back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ν. Ανδρουλάκης: Όχι σε φτηνά δίπολα, ψευτοεκβιασμούς και θεωρίες συνωμοσίας

Διαβάστε επίσης

Στο διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαίου αναφέρθηκε εκ νέου απο τη Ν.Σμύρνη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Προτεραιότητα της δημοκρατικής παράταξης είναι ο λαός ενωμένος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του σήμερα, όχι με φτηνά δίπολα, ψευτοεκβιασμούς και θεωρίες συνωμοσίας», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζοντας την ανάγκη να γίνει «μία ουσιώδης συζήτηση για το που πάει η πατρίδα. Αυτή τη συζήτηση -όπως είπε-αποφεύγουν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας, οι οποίοι έλεγαν ότι δεν έχουμε θέσεις, αλλά αποδεικνύεται ότι οι δικές τους θέσεις είναι μόνο οι καρέκλες για τις οποίες αγωνιούν. Έχουμε, λοιπόν, άλλες προτεραιότητες»ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ισχυρό ΕΣΥ

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η υγεία μας είναι από τις ακριβότερες σε όλη την Ευρώπη, όντας τρίτοι σε δαπάνες σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ καταρρέει στα χέρια του κ. Μητσοτάκη. Έχουμε χρέος εμείς που το κάναμε, να το αναγεννήσουμε. Γι’ αυτό δεσμευόμαστε στους πολίτες ότι θα πάρουμε, όχι 2-4% από το Ταμείο Ανάκαμψης όπως η Νέα Δημοκρατία, αλλά 8-10% για να κάνουμε ένα ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Να δώσουμε σοβαρά οικονομικά κίνητρα στους υγειονομικούς για να μείνουν στην Ελλάδα και να σταματήσουν οι γιατροί μας να φεύγουν στο εξωτερικό».

Ιδιωτικό χρέος-120 δόσεις-Κοινωνική Κατοικία

Ως προς το ιδιωτικό χρέος, ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για την ανάγκη «για μια δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας, με ρυθμίσεις και διαπραγματεύσεις με τα funds, όχι εκβιαστικές, αλλά στο προσκήνιο. Εμείς έχουμε χρέος ως κίνημα πατριωτικό να μην επιτρέψουμε την κερδοσκοπία και τον αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας.

Σχετικά με τις 120 δόσεις προς ΕΦΚΑ και εφορία προτείνουμε μείωση 30% του αρχικού ποσού όταν αυτές τηρούνται. Βγαίνει η Νέα Δημοκρατία και λέει ότι το έκανε. Ρωτήστε στον περίγυρό σας πόσοι άνθρωποι είχαν δυνατότητα να ενταχθούν στις 120 δόσεις και θα καταλάβετε σε τι βαθμό σας περιφρονεί ο κ. Μητσοτάκης.Έχουμε, παράλληλα, 80.000 οικογένειες σε δεινή κατάσταση από την αλλαγή της ισοτιμίας με το ελβετικό φράγκο, και λέμε ότι δεν μπορεί όλο το ποσό της αύξησης του επιτοκίου να το πληρώσουν οι δανειολήπτες, αλλά τα 2/3 να επιβαρύνουν τα τραπεζικά ιδρύματα για να υπάρχει μία δίκαιη λύση ρύθμισης. Εμείς θέλουμε ρυθμίσεις και όχι ξαφνικό θάνατο της ελληνικής οικονομίας που θα οδηγήσει σε κατάρρευση τη μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους Έλληνες».

Στη συνέχεια, ο Νίκος Ανδρουλάκης έθιξε το φλέγον ζήτημα του κόστους στέγασης κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «ασκεί πολιτική για πολίτες-πελάτες και όχι κοινωνική πολιτική με κοινωνικά κριτήρια» επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για «κατασκευή νέων κατοικιών και κίνητρα ανακατασκευής παλαιότερων κτηρίων, με στόχο μία δεξαμενή 150.000 κατοικιών που θα στεγάσει με χαμηλό ενοίκιο χιλιάδες νέα ζευγάρια. Είναι κρίσιμο για το δημογραφικό μας, για την κοινωνική δικαιοσύνη και την αντιμετώπιση των ανισοτήτων. Μιλάμε για ένα άλλο μοντέλο κοινωνικής στέγασης, ακολουθώντας ώριμα παραδείγματα της Αυστρίας, της Γερμανίας και χωρών του νότου».

Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε και το ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας, διερωτώμενος «πού είναι σήμερα η καινοτομία που ήθελε να εφαρμόσει ο κ. Μητσοτάκης; Πληρώσαμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τα ρουσφέτια του κ. Μητσοτάκη και πανεπιστημιακή αστυνομία δεν υπάρχει πουθενά, γιατί αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία. Αντί να κάνει το προφανές, στήνει τοξικές αντιπαραθέσεις, για να κάνει αυτό που τη βολεύει και να διορίσει μερικούς περισσότερους».

Παράλληλα, για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανέφερε πως «δεν μπορεί να κρίνεται η ζωή του νέου σε μια εξέταση, κορώνα – γράμματα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του, για την προοπτική του. Εμείς μιλάμε για εθνικό απολυτήριο. Το εθνικό απολυτήριο υπάρχει σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη. Σταματάει το σχολείο να γίνεται πάρεργο και να πέφτει το βάρος μόνο στα φροντιστήρια και το σχολείο αποκτά έτσι τον χαρακτήρα που του αξίζει».

Αυτό είναι το όραμά μας. Μια πραγματικά δημόσια παιδεία όλων των βαθμίδων», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε τη σημασία του πολιτικού ήθους και σημείωσε:

Αν είμαστε κυβέρνηση, σε δύο μήνες, σε ανοικτό διεθνή διαγωνισμό, θα στελεχωθούν όλοι οι οργανισμοί και όλα τα νοσοκομεία με αύξηση οικονομικών κινήτρων με τους καλύτερους Έλληνες με τα καλύτερα βιογραφικά. Και όχι να έχουμε την τραγωδία των Τεμπών και οι πρωταγωνιστές να είναι κομματικά παιδιά της ΟΝΝΕΔ και του κ. Μητσοτάκη και να μη βάζουμε μυαλό.

Εθνικά θέματα

Κλείνοντας, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στα εθνικά ζητήματα, τα οποία «δεν πρέπει να μας διαιρούν, ωστόσο απαιτούνται απαντήσεις. Ρωτώ τον κ. Τσίπρα τι εννοεί λέγοντας Πρέσπες του Αιγαίου; Τόσο επιτυχημένη θεωρεί τη συμφωνία του που είναι το παγκόσμιο μοναδικό παράδειγμα, που αλλιώς λένε τη μία χώρα και αλλιώς το λαό της; Υπάρχει άλλη χώρα που τη λένε Βόρεια Μακεδονία και Μακεδόνες το λαό; Και θέλει να τη μιμηθεί και στο Αιγαίο, όταν απέναντί μας και ο Ερντογάν και ο Κιλιντσντάρογλου καθημερινά προκαλούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και καταπατούν το διεθνές δίκαιο;διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

Κατερίνα Παπαβασιλείου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα