back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Υπεγράφη η σύμβαση για τη μεταστέγαση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας Αττικής

Διαβάστε επίσης

Υπεγράφη η σύμβαση για τη μεταστέγαση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας Αττικής, σε εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Όπως τονίστηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΣΕΦ παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και του Υπουργού Επικρατείας –και συντονιστή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα άτομα με αναπηρία Γιώργου Γεραπετρίτη, η υπογραφή της σύμβασης ανοίγει τον δρόμο για την δημιουργία ενός σύγχρονου ΚΕΠΑ με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές προσβασιμότητας για τα άτομα με Αναπηρία.

Μετά τη Θεσσαλονίκη, όπου οι νέες εγκαταστάσεις του ΚΕΠΑ εγκαινιάστηκαν τον περασμένο Ιούλιο, σύντομα και η Αττική θα αποκτήσει σύγχρονο ΚΕΠΑ με εύκολη πρόσβαση, χώρους στάθμευσης και αναβαθμισμένο εξοπλισμό -που θα εκτείνεται σε περίπου 1.300 τετραγωνικά μέτρα και θα αντικαταστήσει τις υφιστάμενες, πεπαλαιωμένες κτιριακές εγκαταστάσεις στην οδό Πειραιώς .

Σημειώνεται ότι ο πλήρης εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων των ΚΕΠΑ ολόκληρης της χώρας εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Άτομα με Αναπηρία.
Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες τα έργα αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών του ΚΕΠΑ στο Άργος, ενώ χθες υπεγράφη η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό του ΚΕΠΑ στην Άρτα.

Κατά την εκδήλωση ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε τις βασικές πρωτοβουλίες που έχουν προωθηθεί από την κυβέρνηση για τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία:

1.Αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων κατά 8% από την 1η Μαΐου.
2. Έναρξη εφαρμογής του προγράμματος του «Προσωπικού Βοηθού» που προάγει την ανεξάρτητη συμβίωση των Ατόμων με Αναπηρία.
3.Ενεργοποίηση της Ψηφιακής Κάρτας Αναπηρίας και της Ψηφιακής Πύλης Αναπηρίας
4. Ψηφιακά ΚΕΠΑ, δηλαδή ψηφιοποίηση σε πολύ μεγάλο βαθμό της διαδικασίας πιστοποίησης αναπηρίας που ήταν μέχρι πρότινος συνυφασμένη με ταλαιπωρία και καθυστερήσεις στην έκδοση των σχετικών αποφάσεων
5. Κατάργηση της υποχρεωτικής επανεξέτασης από ΚΕΠΑ για μη αναστρέψιμες ασθένειες.
6.Θέσπιση για πρώτη φορά Κανονισμού Λειτουργίας των ΚΕΠΑ
7.Καθιέρωση των ηλεκτρονικών ραντεβού στα ΚΕΠΑ

 

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα