back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αλ. Τσίπρας: Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για παροχές τελευταίας στιγμής δείχνουν πανικό

Διαβάστε επίσης

Την σκληρή στάση του Ανδρέα Παπανδρέου απέναντι στη δεξιά επικαλέστηκε ο Α. Τσίπρας στην προσπάθεια του να καταδείξει ως ανορθόδοξη την άρνηση του σημερινού Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα του για τον σχηματισμό προοδευτικής διακυβέρνησης την επομένη της κάλπης της απλής αναλογικής.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας την πολιτική στάση του Ν. Ανδρουλάκη δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να εξετάζει συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ του Κ. Μητσοτάκη.

«Ο κ. Ανδρουλάκης αποφεύγει με ξεκάθαρο τρόπο να πει ότι με τη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη δεν συνεργάζομαι” ανέφερε ο Α. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Αυτό είναι το παράδοξο της κληρονομίας του Α. Παπανδρέου. Ο Παπανδρέου είχε έναν αντίπαλο. Τη Δεξιά. Δεν είχε μέτωπο με τις προοδευτικές δυνάμεις. Εγώ τείνω χέρι συνεργασίας στον Ανδρουλάκη και στο ΚΚΕ».

Όπως εξήγησε το πρόγραμμα των 11 σημείων του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το Συμβόλαιο για την Αλλαγή, μπορεί να αποτελέσει τη βάση προγραμματικών συγκλίσεων, καθώς το περιεχόμενο του δεν έχει τεράστιες διαφορές με το αντίστοιχο του ΠΑΣΟΚ.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που σήμερα συνεχίζει τις περιοδείες του με επίσκεψη στη Λαμία, επανέλαβε την εκτίμηση του πως ο Κ. Μητσοτάκης και με μισή μονάδα να κερδίσει τις εθνικές εκλογές θα επιχειρήσει να σχηματίσει κυβέρνηση “κουρελού” και δεν θα προχωρήσει σε επαναληπτικές εκλογές. Ωστόσο ερωτηθείς να σχολιάσει δήλωση του Κ. Μητσοτάκη πως μπορεί να κάνει ντιμπέιτ μαζί του στην πορεία προς τις δεύτερες κάλπες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε και πάλι επιφυλακτικός για το εάν θα γίνει κάτι τέτοιο.

“Αυτός είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος να πάμε σε δεύτερες εκλογές, αλλά δεν πιστεύω» τόνισε.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στις εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη άφησε να εννοηθεί πως υποδηλώνουν πανικό και ανησυχία για την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος, ενώ ειδικότερα για τα μέτρα υπέρ των νέων υποστήριξε πως με «Με 50άρια και 150άρια κανείς δεν σώθηκε, ίσα ίσα γυρνάν μπούμερανγκ αυτά».

Μάλιστα στο ερώτημα εάν βλέπει τεράστια αποχή της νεολαίας από τις κάλπες ο ίδιος εκτίμησε πως στο τέλος η εικόνα θα είναι διαφορετική και θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή, ενώ άφησε αιχμές επειδή η κυβέρνηση δεν έδωσε την ευκαιρία σε 250.000 νέους, που την περίοδο αυτή δουλεύουν σε νησιά, να ασκήσουν από εκει το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται σήμερα την Λαμία. Στις έξι και μισή θα απευθύνει ομιλία στην πλατεία Λαού.  

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα