back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χ. Κάτσικας: Ως ΜΛ- ΚΚΕ αγωνιζόμαστε ενάντια στη φτώχεια, τη λιτότητα και την εξάρτηση της χώρας σε ξένους δυνάστες

Διαβάστε επίσης

Στη διαρκή παρουσία του ΜΛ-ΚΚΕ ως εκφραστή της εργατικής τάξης, του λαού και των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του, αναφέρθηκε ο Χρήστος Κάτσικας, εκπαιδευτικός αναλυτής και υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Πειραιά, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου.

«Προερχόμαστε από το ηρωικό ΚΚΕ, από τους χιλιάδες κομμουνιστές που έδωσαν τη μάχη στην εξορία και στις φυλακές όταν το ΚΚΕ άλλαζε χρώμα. Οι γονείς μας είναι τα μέλη και τα στελέχη του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού. Συμμετέχουμε σε όλους τους αγώνες, στις μικρές και στις μεγάλες μάχες του λαού μας», υπογράμμισε, δίνοντας το στίγμα του κόμματος.

Ερωτηθείς ποια ζητήματα βάζει το ΜΛ-ΚΚΕ σε πρώτο πλάνο, τόνισε ότι οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα μπαράζ κάλπικων υποσχέσεων δια στόματος ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Υπόσχονται ότι θα αλλάξουν τον κόσμο αν έρθουν στην εξουσία ενώ γνωρίζουμε ότι αν δεν μας φτάνει ο μισθός, αν δεν υπάρχουν προβλήματα στην εκπαίδευση, αν δεν βρίσκουμε κρεβάτια στα νοσοκομεία ή αν αγωνιούμε για το πως θα ζήσουμε με μια πενιχρή σύνταξη, υπεύθυνη είναι η πολιτική που εφαρμόζουν τα συγκεκριμένα κόμματα. Γι αυτό μας ενδιαφέρει όχι αν θα φύγει η θα μείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή αν θα έρθει ο Τσίπρας. Αγωνιζόμαστε ενάντια σε αυτή την πολιτική που είναι υπεύθυνη για τη φτώχεια, τη λιτότητα και την εξάρτηση της χώρας σε ξένους δυνάστες», σχολίασε.

«Το ΜΛ-ΚΚΕ θέλει μια Ελλάδα με εθνική ανεξαρτησία την οποία δυστυχώς δεν την έχει. Αγωνιζόμαστε καθημερινά στους δρόμους, στα εργοστάσια, στα σχολεία για να βελτιωθεί η ζωή των πολιτών, να αυξηθούν οι μισθοί, να μπορούμε να έχουμε υγεία, να μαθαίνουν τα παιδιά γράμματα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τις εκλογές «στημένο παιχνίδι», λέγοντας ότι το ΜΛ-ΚΚΕ δεν λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση γιατί την θεωρεί «μοχλό υποταγής».

«Οι εκλογές είναι ένα στημένο παιχνίδι αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε μέρος γιατί έχουμε τη δυνατότητα να μας δοθεί βήμα προκειμένου να μιλήσουμε για πράγματα για τα οποία δεν μας δίνει κανείς την ευκαιρία όλα αυτά τα χρόνια. Καλούμε τους πολίτες να ψηφίσουν ΜΛ-ΚΚΕ γιατί είναι η μόνη ψήφος ελπίδας και τιμής, να βάλουμε πλάτη ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις θύελλες που έρχονται την επόμενη των εκλογών γιατί τα όνειρά μας δεν βγαίνουν σε πλειστηριασμό», συμπλήρωσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα