back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Εικόνες καταστροφής στη Λεωφόρο Αθηνών, στο ύψος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. Ομάδα ατόμων που βγήκε από το πανεπιστημιακό ίδρυμα -στο οποίο γινόταν πάρτι- προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε τρία σταθμευμένα τουριστικά λεωφορεία, πυρπολώντας ολοσχερώς το ένα εξ αυτών.

Οι νεαροί πετώντας μολότοφ και άλλα αντικείμενα προκάλεσαν καταστροφές και σε στάσεις λεωφορείων. Με χρήση χημικών απάντησαν οι άνδρες της αστυνομίας. Έγιναν 9 προσαγωγές.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τουλάχιστον εννέα νεκροί και επτά τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επίθεσης που εξαπέλυσε ένοπλος, σε εκπτωτικό εμπορικό κέντρο, στην πόλη Άλεν, του Τέξας. Ο δράστης είναι νεκρός από πυρά αστυνομικού. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ένοπλος περπατούσε αργά στο πεζοδρόμιο και πυροβολούσε αδιακρίτως.

“Διεκδικούμε την πιο δυνατή, ισχυρή εντολή στην κάλπη της 21ης Μαΐου, η οποία και τελικά θα καθορίσει στη συνέχεια το ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα και το ποιος θα είναι πρωθυπουργός” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Action 24 και εκτίμησε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατον, να προκύψει μια βιώσιμη κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη. Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον επί ημερών του κ. Ανδρουλάκη, έχει διολισθήσει σε μια σειρά από θέσεις που κατά την άποψή του, το φέρνουν πολύ πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως υπάρχουν μεγάλες διαφορές.

“Πράγματι, έχουμε πολύ μεγάλες πολιτικές και ηθικές διαφορές” σχολίασε το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής, σημειώνοντας “πόσο πολύ μοιάζουν ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Τσίπρα”.

“Να τοποθετηθούν πάνω στο Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ” ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τις προοδευτικές δυνάμεις, μιλώντας στην Κοζάνη και τόνισε ότι ο μόνος του αντίπαλος είναι “η χειρότερη δεξιά από τη μεταπολίτευση και μετά”. Αναφερόμενος στον κ. Ανδρουλάκη, σημείωσε ότι θέλει να είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης της πνευματικής κληρονομιάς του Ανδρέα Παπανδρέου. ”Εγώ από αυτή την παρακαταθήκη έχω μάθει ότι ο Ανδρέας δεν είχε μέτωπο με την Αριστερά είχε αντίπαλο τη Δεξιά” σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

”Οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ ότι δεν έχει θέσεις, αλλά αποδεικνύεται ότι οι δικές τους θέσεις είναι μόνο οι καρέκλες για τις οποίες αγωνιούν” είπε από τη Νέα Σμύρνη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, κάνοντας λόγο ”για φθηνά δίπολα και προεκλογικούς ψευτοεκβιασμούς”.

Για ”κοκορομαχίες που γίνονται για το θεαθήναι” μίλησε από το Αιγάλεω ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, και σημείωσε ότι οι πολίτες δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα τη χώρα: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Επανέλαβε ότι μόνο η μεγάλη ενίσχυση του ΚΚΕ είναι η εγγύηση για να εκφραστεί η αντίθεση στο σύστημα. Στις 11 και μισή, ο κ. Κουτσούμπας θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής στο αμφιθέατρο Μιλτιάδης Έβερτ, στην Τεχνόπολη,.

Στην Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα περιόδευσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Στην Άρτα σήμερα ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος θα παρουσιάσει τους υποψήφιους του νομού.

Εθνική αργία και αύριο Δευτέρα για τη Μεγάλη Βρετανία, προς τιμήν του Καρόλου, ο οποίος στέφθηκε χθες βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου. Απόψε θα δοθεί το περίφημο κονσέρτο της Στέψης.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η επαρχία Αλμπέρτα στον δυτικό Καναδά, όπου σχεδόν 25.000 κάτοικοι έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εξαιτίας των δασικών πυρκαγιών που μαίνονται στην περιοχή.

Στην αθλητική επικαιρότητα,

Αύριο στις εννέα το βράδυ θα διεξαχθούν οι αγώνες της 9ης αγωνιστικής των Play Off, η οποία αναβλήθηκε, μετά τη σωρεία κρουσμάτων κορονοϊού σε παίκτες της ομάδας του Παναθηναϊκού.

Για την 6η αγωνιστική των Play Out της Σούπερ Λιγκ: Λαμία – Λεβαδειακός: 1-1. ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης:1-0. ΟΦΗ- Ιωνικός: 2-2 και Ατρόμητος – Παναιτωλικός: 2-0.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα