back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αυστραλία: Το κτίριο της Όπερας του Σίδνεϊ δεν θα φωταγωγηθεί για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου προκειμένου να περιοριστούν οι δαπάνες

Διαβάστε επίσης

Η απόφαση να μην φωταγωγηθεί το κτίριο της Όπερα του Σίδνεϊ με την ευκαιρία της στέψης του βασιλιά Καρόλου ήταν ένα μέτρο για τη μείωση δαπανών, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της πολιτειακής κυβέρνησης στη Νέα Νότια Ουαλία.

Στην Αυστραλία, όπου ο βασιλιάς Κάρολος είναι αρχηγός του Κράτους, ο ρόλος της μοναρχίας είναι αμφιλεγόμενος. Ενώ πολλά δημόσια κτίρια και μνημεία, συμπεριλαμβανομένου του κτιρίου του Κοινοβουλίου στην πρωτεύουσα Καμπέρα, θα φωταγωγηθούν σήμερα το βράδυ για τη στέψη, το κτίριο της Όπερας του Σίδνεϊ, που φωταγωγήθηκε πέρυσι μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β, δεν θα περιλαμβάνεται σε αυτά.

«Η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας πιστεύει ότι πέτυχε τη σωστή ισορροπία σε ό,τι αφορά το να ικανοποιήσει τις προσδοκίες της κοινότητας για τον εορτασμό της περίστασης αυτής και το να λάβει υπόψιν τις δημόσιες δαπάνες», δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα