back to top
37 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

37 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Το Lullaby Project επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ για 6η συνεχή χρονιά

Διαβάστε επίσης

Το Lullaby Project επιστρέφει για έκτη συνεχόμενη χρονιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε σύμπραξη με το μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece και το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης.

Στη φετινή εκδοχή του Lullaby Project, το El Sistema Greece συνεχίζει να διευρύνει το φάσμα της γονεϊκότητας και να προβάλλει διαφορετικές πτυχές τη μοναδικής αυτής σχέσης αγάπης. Μιας αγάπης που δεν ορίζεται απαραίτητα από το φύλο ή τη βιολογική σχέση. Μέσα από αυθεντικές μουσικές δημιουργίες, παρουσιάζονται ξεχωριστές ιστορίες που αναδεικνύουν πλήθος επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα που έχουν ως στόχο την επαγρύπνηση και την αποδοχή.

Οι καταξιωμένοι μουσικοσυνθέτες και τραγουδοποιοί Αντώνης Απέργης, Expe, Γιάννης Κονσολάκης, Leon of Athens, Danai Nielsen, Σεμέλη Παπαβασιλείου, Φώτης Σιώτας και Δήμητρα Τρυπάνη, αναλαμβάνουν να αποδώσουν τις ιστορίες αυτές μέσα από πρωτότυπα κομμάτια. Μια μητέρα από την Ουκρανία, μια οικογένεια προσφύγων στην Ελλάδα, μια μητέρα που μεγαλώνει μόνη της την κόρη της, η μητέρα ενός τρανς παιδιού, η μητέρα ενός παιδιού με σύνδρομο Down, μια μητέρα που μεγαλώνει το παιδί της αντιμετωπίζοντας παράλληλα τη δική της σοβαρή ασθένεια, μια μαία που έχει προσφέρει την πρώτη αγκαλιά σε χιλιάδες παιδιά αλλά και μπαμπάδες προσωρινά κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού που προσπαθούν να διατηρήσουν την παρουσία τους στη ζωή των παιδιών τους, είναι οι πρωταγωνιστές του φετινού Lullaby Project.

Οι πρωτότυπες αυτές μουσικές ιστορίες θα παρουσιαστούν ζωντανά στο κοινό τη Δευτέρα 29 Μαΐου στις 19.30 στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, σε μια ακόμα μουσική γιορτή για τη γονεϊκή αγάπη, σε σκηνοθετική επιμέλεια της Αργυρώς Χιώτη και με αφηγήτρια την Εύη Σαουλίδου.

Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Jose Angel Salazar Marin, ενώ στη συναυλία θα συμμετέχει και η διαπολιτισμική χορωδία νέων, El Sistema Greece Youth Choir. Το ιδιαίτερο κοινωνικό πρόγραμμα Lullaby Project γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 στη Νέα Υόρκη από το Weill Music Institute του Carnegie Hall, φέρνοντας σε επαφή νέες μητέρες και εγκύους από ευπαθή κοινωνικά περιβάλλοντα με καλλιτέχνες, με στόχο να γράψουν και να τραγουδήσουν μαζί νανουρίσματα στα μωρά τους. Από τότε μέχρι και σήμερα τα τραγούδια αυτά παρουσιάζονται στις περίφημες συναυλίες του Lullaby Project στις οποίες έχουν συμμετάσχει καλλιτέχνες όπως η διάσημη μεσόφωνος Joyce DiDonato, η Fiona Apple, η Natalie Merchant,η Catherine Zeta-Jones κ.ά.

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για επίτευξη κοινωνικής ένταξης μέσω της μουσικής, το Carnegie Hall συνεργάζεται από το 2018 με το El Sistema Greece για την υλοποίηση της ελληνικής εκδοχής του Lullaby Project. Το El Sistema Greece καινοτομεί και διευρύνει το πρόγραμμα πέρα από τη μητρότητα και τη βιολογική σχέση, συμπεριλαμβάνοντας ιστορίες γονεϊκής αγάπης, αφιερωμένες με την πιο μεγάλη τρυφερότητα σε όλα τα παιδιά. Το ΚΠΙΣΝ είναι συνοδοιπόρος του El Sistema Greece σε αυτό το τόσο όμορφο μουσικό ταξίδι από την πρώτη χρονιά, ενισχύοντας την προσπάθειά του να γιορτάσει την αγάπη για τα παιδιά μέσα από τη δύναμη του νανουρίσματος. Το εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece προσφέρει δωρεάν μουσική εκπαίδευση σε παιδιά και νέους/νέες, με σκοπό τη δημιουργία μιας κοινότητας με πυρήνα τη μουσική, χωρίς περιορισμούς και διακρίσεις. Το ΚΠΙΣΝ, από την αρχή της λειτουργίας του, στηρίζει τον οργανισμό και έχει επανειλημμένα φιλοξενήσει τους μαθητές του El Sistema Greece, δίνοντάς τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε συναυλίες υψηλού επιπέδου, αποκτώντας πολύτιμες ολοκληρωμένες μουσικές εμπειρίες.

Δευτέρα 29 Μαΐου | 19.30 Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή στο snfcc.org

Η συναυλία πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Δευτέρα 29/05 | 19.30 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΕΛΣ
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή εδώ
Μουσική Διεύθυνση: José Ángel Salazar Marín
Με τη συμμετοχή της El Sistema Greece Youth Choir
Μουσική προετοιμασία χορωδίας: Βάγια Παπαγιαννοπούλου
Σκηνοθετική επιμέλεια: Αργυρώ Χιώτη Αφήγηση: Εύη Σαουλίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα