back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

H ΕΛΑΣ διέσωσε 39 μη νόμιμους μετανάστες από νησίδα του ποταμού Έβρου

Διαβάστε επίσης

Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε πως προχώρησε στην διάσωση 39 μη νόμιμων μεταναστών από νησίδα στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, οι μετανάστες εντοπίστηκαν σήμερα (3/5) το απόγευμα από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, με τη συνδρομή της Ε.Μ.Α.Κ και παρουσία αξιωματούχων του Frontex, σε νησίδα εντός της κοίτης του ποταμού Έβρου, πλησίον παρέβριας περιοχής του Πυθίου Διδυμοτείχου.

Πρόκειται για 13 άντρες, 11 γυναίκες και 15 ανήλικους, για τον εντοπισμό των οποίων είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση από Μ.Κ.Ο. αναφορικά με την τοποθεσία όπου βρίσκονταν.

Από τις έρευνες εξακριβώθηκε η βασιμότητα των πληροφοριών και άμεσα πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες ενέργειες για τη διάσωσή τους ενώ στο σημείο ήταν και κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου παρασχεθεί βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης.

Όπως διαπιστώθηκε οι μετανάστες είχαν προωθηθεί στο ελληνικό έδαφος από διακινητή, ο οποίος τους μετέφερε από την απέναντι όχθη με πλαστική βάρκα και τους εγκατέλειψε στη νησίδα.

Οι Ελληνικές Αρχές παρείχαν ρούχα, φαγητό και πρώτες βοήθειες στους διασωθέντες, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ θα μεταφερθούν στο ΠΡΟΚΕΚΑ Ορεστιάδας για τις περαιτέρω διαδικασίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα