back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: “Πολύ απίθανο” να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα η Ρωσία, σύμφωνα με την επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών

Διαβάστε επίσης

Η Ρωσία είναι «πολύ απίθανο» να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά όπλα της, υποστήριξε σήμερα η επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Μόσχα θα επιδείξει αυτοσυγκράτηση, μολονότι υφίσταται βαριές απώλειες στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Είναι πολύ απίθανο, αυτή είναι η τρέχουσα εκτίμησή μας», είπε η Διευθύντρια Εθνικών Πληροφοριών (DNI) Αβρίλ Χέινς, μιλώντας στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας.

Σχολιάζοντας μια πιθανή στάση πληρωμών στις ΗΠΑ, η Χέινς είπε ότι τόσο η Κίνα όσο και η Ρωσία θα προσπαθούσαν να επωφεληθούν και να αδράξουν την ευκαιρία να προωθήσουν το αφήγημα τους περί της «ανικανότητας» της Αμερικής να λειτουργήσει ως δημοκρατία. «Πιστεύω ότι οι αναλυτές μας θα συμφωνούσαν μαζί σας ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι δύο χώρες θα προσπαθούσαν να επωφεληθούν από αυτήν την ευκαιρία», είπε η Χέινς στην Επιτροπή.

Αναφορικά με το Σουδάν, η Χέινς έκρινε ότι ο πόλεμος μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και της παραστρατιωτικής οργάνωσης Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης «είναι πιθανόν να διαιωνιστεί» επειδή και οι δύο πλευρές πιστεύουν ότι μπορούν να επικρατήσουν με στρατιωτικά μέσα και δεν έχουν κάποιο κίνητρο για να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα