back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Wagner αποχωρεί από το Μπαχμούτ – 20.000 νεκροί Ρώσοι για τον έλεγχο της πόλης

Διαβάστε επίσης

Με προσβλητικές εκφράσεις κατά της Μόσχας  και υβριστικά σχόλια για το ρωσικό υπουργείο Άμυνας  ο επικεφαλής της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Wagner, Γεβγένι Πριγκόζιν απειλεί σήμερα με βίντεο που δημοσιοποίησε ότι θα αποσύρει τις δυνάμεις του από το Μπαχμούτ στις 10 Μαίου και θα παραδώσει τις θέσεις της ομάδας του στο ρωσικό στρατό.

Οι απειλές του επικεφαλής των μισθοφόρων  της Wagner Πριγκόζιν  εντάσσεται στην  κλιμάκωση της διαμάχη του με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων Βαλερί Γκερασίμοφ, τους οποίους έχει κατ’ επανάληψη κατηγορήσει ότι σκόπιμα δεν παρέχουν πυρομαχικά στις δυνάμεις του.

Ο Πριγκόζιν εμφανίζεται στο βίντεο  να στέκεται δίπλα σε δεκάδες πτώματα, τα οποία είπε ότι ανήκουν σε μαχητές της Wagner. Η υπηρεσία Τύπου του δεν άφησε να ακουστούν οι προσβλητικές λέξεις που χρησιμοποιεί ο ίδιος στο βίντεο. «Έχουμε έλλειψη 70% σε πολεμοφόδια. Σοϊγκού! Γκερασίμοφ! Πού είναι τα ***** πολεμοφόδια;», φωνάζει ο Πριγκόζιν στην κάμερα.

 

Οι υπεύθυνοι θα πάνε στην κόλαση, φώναξε ο Πριγκόζιν, πριν δηλώσει ότι οι απώλειες της Wagner θα ήταν πέντε φορές μικρότερες, εάν είχε επαρκή εφόδια. «Αυτά είναι παιδιά της Wagner που πέθαναν σήμερα. Το αίμα τους είναι ακόμα νωπό», δήλωσε ο Πριγκόζιν, δείχνοντας τα πτώματα γύρω του. «Ήρθαν εδώ ως εθελοντές και πεθαίνουν για να μπορείτε εσείς να στρογγυλοκάθεστε στα γραφεία σας».

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητά ο Λευκός Οίκος ο ρωσικός στρατός έχει υποστεί  στην Ουκρανία τις απώλειες 100.000 στρατιωτών, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται  20.000 νεκροί σε  πέντε μήνες γύρω και μέσα στο Μπαχμούτ, πολη που δεσπόζει στη βιομηχανική περιφέρεια του Ντονμπάς στα Ανατολικά και η οποία έχει καταστραφεί πλέον ολοκληρωτικά .

Newsroom Αθήνα 984

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα