back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κ. Χατζηδάκης: Δεν θέλουμε σύγκρουση αλλά σύγκριση, αυτό φέρνει σε δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

«Γκρεμίσαμε το αφήγημα της Αριστεράς, σύμφωνα με το οποίο, η αριστερή πολιτική είναι κοινωνικά ευαίσθητη και όλοι οι υπόλοιποι αδιαφορούν και ενδιαφέρονται μόνο για βιομήχανους και εφοπλιστές», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και υποψήφιος με τη ΝΔ στον Β΄Τομέα Αθήνας μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

«Αυτό το κάναμε με συγκεκριμένες πολιτικές οι οποίες οδήγησαν μεταξύ άλλων, στη μείωση της ανεργίας από το 17,5% στο 11,5% , στη δημιουργία 300ων χιλιάδων επιπλέον θέσεων εργασίας, στην αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 650 στα 780 ευρώ, στην εισαγωγή μέτρων προστασίας των εργαζομένων ενώ αλλάξαμε ριζικά τον νόμο Κατρούγκαλου για τις συντάξεις», σημείωσε.

Ο υπουργός αφού τόνισε πως η ΝΔ δεν θέλει τη σύγκρουση αλλά την σύγκριση πρόσθεσε πως «ακριβώς αυτή η σύγκριση, φέρνει σε δύσκολη θέση τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο κατηγόρησε για ψεύδη, διαστρέβλωση της πραγματικότητας και τοξικότητα»

Για τον στόχο της αυτοδυναμίας, εξήγησε ότι «στην Ελλάδα δυστυχώς δεν έχουμε την κουλτούρα των συνεργασιών. Δεν θέλουμε κυβέρνηση ανοχής ή σχηματισμό επισφαλών συνασπισμών, ιδιαίτερα με τις τοποθετήσεις που ακούμε τον τελευταίο καιρό. Στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία».

Τέλος ο κ. Χατζηδάκης επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για την στάση του στην προσπάθεια να μπει μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη τονίζοντας πως «δεν συμπαρατάχθηκε με το νόμο που έβαζε μπλόκο στις εγκληματικές οργανώσεις ούτε και κατέθεσε όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ υπόμνημα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα