back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σ. Καραγκούνης: Πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας από την πρώτη Κυριακή

Διαβάστε επίσης

Για τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες και για το κατά πόσο υπάρχει πεδίο συνεννόησης του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Θεοδόση ο Σταύρος Καραγκούνης, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Αιτωλοακαρνανία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας από την πρώτη Κυριακή.

«Μετά τις εκλογές μετράμε τις ”μετοχές” μας στο πολιτικό χρηματιστήριο και όποιος έχει κοινό βηματισμό και φιλοσοφία μπορεί να προχωρήσει στην επόμενη μέρα. Όσο περνούν οι μέρες, γίνεται περισσότερο αντιληπτό ότι πρέπει να υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα. Δεδομένης της απλής αναλογικής, για ποιο λόγο κόμματα που δεν είναι τόσο δυνατά όπως το ΠΑΣΟΚ, το ΜέΡΑ25 ή το ΚΚΕ να συρθούν σε μια δεύτερη εκλογική αναμέτρηση η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα να συμπιεστούν σε πολύ μεγάλο βαθμό μιας και το δίλημμα ποιος θα είναι πρωθυπουργός θα είναι πολύ μεγάλο; Επομένως, δεν υφίσταται το πολιτικό πεδίο προκειμένου να προχωρήσουμε σε μα δεύτερη αναμέτρηση. Πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας από την πρώτη Κυριακή».

Ερωτηθείς εάν είναι εφικτό το σενάριο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, σημείωσε: «Ο ελληνικός λαός έχει την απαίτηση να κυβερνηθεί. Όταν προκύψει το εκλογικό αποτέλεσμα, θα υπάρξει και το απαραίτητο πεδίο συνεννόησης με πολλά κόμματα του δημοκρατικού τόξου».

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, τόνισε ότι το μεγάλο στοίχημα για τα επόμενα 4 χρόνια είναι να αφήσει η χώρα πίσω της τις δυσκολίες που βίωσε και να σταθεί ξανά στα πόδια της: «Όταν κλείσει αυτός ο πολύ άσχημος ιστορικός κύκλος, αυτή η πολύ δύσκολη δεκαετία που βιώσαμε, θα πρέπει να βάλουμε τις βάσεις για να χτίσουμε το νέο σύγχρονο κράτος. Έχουμε ένα συγκεκριμένο πολιτικό συμβόλαιο με το λαό που θα οδηγήσει τη χώρα στην επόμενη μέρα. Και κάτι τέτοιο αυτό δεν μπορεί να γίνει με μονοκομματικές κυβερνήσεις όπου μόνο ένας θα κάνει κουμάντο και θα δίνει απευθείας αναθέσεις όπου θέλει, όπως συνέβη τα τελευταία χρόνια», σχολίασε, συμπληρώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να πάρει τα ”ηνία” της χώρας στα χέρια του.

«Στην ουσία ζητάμε να κυβερνήσει ο Αλέξης Τσίπρας για πρώτη φορά, γιατί την τετραετία 2015-2019, δεν εφάρμοσε τη δική του πολιτική καθώς στην πράξη είχε να διαχειριστεί ένα μνημόνιο. Αυτή τη φορά είμαστε έτοιμοι, πολύ πιο έμπειροι και μπορούμε να εφαρμόσουμε επιτέλους το δικό μας πρόγραμμα», πρόσθεσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα