back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

40ος μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας στέφθηκε σήμερα ο Κάρολος Γ’, με την τελετή στέψης να μονοπωλεί -όπως ήταν αναμενόμενο- το ενδιαφέρον εκατομμυρίων τηλεθεατών σε όλο τον κόσμο.

Ως φόρος τιμής στην ελληνική καταγωγή του νέου μονάρχη από τον πατέρα του πρίγκιπα Φίλιππο, κατά τη διάρκεια της τελετής η χορωδία Cappela Romana έψαλλε στα ελληνικά τον 71ο ψαλμό του Δαυίδ, στα ελληνικά, υπό την διεύθυνση του μαέστρου – καθηγητή ορθόδοξης μουσικής, Αλέξανδρου Λίγκα.

Το παρών στην τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ’ και της βασίλισσας Καμίλα στο Αβαείο του Γουέστμινστερ έδωσαν 2.200 υψηλοί προσκεκλημένοι, ανάμεσα τους αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων.

Την χώρα μας εκπροσώπησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Γνωρίζοντας την αγάπη του για την Ελλάδα, έχω την πεποίθηση ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα συνεισφέρει καθοριστικά στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων» δήλωσε μεταξύ άλλων μετά την ολοκλήρωση του τελετουργικού της στέψης.

Εντείνεται η πολιτική αντιπαράθεση εν όψη των εκλογών της 21ης Μαΐου, την ώρα που τα κομματικά επιτελεία προετοιμάζονται για το debate των αρχηγών την Τετάρτη 10 Μαϊου.

Ο πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε νωρίτερα χαιρετισμό στα εγκαίνια του Πολεμικού Μουσείου Χαλκίδας, ενώ αναμένεται να μιλήσει σε συγκέντρωση πολιτών στην πόλη. Αυτή την ώρα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Action 2 θα μεταδοθεί συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Επιμένω ότι για τον σχηματισμό κυβέρνησης δεν αρκεί να ”βγαίνουν τα κουκιά”. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει και σε πολιτικές τερατογενέσεις, σε κυβερνήσεις ηττημένων και νέες περιπέτειες. Θα πρόκειται ουσιαστικά για ακυβερνησία ή και παραλυσία», είπε σε συνέντευξή του ”Νέα Σαββατοκύριακο” ο κ Μητσοτάκης και ζήτησε ψήφο αυτοδύναμης ΝΔ, αυτοδύναμης Ελλάδας.

Από πλευράς του ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας από τα Γρεβενά, κατηγόρησε την κυβέρνηση για κερδοσκοπία σε βάρος της μεσαίας τάξης, ενώ υποστήριξε ότι με την πολιτική της οδηγεί σε τσουνάμι πλειστηριασμών. «Ο κ Μητσοτάκης οδήγησε τη ΝΔ στη χειρότερη δεξιά από την μεταπολίτευση» ισχυρίστηκε ο κ Τσίπρας και ζήτησε μεγάλη, αποφασιστική και καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την ώρα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέπτεται την Κοζάνη.

«Προτεραιότητα της δημοκρατικής παράταξης είναι ο λαός ενωμένος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του σήμερα, όχι με φτηνά δίπολα, ψευτοεκβιασμούς και θεωρίες συνωμοσίας», είπε από τη Νέα Σμύρνη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ο λαός μας μπορεί να κάνει την έκπληξη, φέροντας το Κομμουνιστικό Κόμμα πολύ πιο ψηλά» ανέφερε από τη Λάρισα ο ΓΓ του Κόμματος. Σε μισή ώρα ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω.

Στην Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα περιοδεύει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών σημειώθηκε ένα τέταρτο πριν τις έξι το απόγευμα, στη θαλάσσια περιοχή νότια – νοτιοδυτικά των Χανίων, στο Λιβυκό Πέλαγος.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο 44χρονος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος δέχτηκε μαχαιριά από την 71ος ετών μητέρα του στον ύπνο του. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, το περιστατικό έλαβε χώρα στο σπίτι της οικογένειας, όπου η μητέρα κοιμόταν στο σαλόνι μαζί με τον γιο της. Τόσο η μητέρα όσο και ο 44χρονος γιος της αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα.

Στην αθλητική επικαιρότητα,

Οριστική αναβολή αποφάσισε η Super League αναφορικά με την αυριανή 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος μετά την επιστολή του Παναθηναϊκού στην διοργανώτρια αρχή για τουλάχιστον 14 κρούσματα κορωνοϊού ανάμεσα στους παίκτες του.

Για την 6η αγωνιστική των Play Out της Σούπερ Λιγκ,

Σε μια ώρα παίζουν: Λαμία- Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα- Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ- Ιωνικός και Ατρόμητος- Παναιτωλικός.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα