back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δ. Τζανακόπουλος: Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, προϋπόθεση για τη συγκρότηση προοδευτικής δημοκρατικής κυβέρνησης

Διαβάστε επίσης

«Προϋπόθεση για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής δημοκρατικής κυβέρνησης είναι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, να χάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, υποψήφιος στην Α’ Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο.

Σε αυτό το πλαίσιο, «έριξε το γάντι» στις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις, τις οποίες κάλεσε να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να συζητήσουν επί τη βάσει των 11 σημείων του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ , του «Συμβολαίου για τη Αλλαγή» το οποίο παρουσίασε χθες ο Αλέξης Τσίπρας σε ειδική εκδήλωση στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

«Καλούμε όλες τις προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις να συζητήσουμε τους άξονες αυτού του πολιτικού προγράμματος που αφορούν την ενίσχυση του εισοδήματος και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, τη μείωση των τιμών, την καταπολέμηση των καρτέλ, την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, τη στήριξη του πολιτισμού, δηλαδή όλα όσα αποτελούν τις πολιτικές και κοινωνικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα. Στόχος μας είναι μια δημοκρατική προοδευτική κυβέρνηση», τόνισε.

Σχολιάζοντας την «πόρτα» του ΜέΡΑ 25 δια στόματος Γιάνη Βαρουφάκη στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για «προοδευτική διακυβέρνηση», σημείωσε: « Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αλλάξει στάση αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχτεί πρώτο κόμμα. Εφόσον προκύψουν πολιτικοί συσχετισμοί για μια προοδευτική κυβέρνηση τότε θα είναι πολύ δύσκολο για τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να αρνηθούν τον οποιοδήποτε διάλογο και να οδηγήσουν τη χώρα σε δεύτερες εκλογές».

Ερωτηθείς σχετικά με τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περί αύξησης του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ και το ξεπάγωμα των τριετιών και απαντώντας, παράλληλα στο επιχείρημα ότι κάτι τέτοιο δεν θα το αντέξουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επισήμανε: «Πρόκειται για ένα επιχείρημα που προέρχεται από τις νεοφιλελεύθερες οικονομικές θεωρίες. Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ θα αυξήσει και την ενεργό ζήτηση, ιδιαίτερα προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, επομένως, είναι προς όφελός τους, κάτι που άλλωστε φάνηκε και από την αύξηση του κατώτατου μισθού το 2019 που συνέβαλε στην ταχύτερη αποκλιμάκωση της ανεργίας».

Κλείνοντας, πρόσθεσε: «Τα τελευταία δύο χρόνια προέκυψαν 5 δισ. ευρώ το χρόνο υπερέσοδα από το ΦΠΑ, από τα χρήματα των φορολογουμένων τα οποία έπαιρνε ο κ. Μητσοτάκης από τις τσέπες μας και τα έδινε σε 10 μεγάλες επιχειρήσεις ενέργειας σε όλη τη χώρα αντί να επιδοτήσει λογαριασμούς, όπως προσπαθούσε να μας πείσει. Το θέμα δεν είναι ότι δεν υπάρχουν λεφτά αλλά που πηγαίνουν».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα