back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Τριήμερο πένθος στο Βελιγράδι μετά το θάνατο οκτώ μαθητών γυμνασίου και του φύλακα ασφαλείας του σχολείου από τα πυρά 14χρονου συμμαθητή τους που εισέβαλε το πρωί στο κτίριο πυροβολώντας αδιακρίτως. Η ένοπλη επίθεση ήταν προσχεδιασμένη από τον έφηβο δράστη, ανακοίνωσε ο διοικητής της αστυνομικής διεύθυνσης Βελιγραδίου. Όπως είπε στο σπίτι του 14χρονου βρέθηκε κατάλογος με τα ονόματα των μαθητών που ήθελε να σκοτώσει, όπως επίσης και της καθηγήτριας της Ιστορίας που χαροπαλεύει. Επίσης ο διοικητής ανέφερε ότι ο έφηβος χρησιμοποίησε το πιστόλι του πατέρα του 9 χιλιοστών και ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης άλλαξε τρεις γεμιστήρες. Άλλοι 4 μαθητές νοσηλεύονται τραυματισμένοι. Την οδύνη του εξέφρασε ο Πρωθυπουργός στον πρόεδρο της Σερβίας με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά.

Σειρήνες ήχησαν πριν λίγο στην κεντρική και ανατολική Ουκρανία, λίγες ώρες μετά την καταγγελία της Μόσχας για επίθεση του Κιέβου στο Κρεμλίνο με στόχο τον Πούτιν. Δεν επιτεθήκαμε στον Πούτιν, ούτε στην Μόσχα. Πολεμάμε στη δική μας επικράτεια”, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά την κατηγορία της Ρωσίας ότι η Ουκρανία προσπάθησε να δολοφονήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν χρησιμοποιώντας drones με στόχο το Κρεμλίνο. Ο ισχυρός πρόεδρος του ρωσικού κοινοβουλίου Βιτσισλάβ Βολόντιν ζήτησε να γίνει χρήση «όπλων ικανών να σταματήσουν και να καταστρέψουν το τρομοκρατικό καθεστώς του Κιέβου» σε απάντηση για την υποτιθέμενη επίθεση ουκρανικού drone στο Κρεμλίνο. Η Ουκρανία «δεν έχει καμία σχέση» με την επίθεση τόνισε ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντολιάκ. Παράλληλα το Κίεβο υποστηρίζει ότι η Μόσχα ενδέχεται να ετοιμάζει μεγάλης κλίμακας τρομοκρατική επίθεση κατά της Ουκρανίας τις επόμενες ημέρες. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την κατηγορία της Ρωσίας ότι η Ουκρανία προσπάθησε να δολοφονήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν χρησιμοποιώντας drones, όμως ταυτόχρονα είπε ότι ο ίδιος θα αντιμετώπιζε «με πολύ μεγάλη επιφύλαξη» οτιδήποτε προέρχεται από το Κρεμλίνο.

Aυξημένο κίνδυνο δολιοφθοράς από τη Ρωσία σε υποθαλάσσια καλώδια «για να τιμωρήσει τα δυτικά έθνη, όπως είπε, για την υποστήριξη προς την Ουκρανία», βλέπει ο επικεφαλής πληροφοριών του ΝΑΤΟ Ντέιβιντ Κάτλερ.

Το Ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο ΝΙΟΒΗ με σημαία Παναμά κατελήφθη από τους φρουρούς της επανάστασης του Ιράν ενώ έπλεε στο στενό του Ορμούζ, στον Περσικό κόλπο. Στο πλοίο επιβαίνουν ο Έλληνας πλοίαρχος και ακόμη 29 άτομα πλήρωμα από Φιλιππίνες και Σρι Λάνκα. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οδηγείται στις νότιες ακτές του Ιράν. Το υπουργείο Εμπορικής ναυτιλίας με το υπ εξωτερικών βρίσκονται σε συνεννόηση για όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες.

‘’Υψώσαμε ένα ανάχωμα δημοκρατίας. Η ρύθμιση που ψηφίσαμε στην Βουλή δοκιμάστηκε στην πράξη και είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Είμαι υπερήφανος ως δημοκρατικός, προοδευτικός πολίτης τόνισε από την Νίκαια, σχετικά με τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας μαζί με τον κ. Βαρουφάκη πρέπει να λογοδοτήσουν.

Αυτή την ώρα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος με τίτλο “Συμβόλαιο για την Αλλαγή” σε ειδική εκδήλωση, στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου. Αύριο θα επισκεφθεί την Τρίπολη.

Εξώδικο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για απευθείας αναθέσεις σε ιδιωτική εταιρεία. Αντί να ζητήσει συγγνώμη για την τρομοκρατία εργαζομένων, ο κ. Γεωργιάδης απειλεί με αγωγές τον Αλέξη Τσίπρα είπε η εκπρόσωπος του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου.

Tακτικισμούς σε οτι αφορά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής καταλόγισε στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. Άσκησε σφοδρή κριτική και στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι ψαρεύει στα θολά νερά. Απόψε ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μιλήσει στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ. Την Παρασκευή θα μεταβεί στην Καλαμάτα.

Με αθλητές και προπονητές συζητάει στο ΟΑΚΑ ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Αύριο το βράδυ θα μιλήσει στο Κλειστό Γυμναστήριο “Λιμνοπούλα”, στα Γιάννενα. Το βράδυ των εκλογών ο ελληνικός λαός έχει τη δυνατότητα να κάνει τη μεγάλη έκπληξη ισχυροποιώντας το ΚΚΕ, που αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο του συστήματος, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας και μέλος της Κ.Ε του κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος.

Τσίπρας, Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης θα συνεργαστούν μετά τις εκλογές δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Στην πλατεία Αυδή, στο Μεταξουργείο θα μιλήσει στις οκτώ ο Γιάνης Βαρουφάκης. Νωρίτερα απάντησε με εξώδικο κατά της εφημερίδας ‘’απογευματινή’’ για το «δυσφημιστικό και παντελώς αναληθές», όπως το χαρακτηρίζει, δημοσίευμα «για δήθεν συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα».

Παρών μέσα από τις φυλακές όπου εκτίει την πρωτόδικη ποινή του για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στις εκλογές που θα ακολουθήσουν σε περίπτωση μη σχηματισμού κυβέρνησης από την εκλογική διαδικασία της 21ης Μαίου δηλώνει με γραπτή ανακοίνωσή του ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος χαρακτηρίζει αντισυνταγματική την απόφαση του Αρείου Πάγου για αποκλεισμό του κόμματός του.

Συναγερμός στα γραφεία της ΝΔ, μετά από τηλεφώνημα για βόμβα. Το κτίριο εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους. Άγνωστος κάλεσε στις 17:15 στην Άμεση Δράση υποστηρίζοντας ότι έχει τοποθετήσει βόμβα στα γραφεία και ότι θα εκραγεί σε 45 λεπτά.

Στο 10,9% υποχώρησε η ανεργία τον Μάρτιο, μειωμένη σε σχέση με το 11,3% που είχε καταγραφεί τον Φεβρουάριο και το 12,7% τον Μάρτιο του 2022, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Η Ελλάδα καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ, μετά την Ισπανία.

Ενώπιον του ανακριτή βρίσκονται έως αυτήν την ώρα οι δυο συλληφθέντες, κατηγορούμενοι για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Νέα εγκύκλιο εξέδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα με την οποία ανακαλείται, μετά τις έντονες αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών, η εγκύκλιος για τις εφημερίες στα νοσοκομεία

Η πιο κρίσιμη αγωνιστική μέχρι την επόμενη στη μάχη του τίτλου, διεξάγεται απόψε στις 8 με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ τον Ολυμπιακό.

Στην ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία στις 9 παρά τέταρτο.

ΚΑΙΡΟΣ

Επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες με ισχυρές βροχές καταιγίδες μαζί με κεραυνούς και θυελλώδεις ανέμους προβλέπει η ΕΜΥ για αρκετές περιοχές της χώρας. Αύριο στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21έναν βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα