back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Με περιοδείες σε όλη τη χώρα και πλήθος συνεντεύξεων οι πολιτικοί αρχηγοί ζητούν -ο καθένας για το κόμμα του- ισχυρή λαϊκή εντολή, καθώς όλοι φαίνεται να συμφωνούν ότι η κάλπη την 21η Μαΐου θα καθορίσει εν πολλοίς τις πολιτικές εξελίξεις για την επόμενη κυβερνητική θητεία.

Στο μεταξύ, τα κομματικά επιτελεία προετοιμάζονται για το debate των αρχηγών την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαΐου.

Από την Χαλκίδα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους εκλογείς να στείλουν από τις κάλπες της 21ης Μαΐου εμφατικό μήνυμα ότι ”την επόμενη τετραετία η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη για μια ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα”. ”Εμείς συζητάμε για την Ελλάδα το 2023 για την Ελλάδα του 2027, δεν μας αφορούν οι τσακωμοί για την πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και τι έγινε το 1981” είπε χαρακτηριστικά.

”Ο κ Ανδρουλάκης, θέλει να είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης της πνευματικής κληρονομιάς του Ανδρέα Παπανδρέου. Εγώ από αυτή την παρακαταθήκη έχω μάθει ότι ο Ανδρέας δεν είχε μέτωπο με την Αριστερά είχε αντίπαλο τη Δεξιά” είπε από την Κοζάνη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε τις προοδευτικές δυνάμεις ”σε κοινό μέτωπο εναντίον της χειρότερης δεξιάς που πέρασε από τον τόπο τα τελευταία 49 χρόνια” όπως είπε χαρακτηριστικά.

”Οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ ότι δεν έχει θέσεις αλλά αποδεικνύεται ότι οι δικές τους θέσεις είναι μόνο οι καρέκλες για τις οποίες αγωνιούν” είπε από τη Νέα Σμύρνη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, κάνοντας λόγο ”για φθηνά δίπολα και προεκλογικούς ψευτοεκβιασμούς”. Στις έξι το απόγευμα, ο κ Ανδρουλάκης, θα μιλήσει στην Αίθουσα Τέχνης στην Κοζάνη.

Για ”κοκορομαχίες ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ που γίνονται για το θεαθήναι” έκανε λόγο ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας από το Αιγάλεω. Επανέλαβε ότι μόνο η μεγάλη ενίσχυση του ΚΚΕ είναι η εγγύηση τόσο για να εκφραστεί η αντίθεση στο σύστημα όσο και για να μην τολμήσουν να βγουν από τις τρύπες τους οι ναζί εγκληματίες. Στις 11.30 το πρωί ο κ Κουτσούμπας θα μιλήσει σε εκδήλωση στο αμφιθέατρο ”Μιλτιάδης Εβερτ” στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

Στην Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα περιόδευσε το Σάββατο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης, στις 10.30 το πρωί θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στην Άρτα, ενώ θα παρουσιάσει το εκλογικό ψηφοδέλτιο του κόμματος στον νομό.

Σε μια μεγαλόπρεπη τελετή που κόστισε 126 εκατομμύρια ευρώ ο Κάρολος Γ’ στέφθηκε το Σάββατο στο Αβαείο του Γουέστμινστερ 40ος μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας, σε μια πιο λιτή τελετή η Καμίλα φόρεσε το στέμμα της βασίλισσας. Οι εορτασμοί της ενθρόνισης θα διαρκέσουν 48 ώρες.. Μεταξύ αυτών και το περίφημο κοντσέρτο της Στέψης που θα δοθεί σήμερα Κυριακή στο κάστρο του Ουίνδσορ. Η ερχομένη Δευτέρα θα είναι μέρα εθνικής αργίας..

Την τελετή παρακολούθησαν 2.200 υψηλοί προσκεκλημένοι, ανάμεσα τους εκπροσωπώντας την χώρα μας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. ”Θερμά συγχαρητήρια στον βασιλιά Κάρολο, έναν αποδεδειγμένο φίλο της Ελλάδας” εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών ”προσβλέποντας στη συνέχιση της εξαιρετικής ελληνοβρετανικής συνεργασίας και την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών ιστορικών σχέσεων”.

Αντίστροφη μέτρηση για τις αμφίρροπες -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- εκλογές στην Τουρκία. Ο Ταγίπ Ερντογάν σε μια εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση στην Καισάρεια εμφανίστηκε βέβαιος για τη νίκη του ενώ κατηγόρησε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτζάρογλου για έμμεση συμμετοχή του στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Από πλευράς του ο Κιλιτζάρογλου υποσχέθηκε να ενώσει τον τουρκικό λαό, να κυβερνήσει χωρίς διακρίσεις και να φέρει την Άνοιξη στη χώρα.

Στην αθλητική επικαιρότητα,

Τη Δευτέρα 8 Μαΐου στις εννέα το βράδυ θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες της 9ης αγωνιστικής των πλέι οφ που αναβλήθηκε εξαιτίας σωρείας κρουσμάτων κορωνοϊού σε παίκτες της ομάδας του Παναθηναϊκού.

Στα σκορ του Σαββάτου για την 6η αγωνιστική των Play Out της Σούπερ Λιγκ:

Λαμία – Λεβαδειακος: 1 – 1

ΠΑΣ Γιάννινα- Αστέρας Τρίπολης: 1 – 0

ΟΦΗ- Ιωνικός: 2 – 2

και Ατρόμητος- Παναιτωλικός: 2 – 0

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα