back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Με τα μάτια στραμμένα στις εθνικές κάλπες η πολιτική ζωή του τόπου. Με τους αρχηγούς των κομμάτων να δίνουν υπέρ πάντων αγώνα για τη συσπείρωση των ψηφοφόρων τους.

Την Τετάρτη 10 Μάϊου θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ το debate των πολιτικών αρχηγών.

Μια μέρα νωρίτερα, στις 9 Μάϊου, η ΝΔ θα στείλει από το Ζάππειο μήνυμα κομματικής ενότητας σε μια εκδήλωση με ομιλητές τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή.

Σήμερα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, παραχώρησε διακαναλική συνέντευξη σε δημοσιογράφους της περιφέρειας. Θα προβληθεί στις 10 το βράδυ από 8 τηλεοπτικούς σταθμούς και από τα social media του κόμματος.

Στο μεταξύ

Τρία νέα μέτρα, ανακοινώνει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συζήτηση που έχει με πολίτες στα ναυπηγεία της Σαλαμίνας. Όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος αφορούν στη στήριξη των νέων, στους ιδιοκτήτες ακινήτων και στους δημοσίους υπαλλήλους. Με συνέντευξή του στη Real News ο κ Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «Η αυτοδυναμία της ΝΔ αποτελεί αναγκαιότητα για τη χώρα»

Για ψεύτικες υποσχέσεις και πανικό του κ Μητσοτάκη έκανε λόγο η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

Χθες από την Κοζάνη, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τις προοδευτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν πάνω στο Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας ότι ο μόνος αντίπαλος είναι η ”χειρότερη δεξιά από τη μεταπολίτευση και μετά”. Αύριο στις έξι και μισή το απόγευμα θα απευθύνει ομιλία από την πλατεία Λαού στη Λαμία.

Στην Κοζάνη μιλά αυτή την ώρα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει και μετεκλογικά ότι λέει προεκλογικά. Χαρακτήρισε ”αποτυχημένη τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη” και υπογράμμισε ότι ”στοχεύει στην αλλαγή του προτύπου διακυβέρνησης της χώρας”.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας το πρωί από το Γκάζι, σε εκδήλωση του κόμματος για τη λαϊκή στέγη, χαρακτήρισε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συνένοχους στο έγκλημα των πλειστηριασμών ενώ έκανε λόγο για ρεσιτάλ υποκρισίας και εξαπάτησης.

Στη Λάρισα περιοδεύει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. – Στην Άρτα ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης.

Έως τις 31 Μαϊου συνεχίζονται σε 125 γειτονιές της πρωτεύουσας, οι εκδηλώσεις του Αthens City Festival, με περιηγήσεις, βραδιές γαστρονομίας, εκθέσεις, υπαίθριες δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, συναυλίες, dj set και μουσικά events. Χθες, περισσότεροι από 6000 κόσμου, έδωσαν το παρών στη λαμπερή πλατεία Κοτζιά, για την μαγευτική συναυλία του βρετανικού συγκροτήματος Cinematic Orchestra. Αναλυτικά το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα μας 3wathina984.gr , στην ιστοσελίδα του δήμου cityofathens.gr καθώς και στο cityfestival.thisisathens.org

Στη Μεγάλη Βρετανία, σχεδόν 50.000 πάρτι διοργανώθηκαν σήμερα σε όλη την χώρα, για τον εορτασμό της στέψης του Κάρολου του Γ΄ ενώ αυτή την ώρα χιλιάδες πολίτες έχουν κατακλύσει γιορτάζοντας τους δρόμους του Λονδίνου, μεταξύ τους και την Downing Street, έξω από την πρωθυπουργική κατοικία. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται στις 10 το βράδυ – ώρα Ελλάδας – με τη μεγάλη συναυλία στο κάστρο του Γουίνδσορ εκεί όπου θα δώσουν το παρόν δεκάδες αστέρες του καλλιτεχνικού στερεώματος, με επικεφαλής τον Αντρέα Μποτσέλι. Αύριο η χώρα …”τραβά χειρόφρενο” καθώς έχει κηρυχθεί εθνική αργία!

Νέο περιστατικό βίας με πρωταγωνιστές ανήλικους στην Καλαμάτα, όταν δυο 15χρονοι, δέχθηκαν άγρια επίθεση από παρέα συνομηλίκων τους, με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται με βαρύτατα τραύματα. Οι δράστες συνελήφθησαν, ωστόσο – σύμφωνα με πληροφορίες – αφέθηκαν ελεύθεροι έως την εκδίκαση της υπόθεσης.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Αύριο στις εννέα το βράδυ θα διεξαχθούν οι αγώνες της 9ης αγωνιστικής των Play Off της Σούπερ Λιγκ οι οποίοι αναβλήθηκαν εξαιτίας σωρείας κρουσμάτων κορωνοϊου στην ομάδα του Παναθηναϊκού.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις, αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 23,6 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα