back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η αστυνομία της Νιγηρίας απελευθέρωσε 58 ομήρους

Διαβάστε επίσης

Η αστυνομία της Νιγηρίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή πως απελευθέρωσε 58 ομήρους που κράταγε συμμορία στην πολιτεία Κόγκι (κεντρικά), κατά τη διάρκεια επιχείρησης που είχε αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας από τους απαχθέντες.

Οι απαγωγές συγκαταλέγονται στις προκλήσεις που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει ο εκλεγμένος πρόεδρος Μπόλα Τινούμπου, αφού ορκιστεί τον Μάιο, έπειτα από τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, το αποτέλεσμα των οποίων αμφισβητήθηκε από την αντιπολίτευση.

Η αστυνομία «έσωσε 58 ανθρώπους που κρατούνταν όμηροι στο δάσος Ουντούλου», δήλωσε μια εκπρόσωπός της, η Τζοζεφίν Άντε. Δεν διευκρίνισε ούτε πού έγινε η απαγωγή, ούτε πόσο καιρό κρατούνταν τα θύματα.

Ένα από αυτά τα τελευταία «δυστυχώς τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και πέθανε επιτόπου (…) άλλοι 58 άνθρωποι δέχονται περιποιήσεις σε νοσοκομείο», σύμφωνα με την εκπρόσωπο.

Η επιχείρηση διάσωσης διεξήχθη με τη συμμετοχή άλλων οργανισμών ασφαλείας και «κυνηγών από τοπικές κοινότητες», σημείωσε.

Έπειτα από ανταλλαγή πυρών, οι απαγωγείς τράπηκαν σε φυγή, αφήνοντας πίσω τους ομήρους, πάντα σύμφωνα με τη νιγηριανή αστυνομία.

Οι απαγωγές έχουν μετατραπεί σε εξαιρετικά προσοδοφόρα δραστηριότητα στο πολυπληθέστερο κράτος της Αφρικής. Στο πλαίσιο της προσπάθειας να αντιμετωπιστεί αυτή η μάστιγα, η κεντρική τράπεζα της Νιγηρίας αποφάσισε πέρυσι να αρχίσει να τυπώνει νέα χαρτονομίσματα και επέβαλε περιορισμούς στις αναλήψεις χρημάτων, που μπορούν πλέον να γίνονται σε εβδομαδιαία βάση.

Όμως, εξαιτίας των έντονων αντιδράσεων των πολιτών και απόφασης της δικαιοσύνης της Νιγηρίας, ανακοίνωσε τον Μάρτιο πως η χρήση των παλαιότερων χαρτονομισμάτων θα συνεχίσει να επιτρέπεται ως τα τέλη του 2023.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα