεν είναι αντισυστημική η ψήφος σε αυτούς οι οποίοι υμνούν τον Χίτλερ, που κατέσφαξε τον ελληνικό λαό. Αντισυστημική είναι η ψήφος σε ένα κόμμα που έχει το θάρρος να συγκρουστεί με τα οικονομικά κατεστημένα, που κρατούν την Ελλάδα δεμένη πίσω. Αντισυστημική είναι η ψήφος σε ένα κόμμα που θέλει να συγκρουστεί με κατεστημένα τα οποία δεν θέλουν μεταρρυθμίσεις. Αυτή είναι η αντισυστημική ψήφος και πραγματικά ζητώ να στηρίξουν τη νέα μας προσπάθεια, διότι είμαστε ένα κόμμα του αντισυστημικού ρεαλισμού και όχι της συστημικής κοροϊδίας».

Υπογράμμισε τη μάχη της αλήθειας απέναντι στον ελιτισμό και τον λαϊκισμό.

«Εκπροσωπώ την αγωνία κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα η πατρίδα μας να γίνει μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα και να μην είναι όμηρος του ελιτισμού του κ. Μητσοτάκη και του λαϊκισμού του κ. Τσίπρα. Αυτό αξίζει ο ελληνικός λαός, τίποτα λιγότερο», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Εμφανίσθηκε επικριτικός για τα πεπραγμένα της Νέας Δημοκρατίας στην οικονομική διαχείριση αλλά και το θέμα των υποκλοπών.
επισημαίνοντας οτι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει προτεραιότητα τους πολίτες, τους πολλούς. αλλά μία μόνο προτεραιότητα: Την καρέκλα, την εξουσία και τη στήριξη των ολιγαρχών που τον χαϊδεύουν από τα ΜΜΕ. Γιατί με όλα αυτά δεν έχει ήδη πέσει ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία; διερωτήθηκε Γιατί, πολύ απλά-όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης-πολλοί πολίτες φοβούνται την επαναφορά του κ. Τσίπρα. Γι’ αυτό, λοιπόν, σήμερα, και εδώ από τον Πύργο, λέμε: Δώστε μας τη δύναμη για να κλείσουμε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και τους δύο τραγικούς πρωταγωνιστές των τελευταίων οκτώ ετών» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε βολές και κατά του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας «περιόδευε την Ελλάδα το 2012-14 και έλεγε: “Χρωστάτε; Μην πληρώσετε. Έρχομαι να φέρω τη σεισάχθεια” για να παραδοθούν στα funds, στα “κοράκια” που εκβιάζουν τον ελληνικό λαό και το 2015 πήραν τα “κόκκινα δάνεια” με την υπογραφή του κ. Τσίπρα, με δικό του νόμο. Καταλόγισε θράσος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επικαλείται τη δήθεν πίεση της τρόικας, τονίζοντας οτι και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, πίεσε η τρόικα, αλλά, εμείς δεν πουλήσαμε τα “κόκκινα δάνεια” στα funds. Εμείς φέραμε την καθολική προστασία στην α’ κατοικία του Έλληνα με το νόμο του 2010, τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης εξόντωσε πριν από τρία χρόνια»

Πολιτικές παλινωδίες ΣΥΡΙΖΑ

«Κύριε Τσίπρα, εμείς στα ψηφοδέλτιά μας δεν έχουμε κανένα δεξιό παράγοντα ούτε του Καραμανλή ούτε του Σαμαρά ούτε του Μητσοτάκη. Τη Νέα Δημοκρατία της χρεοκοπίας να την ψάξεις στα ψηφοδέλτιά σου, με τα “ορφανά” του κ. Καμμένου και τον κ. Αντώναρο» σχολίασε αιχμηρά ο κ. Ανδρουλάκης.

Ελληνοτουρκικά

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε : «Ο κ. Τσίπρας πήγε στη Γερμανία και είδε τον κ. Σολτς. Δεν άκουσα να λέει τη λέξη “εμπάργκο εξοπλισμών”για την Τουρκία των προκλήσεων, αλλά ακούσαμε να λέει για τη δήθεν νέα συμφωνία των “Πρεσπών του Αιγαίου”. Δεν έβαλε ακόμη μυαλό από την προηγούμενη συμφωνία των Πρεσπών; Πρέπει, λοιπόν, να εξηγήσει στον ελληνικό λαό ποιος θα είναι ο συνομιλητής του. Διότι, υποστηρίζει ότι αν αλλάξει η κατάσταση με τον Ερντογάν και έρθει ο Κιλιντσντάρογλου, “θα μπορέσουμε να κάνουμε τη συμφωνία των Πρεσπών του Αιγαίου”. Μα, ο κ. Κιλιντσντάρογλου, κ. Τσίπρα, προβαίνει σε χειρότερες προκλήσεις αναφορικά με τα νησιά μας από ό,τι ο κ. Ερντογάν. Ποιο, λοιπόν, είναι το σχέδιο αυτής της συμφωνίας;*» αναρωτήθηκε με νόημα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα