back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ταγιάνι: «Η δήλωση του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών είναι πισώπλατη μαχαιριά»

Διαβάστε επίσης

Σε σημερινή συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, o υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μελόνι, ο Αντόνιο Ταγιάνι, αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν σχετικά με την Ιταλία και το μεταναστευτικό.

«Είπε ότι είμαστε μια ακροδεξιά κυβέρνηση, συνέκρινε την Μελόνι με την Λεπέν, χωρίς να υπάρχει ένταση. Έπρεπε να πάω στο Παρίσι για μια διάσκεψη που χρειάσθηκε προετοιμασία πολλών εβδομάδων και θα έπρεπε να ολοκληρωθεί με κοινή συνέντευξη Τύπου με την Γαλλίδα υπουργό Εξωτερικών Κατρίν Κολονά», υπογράμμισε ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας.

Ο Ιταλός υπουργός επιβεβαίωσε παράλληλα ότι «η Γαλλίδα ομόλογός του, του τηλεφώνησε δύο φορές και του εξέφρασε την λύπη της για το συμβάν».

«Πρόκειται για πισώπλατη μαχαιριά από μέλος της γαλλικής κυβέρνησης. Δεν είναι κάτι που μπορεί να αγνοηθεί. Σίγουρα όμως το υπόλοιπο υπουργικό συμβούλιο δεν έχει την ίδια άποψη του Νταρμανέν. Το ανακοινωθέν του υπουργείου Εξωτερικών του Παρισιού δεν αρκεί, διότι δεν ζητείται συγγνώμη, αλλά από γαλλικής πλευράς είναι εμφανής η στενοχώρια και η αμηχανία γι΄αυτό που συνέβη», προσθέτει ο Ταγιάνι.

«Είμαστε μια μεγάλη χώρα, δημοκρατική, από τους ιδρυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ιστορία χιλιετιών. Απαιτούμε σεβασμό, τον ίδιο σεβασμό που δείχνουμε προς τους συμμάχους μας. Απαιτούμε να τύχουν σεβασμού το κύρος μας, η αξιοπρέπειά μας και η ιστορία μας» υπογράμμισε επίσης ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα